Leicester økte forspranget – igjen

558

(Watford 0-1 Leicester) Leicesters Premier League-eventyr fortsetter. I kveld økte de forspranget til Tottenham og Arsenal, akkurat slik de gjorde det tidligere denne uken.

(foto: Getty Images)

Med uavgjort mellom Tottenham og Arsenal tidligere på dagen, kunne Leicester bli rundens suverent største vinner med seier over Watford i lørdagens kveldsoppgjør.

N´Golo Kantè har vært en meget viktig mann sentralt på Leicesters midtbane denne sesongen, og han var ventet å ikke bli klar til oppgjøret etter at han har slitt med en liten lårskade. Det ble han likevel og det gjorde ikke forventningene mindre hos Leicester-fansen.

Leicester gikk ut hardt på Vicarage Road og allerede etter to minutter hadde Jamie Vardy kommet gjennom mot Gomes i Watford-buret. Dessverre ble holdet for skrått for Vardy, etter å ha rundet Watford-sisteskansen.

Like etter hadde venstreback Christian Fuchs et brukbart skudd, men Gomes reddet greit og Okazaki klarte ikke gjøre noe med returen.

Etter 10 minutter var det imidlertid hjemmelaget som var fremme og yppet seg. Nathan Akè fikk ballen på hodet etter en dødball, men headingen gikk rett opp og rett ned. Ballen landet riktignok midt oppå tverrliggeren, så en brukbar sjanse var det.

Klassisk Leicester

Etter 14 minutter var Vardy på farten igjen. Igjen var det et klassisk Leicester-trekk med pasning kjapt og direkte i bakrom på hurtige Vardy. Spissen havnet nok en gang i en veldig spiss vinkel og avslutnings-forsøket gikk utenfor.

23.minutter var spilt da Leicester var på farten atter en gang. Prødl klønet det til med ballen og Vardy stjelte den fra han. Vardy spilte til Mahrez som kom på løp ute til høyre. Mahrez fant Vardy igjen inne i boksen, men en hardt presset Vardy satte ballen godt til side for mål da han skulle bredside den inn. Her burde Vardy scoret.

Etter 27 minutter fikk Watford en brukbar sjanse da Amrabat fant Deeney, men avslutningen fra Watford-spissen gikk rett på Kasper Schmeichel.

Lagene gikk dermed til pause på 0-0.

Mahrez ble helten

Den andre omgangen startet noe å rotete og selv om Leicester nå hadde ballen mer var det stillingskrig og mye dueller.

Etter 56 minutter løsnet det plutselig. Holebas klarer et innlegg rett ut i returrommet. Der står Riyad Mahrez og tar ned ballen før han tar den med seg et par meter frem og banker til. Ballen fyker inn i nettmaskene bak Heurelho Gomes og bortesvingen på Vicarage Road eksploderer. 1-0 Leicester.

Bare minutter senere er Leicester nære 2-0 både en og to ganger ved midtstopperne Huth og Morgan.

Leicester hadde videre god kontroll på kampen og de var selvsagt – som alltid – farlige på kontringer med lynhurtige Jamie Vardy og Riyad Mahrez i front.

Etter 77.minutter var Leicester nære 2-0 igjen da Kantè brøt på midten og fant Mahrez, men Watfords innbytter Abdi fikk blokkert skuddet fra kantspilleren.

Watford skulle få en mulighet til. Deeney fikk kriget til seg en langball og fikk lagt ned til Ighalo inne i sekstenmeteren, men den tidligere Lyn-spissen fikk ikke ordentlig klem på headingen sin og Kasper Schmeichel reddet enkelt.

Ighalo har vært en åpenbaring i Premier League denne sesongen, men har slitt med å score den siste tiden. Han har bare ett må på de siste ni kampene.

Har fått luke

Leicester kontrollerte seieren i land uten nevneverdige problemer i sluttminuttene og Claudio Ranieris elever vant dermed 1-0.

Revene fra Midlands har nå fått en luke på fem poeng ned til Tottenham, åtte poeng ned til Arsenal og ti poeng ned til Manchester City. Sistnevnte har dog en kamp mindre spilt.

Leicesters neste kamp er mot bunnlaget Newcastle hjemme på King Power Stadium, mandag 14.mars.

Mål: 0-1 (56) Mahrez

Ballbesittelse: 50% – 50%
Avslutninger: 11 – 14
Avslutninger på mål: 4 – 7