Norge kjørte over England, men tapte likevel

292

Norge kjørte over England, men tapte likevel

(Norge U21 0-1 England U21) Det norske laget skapte sjanser nok i massevis, men evnet ikke å score. Dermed vant England 1-0 på Marienlyst i kveld.

Det var et norsk lag som gikk ut i høyt press og stresset de engelske guttene allerede fra første spark på ballen. Anført av en aggressiv Veton Berisha i front lyktes de norske gutta perfekt med kampplanen om å stå høyt og ha mye ballbesittelse. I det det gikk mot 0-0 til pause dro Englands Nathan Redmond seg inn i feltet og ble felt av en klønete norsk kaptein i Jonas Grønner. Dermed satte James Ward Prowse inn 1-0 til engelskmennene i omgangens siste minutt.

Dette etter at Norge hadde kjørt kampen og skapt de fleste sjansene. Blant annet et skudd i tverrliggeren fra Ghayas Zahid.

Fortsatte kjøret i 2.omgang.

- Annonse -

Ved pause foretok England-manager Gareth Southgate et bytte da han satte inn Nathaniel Chalobah for Dele Alli. England hadde slitt med å få kontroll over de norske spillerne anført av Martin Ødegaard, Ghayas Zahiz og hjertet i laget, Ole Selnæs.

Engelskmennene lyktes ikke og slet enda mer i den andre omgangen. Det norske laget dominerte fortsatt og skapte sjanse på sjanse, men en blanding av udyktiget, dårlige avslutninger og en god engelsk keeper gjorde at man ikke fikk inn den forløsende scoringen. England klarte heller ikke produsere all verden på kontringer.

– Det engelske laget har vel knapt vært over midtbanen i 2.omgang, konstaterte kommentator Kasper Wikestad.

Alexander Sørloth og Bersant Celina fikk begge sine debuter på slutten av matchen, men heller ikke de klarte å få inn den nødvendige scoringen. Dermed endte det altså 0-1 på Marienlyst denne mandags-kvelden.

– Spiller en strålende kamp

Norges U21-trener Leif Gunnar Smerud var en skuffet herremann etter kampen og syntes synd på spillerne sine.

– Akkurat nå synes jeg bare fryktelig synd på guttene for at de spiller en strålende kamp. Det er et skikkelig bra lag vi møter, vi har et vannvittig trykk og jeg syntes vi fortjente å få med oss noe fra denne kampen, konkluderte Smerud til tv2 etter kampen.

Han kunne bekrefte at Norges kampplan hele tiden var å presse England og dominere ballinnehavet.

– Det var planen å ha ballen mye og så skulle vi se om vi var gode nok til å klare det og det var vi, men vi må score mål og det klarte vi ikke.

Han var fornøyd med mye og mente det var veldig mye å bygge videre på etter denne forestillingen tross tap. Han har enda stor tro på å nå mesterskapet i Polen.

– Dette var kamp to og vi spilte til tider ut den største favoritten. Vi tar med oss de tre poengene vi har og gyver på videre, avsluttet han.

Kampfakta:

Norge 0-1 England
Ward Prowse (45) str’

Målsjanser: 6-2

Gule kort: Jonas Grønner, Martin Ødegaard og Ole Selnæs, Norge. James Ward Prowse og Nathaniel Chalobah, England.

Norge:

Sondre Rossbach 5
Hadde ikke veldig mange redninger å gjøre. Kunne ikke gjøre noe med straffen.

Kristoffer Haraldseid 6
Solid forestilling. Bidrar også i det offensive og slår noen farlige innlegg.

Jonas Grønner 5
Sett bort fra den meget klønete inngripen som gir straffe og 0-1, så gjorde kapteinen en god kamp. Stort sett seirende ut av duellene med den engelske spissen Cauley Woodrow.

Ulrik Yttergård Jenssen 6
Solid er et dekkende ord. Klok i alt han foretar seg og leser spillet bra. Som vanlig veldig spillende og har alltid en mening bak pasningene og oppspillene. Går tydelig en god skole i Lyon.

Thomas Grøgaard 5
Har grei kontroll på den sterke og raske Liverpool-vingen Jordan Ibe med unntak av et fåtall ganger. Er en del med fremover, men klarer ikke produsere så mye sluttprodukt. Byttet ut etter 59 minutter.

Morten Thorsby 5
Løper og jobber godt og er nære scoring. Flink i presset som de fleste offensive hos Norge, men ikke like involvert i spillet. Ut etter 80 minutter.

Iver Fossum 6
Også Fossum løper utrettelig på den norske midtbanen. Konstruktive pasninger og er hele tiden i bevegelse.

Ole Kristian Selnæs 7
Hjertet i det norske laget og slår knapt en feilpasning. Leser spillet bra og dekker rommet foran stopperne på en meget bra måte. Viser at han kan dominere også mot Premier League-spillere.

Martin Ødegaard 7 BB
Viser igjen hvilket eventyrlig talent han er. Tekniske detaljer og en ballkontroll, balanse og et overblikk som overgår alle de andre der ute. Sentral i det meste Norge skaper, men bør kanskje løsne skudd oftere.

Ghayas Zahid 6
Meget sentral i det offensive hos Norge i første omgang og har blant annet et nydelig skudd som dessverre treffer tverrliger. Litt mer «borte» i 2.omgang og virket litt sliten. Byttet ut etter 85 minutter.

Veton Berisha 5
Meget aggressiv og arbeidsom på topp og stresset den engelske backfireren konstant. Kommer dog bare til èn sjanse hvor avslutningen var for dårlig.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -