Real Madrid satte Barcelona ned på jordet igjen

410

Det endte 1-2 og dermed med seier til hovedstadslaget Real Madrid i El Clasico lørdag kveld.

Det var knyttet stor spenning til det mange mener er det største klubboppgjøret i verden. El clasico og kampen mellom Barcelona og Real Madrid. Etter en første omgang hvor lagene nøytraliserte hverandre godt, økte tempo betraktelig utover i andre omgang hvor vi til slutt fikk se på både det røde kortet, tre mål og feil annullert scoring. Real Madrid tok det lengste strået etter en matchvinnende scoring av Cristiano Ronaldo.

Den største underholdningen i første omgangen var spenningen kampen ga tilskueren. Presentasjonene på banen var ikke allverdens til å skryte av og lagene nøytraliserte hverandre veldig godt. Selv om det stod 0-0 på målprotokollen, stod det 2-2 i gule kort.

Andre omgangen startet i det samme sporet som den første. Intensiteten var der, trøkket i taklingene det samme, men målene og sjansene uteble. I det vi passerte det 55. minuttet prøvde Messi på utsøkt vis å chippe ballen i motsatt vinkel. Navas var med på notene og skjøv ballen ut til hjørnespark. Minuttet senere stanget dermed Pique ballen i mål, og Nou Camp var i fyr og flamme.

Real Madrid brukte ikke lang tid på å svare. Seks minutter etter at Barcelona hadde tatt ledelsen, utlignet Karim Benzema etter et flott angrep av Real Madrid. Lagene var like langt, og det som hadde vært en skuffende El Clasico til og begynne med var nå i ferd med å ta seg opp og svare til forventningene på forhånd.

Gjestene fra Madrid så nå muligheten til å ta med seg alle poengene hjem til hovedstaden og fortsatt skape en spenning i toppen av La Liga. I det 80. minutt tror Bale at han setter inn 2-1, men en feilaktig annullering av dagens hoveddommer gjorde at Barcelona kunne pustet lettet i bakken.  Minuttet senere er Real Madrid igjen nær å ta ledelsen, men Ronaldo sitt skudd traff tverrliggeren. Fire minutter senere får i tillegg Sergio Ramos sitt andre gule kort, etter at han klaget på seg det første allerede etter ti minutter. Nok en nedtur for Real Madrid som virkelig ikke skulle se ut til å få marginene på sin side. Et Real Madrid-lag tidligere i sesongen hadde kanskje latt seg påvirke, men under Zidane har man sett et nytt lag som står på hele kampen. Det skulle betale seg da Ronaldo i det 85 minuttet ble den store helten da han satte inn 2-1 etter et godt innlegg fra Bale.

Ligagullet er nok fortsatt uten rekkevidde, men seieren for Real Madrid over Barcelona kan gi dem det lille ekstra resten av sesongen og i jakten på nok et Champions League trofé. Ikke minst beviste Zidane at han som trener er klar for dette nivået. Barcelona derimot skuffet stort i kveld og må heve seg til tirsdag når Atlético Madrid står på motsatt banehalvdel i Champions League kvartfinalen.