Rundens lag, uke 1

660

Rundens lag, uke 1

Tippeligaen 2015 er endelig i gang igjen. Alle lag har vært i aksjon, og det er på tide å sette opp ukens lag fra den første runden. Jeg har valgt en 4-3-3 formasjon med en god blanding av talenter og gamle travere.

Keeper: Sondre Rossbach (Odd). 96-modellen blir satset på i Odd, og det er et valg jeg applauderer Fagermo for. Et av Norges største keepertalent, om ikke det største. Har blant annet rukket å takke nei til Manchester United. Mot Molde viste han også alle hvilket potensial han besitter. Gjør flere matchvinnende redninger. Litt ustø i feltarbeidet, men det kommer seg. Kan lite gjøre med Elyounussis kremmerhus. I følge Fagermo er hans unge keeper det største talentet siden en viss Erik Thorstvedt.

Høyreback: Jonas Svensson (Rosenborg). Den tidligere indreløperen som nå har lagt beslag på den ene backplassen. Som tilfellet var med den tidligere Stabæk spilleren Vegard Eggen Hedenstad, har overgangen fra midtbanen til forsvaret gått nærmest knirkefritt Løpssterk som få, god fart, og et godt innlegsbein. I fjor ble det to mål og 5 assist på 23 kamper. Bidro med en assist i overhøvlingen av Ålesund i seriepremièren.

Venstreback: Niklas Gunnarsson (Vålerenga). Undervurdert back som er solid begge veier. Avslutter en kontring etter læreboka med å hamre ballen inn i motsatt hjørne mot Strømsgodset.

- Annonse -

Midtstopper: Alexander Gabrielsen (Sandefjord). Sendte laget sitt i føringen med et fint hodestøt etter en corner. Sjefen med stor S i den mye omtalte tre-backs linja til Bohinen. En spiller med stor autoritet. Flink til å sette i gang spillet bakfra.

Midtstopper: Lars Kristian Eriksen (Odd). Sammen med Steffen Hagen var han en bauta i et forsvar med særdeles svake sidebacker. To herlige blokkeringer på farlige skuddforsøk fra Molde. Imponererende.

Midtbane: Kristoffer Ajer (Start). Det skulle ikke ta mange månedene før et vidunderbarn (Martin Ødegaard) hadde forlatt landet, før en ny 16 åring kom inn på midtbanen til et Tippeliga lag. Ajer spiller i den defansive rollen på midtbanen til Start, og det med bravur. Når han i tillegg starter første serierunde som kaptein forstår de fleste at denne gutten kan nå langt. Ekstrem moden og uredd i spillestilen til tross for sin unge alder.

Midtbane: Christian Grindheim (Vålerenga). Praktfullt frisparkmål. Sammen med Sivert Heltne Nilsen kriger og vinner de mange baller for Vålerenga. En ærlig og lojal spiller som gjør konstruktive ting med ballen i beina. På tide at han får en ny sjanse på Norges midtbane?

Midtbane:Mohamed Elyounoussi (Molde). Artisten hos Molde. Tippeligaens driblefantom. Det skjer alltid noe når Elyounussi får ballen. Et vanvittig mål mot Odd, men desverre for Molde glapp seieren minutter senere. Styrer det offensive spillet til Molde.

Angrep: Pål Andre Helland (Rosenborg). Det ble to mål men burde vært tre i seriepremieren. Høyrevingen leverte en imponerende høst sesong i fjor etter at Kåre Ingebrigtsen hadde tatt over Rosenborg skuta. Ser ut til å fortsette i det samme sporet som sist sesong. Har selv uttalt at målet hans denne sesongen er å ta Odd Iversens toppscorer rekord på 31 mål.

Angrep: Adama Diomandé (Stabæk). Ble hentet inn få dager før overgangsvinduet stengte og godt var det. Viste definitivt prov på at han kan levere 15+ mål denne sesongen, og det behøver Stabæk skal de holde seg i Tippeligaen. Fikk et mål, men burde hatt to. Har fysikken og ikke minst tempoet i kroppen til å herje i Tippeliagen. På sitt beste er han landslags aktuell.

Angrep: Jean Alassane Mendy (Sandefjord). I 2012 spilte Mendy for Elverum i 2. divisjon. Han ble toppscorer i divisjonen med 27 mål. Turen gikk videre til Kristiansund, og i 1. divisjon noterte Mendy seg for 27 mål på to sesonger. I år spiller han på det øverste nivået i norsk fotball, Tippeligaen. Her er det flere Tippeliga klubber som ikke har gjort jobben sin. Sandefjord sitter nemlig på en ordentlig måltjuv i Mendy. Mot Bodø Glimt ble det to mål, og jeg har på følelsen at det ikke kommer til å stoppe med det. Fart og fysikk blandet med et øye for mål. Mange mål.

Kilder: VG
Bilde: Anders Grydeland, grydis.no

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -