Lukaku ender måltørken med hat-trick!

261
Lukaku dette er en stor mulighet for meg, en guttedrøm som går i oppfyllelse.Foto: Wikimedia Commons

David Moyes smilte bredt da han hilste på representanter for klubben han selv ledet i 11 sesonger.Gjensynet ble alt annet en hyggelig etter at Romelu Lukaku endte sin måltørke og scoret hat-trick på Stadium of Light. Koeman og Everton fortsetter dermed sin gode form og klatret i kveld opp til en 3. plass på tabellen.

Jevn start på kampen
Det første kvarteret av første omgang var veldig jevn. Begge lag kom ut på banen i høyt tempo og angrepsvilje. Det var uansett en litt annen hendelse som førte til den første applausen på stadion. Og den kom da produsentene viste bilder av et lite barn med leukemi, fin gest fra supporterne. Sunderland fikk sin første sjanse da Jermain Defoe snappet opp ballen inne i 16-meteren, men spissen klarte ikke å overliste Stekelenburg i Evertons mål. Reprisene viste uansett at det skulle vært blåst for offside. Den største sjansen noterte Lukaku seg for i det 14. minutt. Bolasie sprang seg fri på høyrekanten og fikk lagt inn et strålende innlegg. Desverre for Everton og Lukaku headet han midt på Pickford. Keeperen fikk sin velfortjente hyllest fra supporterne og «He’s one of our own» runget ut på tribunene.
Jermain Defoe hadde ingen god dag på jobben, og måtte se laget sitt tape 3-0 mot Everton. Foto: Twitter (@SunderlandAFC)

Begge lag fortsatte å stå høyt opp i banen utover i første omgang, uten at det ble produsert alt for mange sjanser. Bolasie og Januzaj var svært aktive for sine respektive lag uten at det resulterte i noen mål. Ti minutter før slutt forsøkte Gooch seg på et innlegg som endte opp som en god målsjanse. Men Evertons keeper var våken og fikk avverget til corner. Watmore prøvde like etterpå å løpe gjennom Sunderlands forsvar, men mislyktes og fikk gult kort for filming. Bolasie fyrte løs et skudd like før pause, men ballen gikk langt over mål og ut til utspark. Lagene gikk dermed inn med 0-0 til pause.

Mer fart og sjanser i andre omgang

Kone scoret to mål for Sunderland i tilsvarende oppgjør forrige sesong, og midtstopperen var nærme også i dagens kamp. Kone fikk stå noen sekunder alene inne i Evertons felt og kunne sendt hjemmelaget opp i ledelse, men på samme måte som Pickford i første omgang fikk Stekelenburg en hånd på ballen. Innbytter Delofeu innvolverte seg med en gang han kom innpå etter pausen, og ti minutter ut i den andre omgangen sprang han seg fri på topp for Everton og sørget for enda en stor sjanse for Lukaku til å score. Men nok en gang maktet ikke den storvokste spissen å sette ballen i nettet.

Everton tok ledelsen

Bare noen minutter etter at Lukaku misset på et innlegg rett foran mål, fikk han sin revansje. Everton plukket opp ballen fra Sunderland og satte fart fremover med innbytteren Defoleu. Og etter et svakt skuddforsøk plukket Gueye opp ballen og fikk lagt inn foran mål. Der stod Evertons spiss klar til å heade ballen hardt i mål. Etter 15 timer uten scoring kunne Lukaku endelig slippe jubelen løs. Nesten like stor jubel eller kanskje større kom fra sidelinjen og manager Ronald Koeman.

Bare noen minutter senere fikk samme mann mulighet til å legge på til 2-0, men litt i ubalanse havnet skuddet i tverrliggeren. Og Sunderland kunne kontre. Desverre for hjemmepublikummet klarte ikke hjemmelaget å utnytte den.

Lukaku med hat-trick

I det 67. minutt kom Evertons andre mål. Lukaku fikk stå alene på bakerste stolpe på et nydelig innlegg fra Bolasie. Resultatet ble scoring og 2-0 ledelse til bortelaget. Det var tydelig at det betød mye for fjorårets toppscorer i Everton, som satte seg ned sammen med servitør Bolasie og feiret.

Lukaku feirer sin tredje scoring for dagen, og tre poeng for Everton. Foto: Twitter (@Everton)

Tre minutter senere sørget samme mann for hattrick og en enda mer komfortabel 3-0 ledelse. Belgieren feiret med sine lagkamerater og ropte inn i producers kamera at han dedikerte målet til sin mor. Spissen hadde altså ikke scoret på 15 timer før denne kampen, og i løpet av 10 minutter scoret han hat-trick.

Moyes gjorde taktiske grep, men for sent

Etter å ha sett laget sitt slippe inn tre mål så David Moyes seg nødt til å gjøre endringer. En av Sunderlands beste spillere i fjorårssesongen, Jan Kirchhoff måtte vike for forsvarsspiller Jason Denayer. Bortefansen benyttet denne anledningen til å synge «Sacked in the morning», rettet mot hjemmelagets manager- som enda ikke har tatt en seier med sin nye klubb.

Til tross for et defensivt bytte klarte ikke hjemmelaget å fa has på Lukaku, som virkelig storspilt i kveld. Spissen var nærmere sitt fjerde mål enn Sunderland var en redusering. Med andre ord fikk David Moyes et verst tenkelig gjensyn med sin gamle klubb. Neste sjanse for Sunderland å ta poeng blir søndag om en uke, når de skal spille borte mot Tottenham.

Sunderland – Everton

Sted             : Stadium of Light

Dommer       : Mike Jones

Resultat        : 0-3 (0-0)

Banens beste:

Romelu Lukaku. Scoret hat-trick og sikret tre viktige poeng for Everton.

Sunderland (4-2-3-1):

Pickford- Manquillo, Kone, Djilobodji, van Aanholt- Kirchhoff, Rodwell- Januzaj, Gooch, Watmore- Defoe.

Everton (4-2-3-1):

Stekelenburg- Coleman, Williams, Jagielka, Baines- Gueye, Barry- Bolasie, Barkley, Mirallas- Lukaku.

Gule kort:

41. min.: Watmore (SUN)

54. min.: Gueye (EVE)

Røde kort: Ingen.

Bytter – Sunderland:

56. min.: Gooch ut – Khazri inn

72. min.: Watmore ut – NDong inn.

75. min.: Kirchhoff ut – Denayer inn

Bytter – Everton:

46. min.: Barkley ut – Delofeu inn

75. min.: Bolasie ut – Davies inn

87. min.: Lukaku ut – Konè inn

Hvor tror du Everton ender opp i slutten av sesongen? Diskuter gjerne i vårt kommentarfelt!