Stille før stormen

368

Stille før stormen

OBOS-ligaen synger på siste vers. Sesongen 2015 er ved veis ende, men en runde står i igjen av årets sesong. Og hele 13 lag har 90 minutter med nervepirrende neglebiting foran seg. Vi tar en titt på hva vi har i vente.

Det er ikke bare heder og ære som det skal spilles om, men flere lag kjemper for ny kontrakt i OBOS-ligaen. I tillegg jakter flere kvalifisering og et lite håp om å oppleve Tippeliga-fotball neste sesong.

Fra før kan vi konstantere at Sogndal og Brann er tilbake i det gode selskap, mens Kristiansund allerede er klare for kvalifisering til Tippeligaen. På andre siden av tabellen er allerede Hønefoss ferdigspilte og må belage seg på en tøff tid i vente økonomisk og en sesong i Oddsenligaen.

I toppen er det høyst spennende og mye å spille for. Slik er tabellen en runde før slutt;

- Annonse -
1 Sogndal Fotball 29 18 8 3 58-27 62
2 SK Brann 29 14 11 4 45-33 53
3 Kristiansund BK 29 14 7 8 37-29 49
4 Ranheim IL 29 13 8 8 48-35 47
5 FK Jerv 29 12 10 7 45-26 46
6 IL Hødd 29 13 6 10 41-39 45
7 Sandnes Ulf 29 12 8 9 48-40 44

Flere lag kjemper i toppen, de tre gjenstående kvalifiserings-plassene er vidåpne og Ranheim, Hødd, Jerv og Sandnes Ulf er de fire som har muligheten. På fjerde plass finner vi Ranheim som med sine 47 poeng kun trenger poeng i sin kamp, men den kamper blir ikke av den enkle sorten. Ola By Rises menn reiser til Rogaland og møter et formsvakt Sandnes Ulf i det vi kan kalle en kvalifiseringsfinale.

Vinneren der vil sikre seg kvalifisering og der kan de få besøk av Hødd eller Jerv. Hødd har vært stabile i hele år og har snust på opprykk gjennom hele sesongen. Laget fra Ulsteinvik ligger på en sjette plass med 45 poeng og heller ikke de får en ønskekamp på tampen. Hødd må ta turen til vestlandet og skal møte opprykksklare Brann og vil med tre poeng sikre seg en plass i kvalifiseringen.

Jerv har vært årets kjeledegge. Grimstad-klubben har overrasket alle og Steinar Pedersens menn får besøk av OBOS-ligaens «Barcelona» når Hødd kommer på besøk til det glade Sørlandet. Og vil med seier sikre seg en plass i kvalifiseringen.

I bunn er det flere lag med god grunn til å ha sommerfugler i magen. Hønefoss er fra før nedrykksklare, så det er tre plasser igjen å fylle. Hvem det blir får vi svaret på i morgen.

Og aldri, jeg gjentar, aldri kunne runden vært mer spennende. Ser man på hvordan tabellsituasjonen er nå og de kampene som spilles så er det bare å lene seg tilbake for dette blir en thriller av de sjeldne.

Slik ser bunntabellen ut;

8 Åsane Fotball 29 8 10 11 43-43 34
9 Strømmen IF 29 9 7 13 32-39 34
10 Fredrikstad FK 29 8 10 11 40-60 34
11 Levanger FK 29 9 6 14 44-52 33
12 Bryne FK 29 9 6 14 41-49 33
13 Follo 29 8 8 13 40-41 32
14 Bærum SK 29 8 7 14 43-65 31
15 IL Nest-Sotra 29 8 6 15 40-50 30
16 Hønefoss BK 29 7 6 16 32-49 27

Åtte lag kjemper for «livet» i siste kamp og det skiller fire poeng fra 15. plass til 8. plass.

Slik ser kampoppsettet ut;

Fredrikstad – Nest/Sotra

Bryne – Bærum

Hønefoss – Åsane

Jerv – Follo

Strømmen – Kristiansund

Levanger – Sogndal

Sandnes Ulf – Ranheim

Brann – Hødd

To direkte bunnkamper blir søndagens høydare. Fredrikstad – Nest/Sotra og Bryne – Bærum. To kamper som alene kan bli avgjørende, ikke bare for deres egne lag, men også for de andre.

Det er stille før stormen i plankebyen, Fredrikstad. Byen forbereder seg til en av klubbens viktigste dag i kanskje klubbens historie. Toppfotballen kan forlate Fredrikstad Stadion, kanskje for evig og. Ikke bare kjempes det for fornyet kontrakt og en ny sesong i OBOS, men også klubbens eksistens står i fare, selv om det kanskje ikke ser sånn ut. Banneret er hengt opp og både ledere, spillere og supporter har stått gatelangs for å mobilisere. Alle mann til stadion. Og når selv Torsnes’ ildsjel Roy Bilet setter opp gratis buss fra Torsnes, et sted i Fredrikstad, sier det sitt. Ser man på motstanderen så kunne kanskje FFK vært mer heldige. De møter et Nest/Sotra som har tatt ni poeng på fem kamper, som dog er godkjent, så er det også et lag som burde og er overkommelig for rødbuksene. Nest/Sotra har kun tatt ni poeng på på bortebane i år. Med seier til FFK, så er plassen berget, klubben er reddet og hele byen er snudd på hodet. Hvertfall ut kvelden.

Bryne har alt i sine hender før møtet med Bærum. Bryne ligger på 12. plass med 33 poeng, et usle lite poeng over nedrykk møter et Bærum som har hatt en katastrofal høstsesong under Roar Johansen. Bryne med to seire på de siste ti kampene vil med seier sikre plassen, med uavgjort er de avhengige av andre lag, mens Bærum med åtte poeng på de siste fem må ha seier for å berge plassen.

Åsane ligger best an av de åtte som sliter i bunnen. Bergenslaget ligger på åttende plass og møter tabelljumbo Hønefoss. Åsane med 3-3 mot FFK sist vil med seier sikre seg, men uavgjort kan også gå, men da trenger de hjelp fra andre lag. Hønefoss er som sagt allerede klare for Oddsenligaen har kun heder og ære og spille om.

Follo har i alle år vært med på opp og nedturer, men denne gangen så bør det vell gå Ski-klubbens vei? Hans Erik Eriksens menn tar turen til Grimstad i håp om å berge plassen, men det blir tøft i møte med et av ligaens beste hjemmelag. Premissene er enkle. Kun seier er godt nok for Follo som ligger på en 13. plass.

Strømmen har hatt flaksen med sei i de foregående gangene de har vært i bunnstriden. De får besøk av Kristiansund som allerede er klare for en viktig kvalifiseringkamp og det kan jo tenkes at Kristiansund velger å spare et par spillere. Strømmen er ligaens desidert dårligste hjemmelag og har kun sanket 17 poeng på eget gress. Strømmen ligger over streken og vil berget plassen med tre poeng, men kan klare seg med uavgjort og tap, men med hjelp av andre lag.

Levanger har allerede «helgardert» seg og berger de plassen er det en ren bonus for trønderklubben. Møter opprykksklare Sogndal som gjerne ønsker å avslutte med stil og vinne året OBOS-liga. Levanger trenger seier for å overleve, men meduavgjort eller tap kan det gå for Levanger.

I morgen spilles altså en av historiens mest spennende OBOS-liga runder. Hele 13 lag har mye å spille for. Kampene har avspark klokken 13. Lykke til med deres respektive lag.

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -