Ukens Lag 11: Belgisk Helaften

474

Ukens Lag 11: Belgisk Helaften

Champions League, Europa League, Premier League osv, godbitene har denne uken blitt presentert for oss som sushi (På løpende bånd). Til slutt endte jeg opp med et «ukens lag» fylt av et knippe belgiere, en finne, og  spillere som holder et nivå godt over middels pluss.

ukens11

Keeper:

Fraser Forster (26) – Southampton

Spilte en enestående kamp da Southampton holdt Chelsea til 1-1 på Stamford Bridge. Landslagskeeperen viste seg spesielt godt frem i andre omgang, hvor Chelsea bombarderte Southampton-målet med skudd  og farligheter.

Forsvar

shackellnyJason Shackell (31) – Burnley

- Annonse -

Topplagene har problemer for tiden, noe Burnley dro nytte av. Et tannløst Manchester City slet med å bryte seg igjennom forsvarsrekka kontrollert av Shackell. Midtstopperen viste klasse, og hadde full kontroll på Aguero igjennom hele kampen.

David Alaba (22) – Bayern Munchen

Bayern er ustoppelige. Denne uken har de totalt vunnet 11-0 over 2 kamper. De startet med å ydmyke Shaktar 7-0 i CL, før de vant 0-4 mot Werder Bremen i serien. Spissene skal ha sin ros, men jeg mener at den som presterer aller best for Bayern er den unge østerikeren David Alaba. Backen løper utrettelig opp og ned langs kanten, og bidrar med vakre kombinasjoner offensivt. Særlig samspillet med Ribery har vært en fryd for øyet. I helgen scoret unggutten på et superfrispark, som understreker hvilke kvaliteter som bor i han. Han er helt klart verdens beste back for øyeblikket.

Laurent Koscielny (29) – Arsenal

Arsenal er «on fire» i ligaen,  noe som gjør at kampen om topp-4 plassene virkelig har tilspisset seg. Etter helgens 3-0 seier over West Ham er «the Gunners»  bare ett poeng bak Manchester city. En av spillerne som virkelig har stått frem den siste tiden er Koscielny. Han har vært bunnsolid bakover, og bidratt meget positivt i oppbygningen av angrepsspillet. Da gjelder det bare å se om de klarer å ta med seg ligaformen til Monaco, hvor de tirsdag kveld skal prøve å rette opp det pinlige 1-3 tapet på Emirates.

Midtbane:

Roman Eremenko (27) – CSKA Moskva

Den finske landslagsspilleren har storspilt for hovedstads-klubben denne sesongen, og ble kåret til månedens spiller både i Oktober og Desember. I helgen scoret han 2 mål som sentral midtbane, og fortjener derfor en plass på ukens lag.

debryneKevin De Bruyne (23) – Wolfsburg

Det å selge Kevin de Bruyne har vist seg å være en av tidenes verste avgjørelser innen fotball. Unggutten har rett og slett vært fremragende i Wolfsburg-trøya denne sesongen. På 25 seriekamper har han 9 mål, og 16 målgivende. I europaligaen har han 5 mål og 3 målgivende på 9 kamper. Det finnes neimen ikke mange midtbaner der ute som matche den statistikken. Denne uken har han hatt 3 mål og 2 assist på to kamper. Chelsea bør skamme seg.

Eugen Polanski (28) – Hoffenheim

Den defensive midtbanespilleren spilte sin livs kamp i helgen. Han scoret 2 mål og holdt buret rent i 3-0 overkjøringen mot nedrykkstruede Hamburg.


Michael Carrick (33) – Manchester United  

Hvem trenger Angel di Maria når man har staute karer som Carrick og Fellaini? Det så i alle fall ut som om United klarte seg storartet uten den argentinske playmakeren. Overkjøringen av Spurs var mye takket være den trofaste engelskmannen. Han hadde full kontroll på midtbanen, og bidro med ett mål pluss en målgivende.

Angrep:

brettpitmanBrett Pitman (27) – Bournemouth

Glem «kampen om tilverelsen» og «kampen om tungtvannet», for nå er det «kampen om opprykk» som gjelder. Toppen av tabellen i Championship er så tett at man trenger mikroskop for å kunne se forskjell på de 5 øverste lagene. Bournemouth overtok tabelltoppen etter helgens 4-0 seier over Blackpool. Der scoret Brett Pitman hattrick, noe som kan ende med å være avgjørende ettersom de øverste lagene har lik poengsum.

Divock Origi (19) – Lille

Den unge belgieren scoret hattrick i helgens kamp mot Rennest. Utlånspilleren fra Liverpool har ikke prestert på sitt beste denne sesongen, men forhåpentligvis er han i ferd med å finne tilbake til formen han viste i VM. Det skal i alle fall bli spennende å følge spissen i Premier League neste sesong!

Christian Benteke (24) – Aston Villa

Sherwood er herved genierklært. Den synkende Villa-skuta har tettet alle hull, og er i ferd med å sikre Premier League plassen. Samspillet mellom Benteke og Agbonlahor i helgens kamp mot Sunderland var rett og slett verdensklasse. Den store belgieren viste ingen nåde og scoret 2 mål i Villas 0-4 seier. Sjokksifre med tanke på målsnittet som hittil er produsert av Birmingham-klubben.

Manager:

Roberto+MartinezRoberto Martinez – Everton

Sesongen til de blå fra Merseyside har vært helsvart i ligaen, og det har handlet om å unngå nedrykk istedet for å kjempe om plass i Europa. Derfor var det en stor lettelse at Newcastle ble slått 3-0 i helgen, slik at Martinez kan få et lite pusterom. Det er rett og slett merkelig at de har plukket så få poeng i ligaen, for i Europa League har de vært «outstanding». Torsdag kveld vant de 2-1 over Dynamo Kiev, og med et godt resultat i Ukraina vil Everton nå kvartfinale. Det vil i så fall være klubbens beste prestasjon i Europa på 30 år! Mye takket være Lukaku, som med torsdagens mål står med 7 fulltreffere for Everton i europa. Dermed overtok han klubbrekorden fra Fred Pickering.

Benken:

Romelu Lukaku (21) – Everton – Scoret både i europaligaen og serien. Spilte to strålende kamper.

Klaas-Jan Huntelaar (31) – Schalke – Spilte fantastisk mot Real Madrid og scoret 2.

Joe Garner (26) – Preston – Scoret 4 mål for mot Crewe Alexandra i helgen

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -