Mourinho leder Manchester United til seier

510

Mourinho leder Manchester United til seier

Før kampstart var det knyttet mye spenning til Jose Mourinhos første Premier League kamp som Manchester United manager. Byrival Manchester City hadde på forhånd sikret sin første tre-poenger, og ingenting annet enn seier mot Bournemouth ville vært godt nok for den røde fansen.

Zlatan sa i et intervju med skysports like etter kampslutt at: «Det første målet er å vinne og det andre er å score, så det gikk bra. For meg er det viktigste å vinne, og uansett hvem som scorer så er det en bonus.»

Mata ga United ledelsen i en sjansefattig første omgang.

I oppgjøret på Vitality Stadium var det hjemmelaget Bournemouth med en veldig aktiv nordmann på topp, som åpnet best. Laget fra sørkysten av England la seg høyt opp i banen, og hadde ballen klart mest de første 20 minuttene. Men til tross for høyt press og mye ballinnehav ble det ikke produsert noen ordentlig sjanser av hjemmelaget. Etter hvert tok Manchester United over mye av initiativet, men heller ikke de klarte å bryte igjennom på siste halvdel av banen.

Det kom en liten overraskelse i startoppstillingen til Manchester United da Juan Mata hadde fått plass på høyrekanten, en plass som en skadefri Lingaard trolig ville hatt. Den lille spanjolen har siden den merkelige hendelsen i Community Shield- kampen forrige søndag vært heftig linket bort fra klubben. Dette er mye på grunn av det påståtte dårlige forholdet med Uniteds nye manager Jose Mourinho. Men så er det en gang slik at noen fotballspillere som blir diskutert mye i media, kan slå hardt tilbake- og dette var tilfellet også denne gang. For i en ellers sjansefattig første omgang, utnyttet Mata en dårlig klarering i hjemmelagets forsvar og kom alene gjennom mot Bournemouths keeper. Spanjolen gjorde ingen feil, og fikk dermed æren av å score Manchester Uniteds første mål i Premier League sesongen 2016/17.

- Annonse -
Juan Mata scoret Manchester Uniteds første mål i den nye Premier League sesongen. Foto: Skysports

 

Rooney falt lett inne i 16-meteren og ropte på straffe.

Begge lag kom ut fra garderoben i et mye høyere gir enn da de gikk inn i garderoben. Og det var tydelig at begge managere hadde gitt beskjed om et høyere tempo og en mer direkte fotball. Og etter 54 minutter rullet Manchester United vakkert opp på venstresiden. Martial fikk spilt ballen inn til Rooney, som på ufint vis prøvde å filme seg til en straffe. Om Uniteds kaptein ble tent av at begge lags supportere pep etter skuespillet vites ikke. Men det skulle ikke ta lang tid før kapteinen på nytt fikk sjansen inne i 16-meteren. I det kampuret viste 59 minutter fikk Rooney litt heldig ballen alene, etter et skuddforsøk fra franske Anthony Martial. Kapteinen har en god statistikk hva gjelder å score i sesongåpninger, og den statistikken ble opprettholdt i det han headet ballen hardt i mål.

Men Wayne Rooney er ikke den eneste som innehar denne statistikken. Svensken Zlatan Ibrahimovic har sørget for mye oppmerksomhet etter at han signerte for de røde djevlene og forventningene til den store spissen ble ikke mindre da han ble matchvinner for United i Community Shield- kampen forrige søndag. Kraftspissen fikk sin første store mulighet på frispark, men hjemmelagets keeper fikk slått ballen vekk. I likhet med sin kaptein fikk han like etterpå en ny sjanse da bortelaget på vakkert vist spilte seg frem på høyresiden. Ibrahimovic sendte avgårde et hardt skudd gjennom Bournemouths forsvar, som endte opp i nettet bak Boruc.

Zlatan Ibrahimovic scoret i sin Premier League debut, og har nå to mål på de to siste kampene for Manchester United. Foto: Skysports
Hjemmelaget kviknet til, men for sent.

Bournemouths manager Eddie Howe tok etter hvert grep og gjorde et dobbelbytte etter 67 minutter. Under ett minutt senere fikk hjemmelaget sin første scoring, da Adam Smith på nydelig vis dro seg inn i Uniteds 16-meter og klinken ballen hardt i mål. Keeper de Gea var ikke i nærheten av å kunne ta skuddet, og Bournemouth så ut til å få en vitamininnsprøytning. De siste 20 minuttene av kampen var det stort sett hjemmelaget som presset, og for Uniteds del ble det om å gjøre å unngå flere baklengsmål. Men selv om Smith og de andre kom til flere gode sjanser i sluttminuttene, var det Manchester United som til slutt fikk med seg tre viktige poeng i sesongåpningen.

Adam Smith reduserte for Bournemouth med et nydelig skudd, men det holdt ikke til poeng for hjemmelaget. Foto: The Guardian

 

Kampfakta:

Bournemouth- Manchester United

Sted       : Vitality Stadium

Dommer : Andre Marriner

Resultat  : 1-3(0-1)

Banens beste:

Eric Bailly (Manchester United). Midtstopperen spiller sin andre tellende kamp for Manchester United, og ser ut til å ha spilt i den engelske ligaen i flere sesonger. Med sin store fysikk og hurtige forflytning var gikk han konstant seirende ut i duellene mot Bournemouths angrepsspillere, særlig vår nordmann Joshua King.

Bournemouth(4-3-3):

Boruc – Fancis, Smith, Cook, Daniels – Surman, Arter, Cook – Ibe, Wilson, King.

Manchester United(4-2-3-1):

De Gea – Valencia, Bailly, Blind, Shaw – Fellaini, Herrera – Mata, Rooney, Martial – Ibrahimovic.

 

Gule kort:

85. min.: Herrerra(MUN)

Røde kort: Ingen

 

Bytter- Bournemouth:

67. min.: Wilson ut- Grabban inn

67. min.: Ibe ut- Afobe inn

80. min.: Cook ut- Gradel inn

 

Bytter- Manchester United:

74. min.: Mata ut- Mkhitaryan inn

84. min.: Martial ut- Schneiderlin inn

88. min.: Rooney ut- Memphis inn

 

Kan Manchester United kjempe om et ligatrofé, og hvor ender Bournemouth til slutt?

Se fotballnerd.nos tabelltips her

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -