TABELLTIPS OBOS-LIGAEN 2016 DEL 1: Disse lagene vil havne på nedre halvdel

1052

TABELLTIPSET: Disse åtte lagene blir å finne på nedre halvdel

Årets sesong i OBOS-ligaen nærmer seg med stormskritt. På søndag starter OBOS-ligaen 2016 med Fredrikstad mot Levanger i Plankebyen og tradisjonen tro har vi sett inn i spåkula og spådd tabellen for årets sesong. Og som alltid er dette like uberegnelig hvert år, men vi gjør et forsøk.

Vi har tatt en titt på de lagene som skal kjempe om tilværelsen, kvalifiseringsplassene og opprykk. Først ut tar vi en titt på de lagene på nedre halvdel 16.-8. plassen. 

16. Ullensaker/Kisa (nedrykk)

- Annonse -

Forrige plassering: 1. plass, Oddsenligaen avd. 4

De gulgrønne fra Jessheim er tilbake i OBOS-ligaen. Etter en godkjent sesong med 58 poeng i fjor skal Ull/Kisa igjen få prøve seg på norsk fotballs neste øverste nivå. Sist gang de var oppe i OBOS-ligaen var i 2014-sesongen og den endte med en solid nedtur etter sesongen året før, da nesten klarte å rykke opp. Jessheim-klubben endte med lutfattige 23 poeng, kun Hamkam med 7 poeng var dårligere.

Til tross for en god trenerduo i Vegard Skogheim og Andre Bergdølmo, så skal det sies at det er mye ymse i Ull/Kisa laget. Alexander Vangen har kommet tilbake etter låneoppholdet i FFK. Thomas Braaten har tatt turen fra Ringsaker og fjorårets nedrykkslag Hønefoss. Fredrik Krogstad, Espen Standal og Ole Kristian Langås har også signert for Ull/Kisa og vil alle være viktige spillere. Ellers er kaptein Truls Jørstad en viktig del og må levere i godt over 20 kamper om Ull/Kisa skal ha en sjans på å unngå nedrykk. Ellers har klubben beholdt stammen fra i fjor.

Laget nå kontra 2014-sesongen, som spilte i daværende Adeccoligaen ser noe svakere ut, og når du taper 8-0 mot Skedsmo i en treningskamp så ser det definitivt ikke lyst ut og med stallen de har pr. nå, som ikke oser noe særlig OBOS-liga nivå og som er syltynn, så blir det ikke mye å juble for på landet.
15. Åsane (nedrykk)

Forrige tabellplassering: 11. plass

De klarte seg så vidt i fjor, etter en forrykende vårsesong og en katastrofal høstsesong. Med 15 poeng på de ti siste kampene, så endte de med 35 poeng og en god 11. plass sett med Åsane sine øyne. Denne vinteren har det ikke vært rare aktivitene i Bergen og klubben har beholdt så å si hele laget fra i fjor. Det kan koste de dyrt.

Av det vi kan registrere så er det kun Jacob Glesnes (S08) og Håkon Lorentzen (Brann) som har forlatt klubben. To relativt gode førstelagspillere som har forlatt klubben. Fått inn Fredrik Knudsen fra Brann på lån.

Det er et noe svekket Åsane lag som vil representere klubben. De har kanskje en eller to spillere som fint kan spille i OBOS-ligaen, men utover det er det er labert. Fjorårets kanskje beste og rockekongen Jahn Ove Wiik blir ikke yngre med årene og det spørs om han er den samme, gode Åsane spilleren som i fjor. Viktig brikke defensivt.

Fotballnerd.no kan ikke se noe som tyder på at Åsane skal kunne klare å beholde plassen i år. Og som oftest så er det slik med lag. De overrasker første sesong, men dupper av og klarer ikke å følge opp. Dermed tror vi at det blir nedrykk på Åsane i år.

14. KFUM Oslo (nedrykk)

Forrige tabellplassering: 1. plass, Oddsenligaen avd. 3.

Et artig lag har dukket opp. «Dugnadsklubben» KFUM Oslo overrasket alle i fjor med et imponerende opprykk. For annerledes klubben, KFUM har ikke brukt en eneste krone på spillerkjøp i år. Men Oslo-klubben har sikret seg Lars Hirschfeld og Jørgen Hammer. To spillere med gode CVer og erfaring i både Tippeliga- og OBOS som vil være nyttige for klubben. I tillegg er Torstein Andersen Aase fortsatt med. Storskåreren som vant seriegull med Stabæk i 2008 er i sine beste år og se ikke bort fra at han kan skåre på bestilling i OBOS og.

For KFUM har ingenting å tape. De kan entre banene med senket skuldre og er underdogs i samtlige 30 kamper. Klubben som nærmest spiller for å ha det gøy vil nok ved veis ende rykke ned, uten at klubben vil lide noe særlig av det. Det blir spennende å se hva KFUM kan tilføre OBOS-ligaen i år.

Uansett, stallen under ett er ukjent for de fleste og det blir påfyll med erfaring for de som er der. De kan overraske som Jerv i fjor, men Fotballnerd.no spår nedrykk for KFUM Oslo. De vil nok kjempe tappert og begeistre mange, men det er det.

13. Bryne (nedrykk)

Forrige tabellplassering: 10. plass

Det har vært mye hummer og kanari på Jæren de siste sesongene. Klubben har vært nærme opprykk og nærme nedrykk, men i år skal de få erfare at ligaen er tøffere enn noensinne.

Bryne er laget som har hatt flest sesonger i OBOS-ligaen, men i år er det slutt. Khattab har gått til Kvik Halden, mens Tveita og Anders Kristiansen har gått til Sarpsborg 08. Tre spillere som har vært nærmest dødsviktige for Rogalandsklubben. Bryne var farlig nære å rykke ned i fjor, og har ikke hentet noen veldig solide forsterkninger. En Fitim Kastrati i form kan fort redde Bryne, men har ikke fått det helt til i treningskampene. Skartun og Khalili blir også viktige for Bryne.

På bakgrunn av det tror vi til slutt at Bryne tar den tunge veien ned til 2. divisjon. Dessverre. Det er en klubb i nedgang og det vil vi se i år.

12. Levanger

Forrige tabellplassering: 9. plass

Trøndelagsklubben klarte seg i fjor og gjør nok det også i år, men det blir tøffe kår hos Levanger.

Flere rutinerte signerte i fjor og var viktige for Levanger. Spillere som Per Verner Rønning og Ørjan Hopen. De er der fremdeles. Inn har Vegard Voll og Jo Sondre Aas fra Ranheim kommet. Ut har Vegard Braaten forsvinnet og Kaj Leo í Bartalsstovu som er nokså store tap, men trener Magnus Powell som i sin tid var spiss for Lyn- og Lillestrøm vet å trene angrepspillere. Har trenet hardt i vinter og er klare fysisk i følge Powell og resultatene i treningskampene har vært så der.

Det blir tøft for Levanger som møter FFK i første seriekamp. Vil nok være over- og under streken en del ganger i løpet av sesongen, men fotballnerd.no tror Levanger vil klarer seg så vidt det er.

11. Ranheim

Forrige tabellplassering: 6

Ola By Rise reddet klubben i fjor da de lå under streken og ledet de opp til 6. plass og kvalifisering. By Rise er ikke lenger ved roret og inn har assistent Svein Maalen kommet inn, men det blir ingen kvalifisering på trønderne i år. Tror vi.

Ranheim er nok et lag som har gjort få endringer i stallen. Jo Sondre Aas og Vegard Voll har gått til Levanger, mens Sandmæl og Flatgård har gått motsatt vei. Ellers har Ranheim samme lag. Ranheim var tidvis gode i fjor, og en Robert Stene i form kan gjøre mye for trønderne, men en spiller kan ikke gjør alt og er avhengig av at andre hjelper til.

Klubben har også slitt økonomisk de siste sesongene og også sportslig vil nok nok Ranheim slite. Vi tror dermed Ranheim ender på en 11. plass.

10. Raufoss

Forrige tabellplassering: 1. plass Oddsenligaen avd. 2.

OBOS-ligaen er etter erfaring uforutsigbar og det vil vi få se også i år. Det er en kokkos-liga og Raufoss kan fort bli årets overraskelse.

Etter en meget tøff kamp mot Moss, så klarte de å rykke opp til OBOS og det med kun to tap. Totenlaget har vært i 2. divisjon en god stund og har bygd opp klubben sakte, men sikkert. Storspilleren Rocky Lekaj er fortsatt i klubben og er en som kan avgjøre kamper, nærmest alene. Raufoss skåret hele 76 ganger og er virkelig målfarlige og Lekaj stod for 28 av de målene. Så spørs det om de klarer å overføre det til OBOS. Stiller med et av OBOS-ligaens yngste tropp som det oser frisk energi av, men føler kvaliteten etter? Det spørs.

Det tror vi i fotballnerd.no og vi tror Raufoss havner i «ingenmannsland» og beholder plassen med grei margin.

9. Jerv

Forrige tabellplassering: 5. plass

Sørlendingene røk i finalen mot Start i fjor, men i år blir det nok vanskelig å følge opp fjorårets suksessoppskrift. Arne Sandstø har et spennende fortsatt et Jerv-lag, men kan de henge seg på topp seks i år?

Jerv overrasket alt og alle i fjor, og laget fra Grimstad endte på en sensasjonell kvalifiseringsplass. Når man er lillebror og imponerer, er storebror ofte ute på spillerjakt. Det er også tilfelle her, og nå også på trenerjakt. Trener Steinar Pedersen har gått til Start. Samme vei har Robstad gått. Fjorårets toppscorer Ohi gikk til Stabæk. Så noe svekket er de.

Det blir tøft å gjenta fjoråret, men ikke umulig. De konkurrerer med de beste klubbene og har ikke mye å rutte med i forhold, da blir det tøft for Jerv i år og en niende plass er mest realistisk i våres øyne.

8. Strømmen

Forrige tabellplassering: 8. plass

Strømmen er igjen klare for å kjempe om 6. plassen, med Espen Olsen ved roret ser det lysere ut på Strømmen stadion, men lyst nok til å kjempe om topp seks?

De har mistet keeper Simon Thomas til Bodø/Glimt, Eirik Schulze og Martin Ramsland til Sogndal. Tre nokså store tap, men de har hentet klokt og inn har Stian Rasch, Olav Øby og Markus Nakkim kommet. Det er fort spillere som kan bli viktige brikker i laget. Rasch og Nakkim med flere Tippeliga-kamper på samvittigheten gjør at tapene av de tre førstnevnte ikke blir fullt så store utover sesongen. Blir viktig at de får igang spissene Konate, Brændsrød og Achrifi og at forsvaret fortsetter der de slapp i fjor da de kun slapp inn 37 mål i OBOS-ligaen.

Det blir med midt på tabellen for Strømmen i år og, tror vi i fotballnerd.no. Laget vil nok være nærmere play-off, enn nedrykk dog.

Er du enig eller uenig i våre begrunnelser? Gi oss dine tips i kommentarfeltet under. Øvre halvdel kommer søndag klokken 11.00.

PS: Vi søker skribenter! Vi ønsker å styrke vår satsing på norsk fotball denne sesongen, så om du følger Tippeligaen, OBOS-Ligaen eller Oddsenligaen tett så vil vi gjerne høre fra deg! Følger du med på andre ligaer og har lyst til å skrive så tar du også kontakt med oss. Les mer her.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -