Ligagullet nærmer seg Camp Nou!

123

Pique scorer vinnermålet!

Rundens siste kamp mellom Barcelona og Sevilla på Camp Nou. En kamp der Barcelona seier i manges mening omtrent ville avgjøre ligaen. Vi skal ikke spekulere mer i det. Begge lagene har hatt et tett kamp-program så langt i år. Disse lagene skal også møtes i finalen i Copa del Rey. I tillegg har de begge vært ute i E-cup spill denne uka. Barcelona hvilte Rakitic, Iniesta, Mascherano og Alves. Dette ga mulighet for Sergi Roberto, Arda, Vidal og Mathieu fra start.

Første omgang startet i kjent stil fra hjemmelaget. Mye ballinnehav og en del muligheter i startfasen. Suarez fikk en mulighet etter en corner, et kjempeskudd fra omtrent 16m i tverrliggeren. Det var en real suser. Keeper fikk ikke opp armene der. Så etter 19 minutter skjer noe som ofte skjer. Barcelona blir litt overmodig fremover, og er ikke godt nok i balanse når Sevilla kommer på en kontring på deres venstre side. Innlegget havner til slutt hos Vitolo, som får stå ganske alene og prikke inn 1-0 til bortelaget. Barcelona fortsatte og ha ballen og skape en del muligheter både ved Neymar, Messi og Suarez. Etter 31 minutter får Barcelona et frispark fra omtrent 18 meter. Messi setter den der det alltid er plass, i vinkelen. Kjempescoring og veldig fortjent 1-1. Dette ble også stillingen til pause.

Bare 2 minutter ut i andre omgang er Pique fremdeles i angrep etter å ha gått frem på en corner litt tidligere. Suarez legger inn til en Pique relativt alene foran mål, han bredsider den inn som en ekte goalgetter. Rett etter dette var Sevilla på farten, Gameiro blir spilt lekkert igjennom, men en god parade av Bravo hindrer utligning. Det var en kamp som hadde mange sjanser til begge lag. Neymar og Suarez burde ha scoret et par hver, Messi kunne fort hatt to til. Busquets hadde et kanonskudd som Rico redder. Sevilla har også flere gode muligheter ved Vitolo, Gameiro og Iborra. Begge keeperne kan være fornøyd med innsatsen i dagens kamp, som ble en veldig severdig forestilling. Kommentatoren på TV ropte glad og fornøyd: «Madre Mia, que partido!!», for en kamp! Barcelona har dermed 8 poengs ledelse på Atletico Madrid og 12 poeng på Real Madrid. Alt er mulig fremdeles, det er 12 kamper igjen, men det skal skje en del overraskende resultater for at Barcelona skal miste dette. Foreløpig ser det ut til at formen er upåklagelig.