Tyskland taper mot Østerrike

286
Manuel Neuer Bilde: Steindy, Wikimedia.

Tyskland har tapt den siste treningskampen før Joachim Löw kunngjør den endelige VM-troppen. Mot Østerrike tapte Löws lag 1-2, til tross for at Tyskland ledet til pausen. Manuel Neuer spilte sin første kamp over 90 minutter siden september.

På grunn av uvær begynte kampen nesten to timer forsinket, og Østerrike forsov starten. Etter ti minutter spilte keeper Jörg Siebenhandl ballen i føttene til Mesut Özil som sørget for Tysklands ledelse. Den regjerende verdensmesteren var best i første omgang, og hadde noen flere muligheter, men også Østerrike hadde to gode muligheter.

Etter pausen skiftet styrkeforholdene på banen. Østerrike var nå best, og utlignet etter 53 minutter. Et hjørnespark banket Martin Hinteregger ballen med et fint volleyskudd forbi Manuel Neuer. Kun et minutt senere måtte Neuer redde mot Arnautovic, men et kvarter senere var keeperen sjanseløs: Alessandro Schöpf satt ballen i det lengste hjørnet, etter en fin pasning av Stefan Lainer. Tyskland hadde deretter ingen flere muligheter, og tapte fortjent mot Østerrike.

Det mest positive for Joachim Löw var Manuel Neuers comeback. Keeperen hadde brukket foten i september, og ikke spilt siden, men skal etter Löws plan vokte målet under VM.

– Manuel Neuer har gjort et bra comeback, etter så lang tid. Han hadde en, to veldig gode redninger, sa Löw til den tyske tv-kanalen ZDF.

Landslagstreneren var likevel ikke fornøyd med kampen.

– Jeg liker absolutt ikke hvordan vi har spilt etter pausen. Vi var for sjaskete i det offensive spillet. Hvis vi spiller sånt i Russland, har vi ikke sjanse. Vi har mye å jobbe med, sa Löw.

Kampen var også den siste muligheten for spillerne å vise seg fram. Innen mandag må Löw avgjøre hvilke fire spillere fra den foreløpige troppen han ikke tar med til VM.