Mourinho ut?

135

Mourinho ut?

Siden starten av sesongen har Chelsea slitt med å få i gang maskineriet som valset over all motstand i Premier League i fjor. Med kun tre tap i løpet av en hel sesong kunne Chelsea cruise inn til nok en ligatittel. Fansen var i ekstase og Mourinho ble hyllet på alle fronter – den breiale manageren hadde levd opp til forventningene.

Men til tross for Chelseas dominans i fjorårets utgave av Premier League, har starten på denne sesongen vært en farse for de blå londonerne. Allerede etter første seriekamp begynte ting å falle fra hverandre. Hazard lå skadet på banen og fysio Eva Carneiro kom til unnsetning. Dessverre foregikk dette samtidig som motstander Swansea var i ferd med å ta en dødball, noe som ikke falt i god jord hos «The Special one». Carneiro fikk fyken kort tid etter. Siden hendelsen har Chelsea tapt fem kamper og bare vunnet tre. Mourinho har blitt bøtelagt, sendt på tribunen og i det hele tatt virket frustrert over tilstandene som omringer klubben.
Men det er ikke bare manageren som har fått kritikk. Flere av spillerne har hatt en meget svak start og kanskje mest overaskende er Eden Hazard sin uforklarlige formdupp. Kantspilleren som drev gjøn med forsvarere i hele fjor og som Mourinho mente var bedre enn Ronaldo, har sett middelmådig ut. Cesc Fabregas, som serverte målgivende fra alle kanter, har blitt henvist til benken i flere kamper. Toppscorer Diego Costa kom hjem med par nye hakk i beltet og innrømmet at han ikke var i god nok fysisk form for å konkurrere på samme nivå som i fjor. Branislav Ivanovic har vært svak og det samme har kaptein John Terry. Det har med andre ord vært en litt surrealistisk totalkollaps for de blå, som nå befinner seg på en 14.plass med kun 11 poeng på de første 10 kampene.

Så da sitter vi igjen med spørsmålet; hva nå for Chelsea? Ryktene skal ha det til at hvis ikke prestasjonene bedrer seg innen kort tid, vil Mourinho måtte stille seg i arbeidsledighetskøen sammen med Eva Carneiro. Store navn som Carlo Ancelotti, Guus Hiddink og Pep Guardiola har blitt nevnt som potensielle arvtagere. Hvis det skulle vise seg at Mourinho får sparken av klubbeier Roman Abramovic, vil russeren måtte punge ut mellom 30 – 40 millioner pund som fallskjerm. Ikke småpenger med andre ord. Dessuten har Jose Mourinho allerede vist at han er en av verdens aller beste managere, og det vil nok sitte langt inne for Abramovic å sparke den mest suksessfulle og populære manageren Chelsea noensinne har hatt. Uansett hvem som blir den eventuelle erstatteren, skal det et lite mirakel til for å redde sesongen. De blå gikk på hodet ut av Ligacupen etter tirsdagens straffekonk-tap mot Stoke og i Champions League har de magre 3 poeng etter tre kamper – de tre neste kampene i gruppen blir svært viktige og vi har til gode å se noe tegn til forbedring i Chelsea leiren.

Men la oss for all del ikke glemme at Mourinho har utført mirakler før. Kanskje mest minneverdig er Champions League pokalene han vant med Porto og Inter. Det er ingen tvil om at denne mannen har et spesielt talent for å vinne, og om han kan holde jobben fram til januar vil det være mulighet for å styrke laget ytterligere. Kanskje er det en spiller der ute som kan redde sesongen til Chelsea og ikke minst jobben til Jose Mourinho. Neste hinder på veien er Liverpool, som heller ikke har imponert så langt i årets Premier League sesong. En seier i den kampen kan bety mye.

- Annonse -

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -