To nye Premier League-lag kan ryke i kveld

226

To nye Premier League-lag kan ryke i kveld

Manchester United røk ut i går. I kveld kan to nye lag fra balløya ryke ut av Champions League.

Manchester City derimot, slo tyske Borussia Mönchengladbach med 4-2, og avanserte dermed fra den tøffe gruppen som gruppevinner foran Juventus på andreplass, med Sevilla og nevnte Gladbach på plassene etter.

Men i kveld kan altså to nye engelske lag følge Manchester United ut av det gjeveste selskap, og ned i det litt mindre celebre selskapet i Europa League.

Skjer det at både Arsenal og Chelsea ryker ut i kveld, så vil det være hele fem engelske lag med i sluttspillet av denne sesongens Europa League, mens det bare vil være ett i Champions League. Manchester United går inn i Europa League da de ble nr.3 i sin gruppe i Champions League, mens både Liverpool og Tottenham er klare for sluttspillet med èn kamp igjen å spille i EL’s gruppespill.

- Annonse -

Må vinne med to

For Arsenals del gjelder følgende. De er først og fremst nødt til å vinne, og sjansen for at de må vinne med minst to mål er ganske så stor. I Champions League teller innbyrdes foran målforskjell, og siden Arsenal tapte 2-3 hjemme for onsdagens motstander Olympiakos, må de vinne enten med to mål, eller klare 3-2 eller mer.

Klarer de 3-2 vil det stå likt på innbyrdes, og da er det målforskjell som gjelder. Der har London-laget 9-10, mens grekerne har 6-10 foran kveldens avgjørende oppgjør.

Arsenal vil selvsagt også gå videre om de vinner 4-3, 5-4 også videre. Da på grunn av flere scorede borte-mål i innbyrdes oppgjør.

Ille ute med tap

Chelsea tar i mot Porto i gruppe G. Her der det noe innviklet, og flere scenarioer kan oppstå.

Chelsea, Porto og Dynamo Kiev kan alle gå videre fra denne gruppen, og dersom Chelsea og Porto spiller uavgjort, mens Dinamo Kiev vinner over Maccabi Tel Aviv, vil alle ende på samme poengsum.

Porto vil være bedre enn Chelsea i innbyrdes, Chelsea bedre enn Dynamo Kiev i innbyrdes og Dynamo Kiev bedre enn Porto i innbyrdes.

Det som skjer da er at det først regnes ut en tabell utelukkende med disse tre klubbens resultater. Lagene med flest poeng går videre i den interne tabellen. Problemet i dette tilfellet er at det igjen vil bli likt, alle vil ende på fem poeng.

Dermed blir det målforskjell, og der er ståa som følger. Chelsea 3-3, Porto 4-5 og Dinamo Kiev 5-3.

Så Chelsea vil altså garantert være foran Porto på målforskjell. Dermed er det Chelsea som går til gruppespillet med et uavgjort-resultat her, til tross for at Porto har bedre målforskjell i innbyrdes oppgjør mellom dem. Porto bør med andre ord vinne denne kampen.

Skulle det utenkelige skje, at Dinamo Kiev ikke slår Maccabi, så vil både Chelsea og Porto avansere fra gruppen. Maccabi har dog ikke tatt et eneste poeng til nå i gruppespillet,  men man vet jo aldri hva som kan skje i dette spillet.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -