Ukens Lag 10: Sherwood-Effekten

239

Ukens Lag 10: Sherwood-Effekten

Det har vært en uke spekket med innenlands-cuper og serierunder. Derbyoppgjør, storseiere og overraskelser har vært beholdningen for ukens lag.

 ukens10

Keeper:

Volkan Demirel (34) – Fenerbahce

Tyrkeren spilte en kjempekamp da erkerival Galatasaray ble slått 1-0 i helgen. Keeperen bidro med en rekke gode redninger, og var sammen med Dirk Kuyt banens beste spiller.

Forsvar

Xabier Etxieta (27) – Athletic Club

- Annonse -

Scoret 0-2 målet mot Espanyol i Copa del Rey, hvor Athletic gikk videre med 1-3 sammenlagt. Spilte også en solid kamp i helgen når selveste Real Madrid ble slått 1-0.

David Alaba (22) – Bayern Munchen

Scorte i den tyske cupen, hvor han spilte en og fantastisk kamp. Lynhurtig opp i angrep, og samtidig trygg i det defensive. Alaba var også med å ta en sterk 1-3 seier borte mot Hannover i serien.

David Luiz (27) – PSG

Scoret mål både i den franske cupen, og på et strålende frispark i serien. Selv om han gikk for en meget dyr penge fra Chelsea til PSG, så viser han støtt og stadig at han er en av verdens beste midtstoppere. Mål-farlig attpåtil. Mannen med håret ser ut til å ha glemt flausen i VM, og er i storform foran onsdagens oppgjør på Stamford Bridge.

Midtbane:

Fabian Delph (25) – Aston Villa

Han har blitt linket vekk fra et nedrykkstruet Villa over lengre tid, men denne uken bidro han sterkt til å sikre viktige poeng. I midtuken kjempet han iherdig på midtbanen da Villa tok en lovlig sen seier over West Bromwich. Senere i uken scoret han ett av målene da Villa nok en gang slo the Baggies, denne gangen i FA-cupens kvartfinale.

Mohamed Salah (22) – Fiorentina

Mannen er ustoppelig for tiden, og havner på ukens lag for andre gang på rad. Torsdag kveld skulle Fiorentina ut i en tøff bortekamp mot Juventus. Der var Salah flere hakk vassere enn samtlige, og var en konstant trussel fra kanten. Han driblet seg igjennom Juventus sin forsvarrekke som kniv i varmt smør, og scoret begge målene til bortelaget i en 1-2 seier.

Nabil Bentaleb (20) – Tottenham

Den unge defensive midtbanen blir ofte glemt når man lovpriser Tottenham sin gode form. Kane og Eriksen stjeler som oftest overskriftene, men unggutten fra Algerie fortjener vel så mye ros. Denne uken hadde han full kontroll i midtbaneleddet og var en av banens beste i seirene over Swansea og QPR. Til tross for sin unge alder viser han enorm rutine i taklinger og oppbygning av spillet. Denne spilleren kommer til å bli en verdensstjerne, så spørsmålet er hvor lenge Spurs klarer å holde på han.

Violo (25) – Sevilla 

Den offensive midbanen scoret 2 mål i 3-4 seieren over Deportivo, fikset straffe, og terroriserte forsvaret til motstanderern.

Angrep:

Salomon Rondon (25) – Zenit

Kraftspissen fra Venezuela scoret hattrick i helgens møte med Ural. Kampen endte 3-0 og Zenit har nå en 7 poengs luke ned til neste lag i ligaen.

Lionel Messi (27) – Barcelona

Valget mellom Suarez og Messi var vanskelig, men jeg endte opp med den lille argentineren. Ved nyttårstider så det som om toppscoretittelen allerede var avgjort i Ronaldos favør, men nå har Messi utlignet forskjellen. Etter hattricket på søndag står han nå med 30 mål i ligaen. Det kommer garantert ikke til å stoppe med det, for nå har trekløveret på topp hos Barca virkelig funnet tonen med hverandre. Neymar, Messi og Suarez er en sinnssyk angrepsrekke, og  sistnevnte begynner å vise til scoringsformen han hadde i England. (Messi noterte seg også for assist i helgens kamp)

Moestafa El Kabir (26) – Genclerbirligi

Den hurtige spissen fikk 4 målgivende i 4-2 kampen mot Erciyesspor i den Tyrkiske ligaen. Nederlenderen som har spilt flere sesonger i Allsvenskan ble kjøpt i vinterens overgangsvindu fra Al-Ahli

Manager:

Tim Sherwood

Esherwoodr vi vitne til Sherwood-effekten? Enten det, eller så er West Bromwich rett og slett i elendig form. For Sherwoods menn nøyde seg ikke med å slå the Baggies èn gang denne uken, og vant både i cup og serie mot samme motstander. Uansett så er det umulig å ikke elske personligheten Tim Sherwood. Humoren, følelsene og engasjementet minner sjokkerende mye om vår egen Ronny Deila, og han fyller et tomrom som har eksistert helt siden han måtte forlate Tottenham. For vi har savnet mannen med det frittflytende snakketøyet, og glimtet i øyet.

Benken:

Jonathan Howson   – 2 mål i Norwich sin 1-4 seier over Millwall

Harry Kane  – 2 mål i seieren over QPR, anonym mot West Brom.

Mark Diemers  – Mål og assist for Utretch i 6-2 seieren over AZ

Michy Batshuayi – spissen scoret 2 mål i Marseilles 1-6 seier over Toulouse

Stef Nijland – Scoret hattrick på 20 minutter som innbytter i PEC Zwolles 6-1 seier over Cambuur

Ukens Øyeblikk:

Jonas Gutierrez

Jgutierezonas Gutierrez har kjempet en lang og hard kamp mot kreft, som han fikk påvist høsten 2013. Men etter ett og et halvt år borte fra fotballen entret argentineren banen i det 65 minutt i oppgjøret mellom Newcastle og Manchester United. Han fikk kapteinsbindet fra Coloccini og ble møtt av stående applaus fra begge lags supportere. Et etterlengtet og vakkert øyeblikk.

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -