ETTER RUNDEN: 10 tanker om den 1. Tippeligarunden

194

 ETTER RUNDEN: 10 tanker om den 1. Tippeligarunden

  1. Rosenborg blir sterke i år. Etter å ha nedsablet Aalesund med kalassifrene 5-0 i seriepremieren foran 20 000 tilskuere på Lerkendal er det mye som tyder på at Trønderne mener alvor i sesongens gullkamp. Pål-Andre Helland ser giftigere ut enn noen gang og Søderlund virker også å ha funnet formen med sine to scoringer. Kan formen vedvare?

 

  1. Mjøndalen har kommet for å bli. Til tross for at bruntrøyene var noe heldige mot et middels svakt Viking-lag, skal ingen ta fra de prestasjonen. Utad virker det som at Mjøndalen har såpass mange offensive, spennende kvaliteter at de ikke blir noen kasteball i 2015. De har i tillegg minimalt med press på sine skuldre, noe som i aller høyeste grad bør tale til deres fordel.

 

  1. Tromsø er overvurdert. Ikke for å ta fra Sarpsborg kyniske og bunnsolide borteseier på Alfheim, men hjemmelaget var i aller høyeste grad urovekkende svake. Elendig samhandling offensivt og var tidvis ruskete defensivt. Dersom «gutan» skal levere opp til sin forhåndstippede plass på midten av tabellen, må det leveres langt bedre enn dette. Et relativt ungt og urutinert forsvar som slapp Martin Wiig, Bojan Zajic og Kristoffer Tokstad svært lett til i flere situasjoner.

 

  1. Vålerenga er en outsider til bronsemedaljen. Fotballnerds tabelltips, der VIF ble tippet som nummer 3, skapte kraftige reaksjoner. Kjetil Rekdals menn viste likevel i èn omgang mot Strømsgodset at de er hvert å se opp for i årets medaljekamp. Meget spennende offensivt. Virker også mer solide defensivt enn på lenge.

 

- Annonse -
  1. Mendy og Sandefjord har noe på gang. Sandefjord blir av mange tippet på jumboplass i 2015, men pr. dags dato er det konkurrenter som på papiret er svakere enn hvalfangerne. Spissene deres blir vurdert som for lette på dette nivået, men Jean Alassane Mendy leverte to scoringer i første kamp. Det kan fort bli mange flere – både på Mendy, Kirkevold og Sellin.

 

  1. Bodø/Glimt ser svake ut. Gjorde en særdeles dårlig kamp i Sandefjord og var i realiteten aldri i nærheten av å kunne stikke av med alle poengene mot en antatt dårligere motstander. Sammen med Tromsø kan Glimt fort bli en av sesongens skuffelser.

 

  1. Molde virker preget av skader på nøkkelspillere, faktisk mer preget enn ventet. De regjerende seriemesterne var uvanlig svake i 1. omgang mot Odd, men leverte en solid 2. omgang. De er dog synlig at antatte målgarantister i Guldbrandsen og Bakenga er ute med skade. Slet tidvis med uttellingen.

 

  1. Kristoffer Ajer bekreftet sitt enorme talent. 16-åringen fikk en del spilletid i fjor høst og scoret også sitt første Tippeligamål. Mot Lillestrøm på Åråsen tirsdag var han outstanding som kaptein på midtbanen. En fantastisk pasningsfot og et blikk som en ørn. En sterk lederskikkelse til tross for sin unge alder.

 

  1. Adama Diomande blir spennende å følge. Den tidligere Strømsgodset-spilleren leverte meget godt i sin forrige periode som Tippeliga-spiller. Scoret 8 mål i Godsets gullår i 2013. Åpnet målkontoen for Stabæk mot Haugesund allerede i første runde.

 

  1. Interessen for Tippeligaen virker endelig å være stigende. Sjeldent godt oppmøte spesielt på Ullevål og Lerkendal der det var henholdsvis 19800 og 14800 innenfor portene. Flere enn på lang, lang tid i en serieåpning. Også Fredrikstad i OBOS-ligaen kunne skilte med høye tilskuertall. Positiv utvikling etter mye negativitet de siste årene.

 

Foto: Anders Grydeland, grydis.no

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -