Rundens lag, uke 5

333
Tippeligaen
Tippeligaen logo

Rundens lag, uke 5

Keeper: Per Kristian Bråtveit (Haugesund). 19 åringen klinker til med sesongens prestasjon av en keeper i Tippeligaen. Spiller seg til en nier på børsen til VG, som like godt kunne gitt han 10. Gjør flere avgjørende redninger, hvor særlig den ene er europeisk toppklasse på. Per Morten Kristiansen har så godt som en umulig oppgave å ta tilbake plassen. En særdeles imponerende forestilling.

Venstreback: Birger Meling (Stabæk). Noterte seg for sin andre assist for sesongen mot Tromsø. Offensiv anlagt back som og kan benyttes som kantspiller. Har tatt store steg forsvarsmessig denne sesongen, og dermed kapret en fast plass i et Stabæk forsvar som har holdt nullen i to kamper på rad. Det hadde gitt høy odds før sesongen.

Midtstopper: Dusan Cvetinovic (Haugesund). Har tilsammen med resten av Haugesund laget åpnet sesongen fryktelig svakt. Men mot Bodø Glimt er Cvetinovic den lederen Haugesund manglet i de tre første rundene. Viste tendenser mot Molde at han og laget var tilbake til gammel Haugesund standard. Er kompromissløs i duellene og leder laget sitt til en imponerende seier, selv med to mann utvist.

Høyreback: Mikael Dorsin (Rosenborg). Den rutinerte svensken spiller sjelden en svak kamp. Stabil og god mot Start og. Tippeligaens Steve Finnan?

- Annonse -

Midtbane: Mike Jensen (Rosenborg). Tippeligaens mest komplette midtbanespiller. En spillertype det norske landslaget så desperat behøver. Varter opp med tre assist og står dermed med imponerende seks assist etter fem serierunder.

Midtbane: Mattias Moström (Molde). Garantert den første spilleren Skullerud fører opp på blokka. Tippeligaens Dirk Kuyt, med fart dog vel og merke.

Midtbane: Sakari Mattila (Aalesund). Skrur vakkert inn et frispark mot Vålerenga i en velfortjent seier. Sammen med resten av laget jobber han iherdig gjennom 90 min.

Angrep: Fred Friday (Lillestrøm). Tre mål, hvor det siste var ren klasse. Målgarantisten Lillestrøm har savnet de seneste årene?

Angrep: Ernest Asante (Stabæk). Er en elementær del av Stabæks offensive spill. Løper fra det Tippeliagen har av midtstoppere og sidebacker. Viser prov på avslutningsferdigheter som tidligere har vært helt fraværende i spillerens repertoar.

Angrep: Mohamed Elyounoussi (Molde). To nye mål og han står dermed med 4 mål hittil i årets sesong. På rett plass til rett tid i kampen mot Strømsgodset, slik en toppscorer skal være.

Angrep: Alexander Søderlund (Rosenborg). Syv mål på fem kamper og dermed toppscorer i Tippeligaen. Headingen hans i krysset er rett og slett utsøkt.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -