TIPPELIGATIPSET 2015: Nr. 3 – Vålerenga

802

TIPPELIGATIPSET 2015: Nr. 3 – Vålerenga

Nr. 3 – Vålerenga Idrettsforening

Da Kjetil Rekdal i januar 2013 ble presentert som Vålerengas nye trener, hersket det stor optimisme på Valle. Etter to middels 2011- og 2012-sesonger under Martin Andresens ledelse, skulle Rekdal, gullhelten fra 2005, være den som endelig gjorde Vålerenga til en toppklubb igjen. Akkurat det skulle imidlertid være lettere sagt enn gjort. Rekdals comeback-sesong i hovedstadsklubben var preget av både store utskiftinger og alvorlig økonomisk ubalanse – og endte til slutt med en meget skuffende 11. plass i serien.

Rundt fjorårssesongen var forventingene, forståelig nok, skrudd noe ned, og som følge av det dramatiske budsjettkuttet hadde heller ikke klubben vært nevneverdig aktive på overgangsmarkedet. Inn hadde blant andre en relativt ubeskreven islending ved navn Vidar Örn Kjartansson kommet. Men akkurat han skulle imidlertid på mange måter bli symbolet på Vålerengas gjenreisning som endte med en meget respektabel 6. plass, med tanke på de lugubre forutsetningene. 25 mål og ett år senere er Kjartansson historie i Vålerenga og trener Kjetil Rekdal må mønstre et nytt, slagkraftig lag – uten målmaskinen som stod for nesten halvparten av klubbens seriemål i 2014. Pr. mars 2015 kan det faktisk tyde på at de har klart nettopp det.

I vinter har Oslo-klubben gjort noen veldig, veldig gode signeringer i blant andre rutinerte Kjetil Wæhler og bunnsolide Jonathan Tollås Nation. Disse to skal etter alle solemerker bekle de to stopperplassene foran keeper Michael Langer. På backplass skal Niklas Gunnarson og Ruben Kristiansen komplementere en meget sterk forsvarsfirer. Også på midten finner vi noen meget habile spillere i blant andre Christian Grindheim, Herman Stengel, Sivert Helte Nilsen eller anvendelige Alexander Mathisen.

- Annonse -

Etter at målgarantisten Kjartansson forsvant etter 2014-sesongen skulle man kanskje tro at det offensive på mange måter kan bli Vålerengas akilleshæl i 2015. Likevel er det mye som tyder på det stikk motsatte. Klubben har nemlig arbeidet godt for å erstatte «Örnen» på topp. Inn har solide forsterkninger i form av Daniel Braaten og jamaicanske Deshorn Brown kommet, i tillegg til den unge islendingen Elias Omarsson. Spesielt Brown er en meget spennende signering. Mannen, som av Rekdal blir omtalt som en spiss av internasjonal klasse, kan fort finne på å bli Engas nye frelser på topp og noterte seg nylig for scoring allerede i første treningskamp fra start mot svenske Häcken. Når klubben i tillegg innehar spennende offensive alternativer i blant andre Daniel Fredheim Holm, Rasmus Lindkvist, evigunge Morten Berre, og ikke minst talentfulle Ghayas Zahid, kan ethvert Tippeligaforsvar fort få kjørt seg i 2015.

Tredjeplass til Vålerenga er sikkert, for noen, et av årets mest overaskende tabelltips, men «alle gode ting er tre», som det så fint heter. Kjetil Rekdals tredje sesong i Oslo kan fort bli en suksess av flere årsaker. Kombinasjonen av et meget spennende sammensatt lag, spesielt offensivt, og en av Norges beste trenere som i løpet av de to siste sesongene virkelig har lært klubben å kjenne, er det ikke utenkelig at Vålerenga i 2015 kan ha noe på gang. Uansett; dette tipset er en råsjangs av dimensjoner, men, det vil bli jevnt i toppen i år. Vi tror Engas styrker er nok til å føre hovedstads-gutta opp til klubbens første medalje siden 2010.

RekdalKjetil Rekdal går i 2015 inn i sin tredje strake sesong som sjef i Vålerenga.

 

Vurdering:

Plusser (+):

  • Kjetil Rekdal går i 2015 inn i sin tredje sesong som hovedtrener i Vålerenga. Etter to sesonger der klubben har vært inne i en slags oppbygninsprosess, virker det som at Enga endelig er på rett kjøl igjen – både sportslig og økonomisk. Salget av Kjartansson ga for eksempel sårt tiltrengte penger i klubbkassa.
  • Klubben har hentet inn to rutinerte og solide stoppere i Wæhler og Tollås Nation. Helt nødvendig ettersom VIF har slitt en del defensivt de siste sesongene.
  • Noen meget spennende offensive alternativer i blant andre Brown, Braaten og Omarsson.
  • Ghayas Zahid fikk på mange måter sitt gjennombrudd i fjorårssesongen. En unorsk, kvikk spiller med teft for mål. Kan fort bli Vålerengas neste store salgsobjekt.
  • Har på papiret en meget sterk førsteellever.

Minuser (-):

  • Har i motsetning til medaljekonkurrentene Strømsgodset, Molde, Rosenborg, Odd og Viking ikke all verdens bredde i stallen.
  • Har sett noe «shaky» ut i sesongoppkjøringen og står blant annet med kun tre seire på åtte treningskamper. Tapte nylig 0-3 mot Strømsgodset.

 

Antatt førsteellever:

Michael Langer – Niklas Gunnarson – Kjetil Wæhler – Jonathan Tollås Nation – Ruben Kristiansen – Christian Grindheim – Sivert Heltne Nilsen – Rasmus Lindkvist – Ghayas Zahid – Daniel Braaten – Deshorn Brown

 

Se opp for:

Ghayas Zahid. Det er umulig å komme bort fra 20-åringen her. Tok Tippeligaen med storm i 2014 med sine imponerende 9 mål og 5 målgivende fra sin hengende spissplass. Kan i år fort bli blant Vålerengas viktigste spillere i kampen om en medalje. Er ventet å få sin A-landslagsdebut i 2015.

ZahidGhayas Zahid fikk sitt definitive gjennombrudd i Tippeligaen i 2014.

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -