Frank de Boer og Inter får en uforventet og deilig revansje etter torsdags ydmykende tap i Europa League. Den blir enda søtere for den kommer mot tidenes fiende Juventus etter en solid innsats.

De regjerende seriemesterne har levert en skuffende prestasjon som var egentlig vanskelig å tolke underveis. I starten så det ut som om de kjørte på halv maskin, men de var aldri i stand til å skifte gir, og Inter var klart beste uten å storspille.
Pjanic ble fort nøytralisert av Inters midtbane med høy press og det var alt de trengte for å ødelegge Juventus’ plan.

Patt i første omgang

Allegri velger å benke Higuain igjen, med Mandzukic ved siden til Dybala. Inter stiller opp med Medel og Joao Mario i midten, ettersom Brozovic er straffet for uprofesjonell oppførsel.
Juventus starter altfor forsiktige og Inter spiller seg snart inn i kampen med økende selvtillit. Vertene har ballen mest, men finner sjelden siste pasningen til pigge Eder og Icardi.

Det skjer ikke mye, bortsett fra Benatias muskelskade i det 25. minutt.
Plutselig tenner kampen seg etter halvtimen: Alex Sandro slår et presist innlegg, Khedira er alene i feltet og har god tid til å sikte, men han header rett på Handanovic. Inter kontrer og Icardi skaffer seg en god sjanse på egen hånd mot Chiellini, men ballen stryker utsiden av stolpen.

- Annonse -

Inter lykkes med snuoperasjon

I andre omgang fortsetter Inter å styre kampen, og skaper noen halvsjanser. Candreva har den farligste med en flott volley som blåser forbi målet.
Helt mot spillets gang er det Juve som scorer. Alex Sandro parkerer D’Ambrosio på venstre kant og legger inn; Lichtsteiner skjærer bak midtstoppere og setter ballen enkelt i mål.

https://www.youtube.com/watch?v=hYofmRB-1dc

Vertene lar seg ikke gripe av panikk som de gjorde mot Pescara og Hapoel Be’er Sheva: De fosser i angrep og får en corner rett etter avspark.
Banega finner Icardi som slår Mandzukic og Bonucci i lufta og sender ballen presis i lengste hjørnet.
Det koker på San Siro og Inter føler “miraklet” er innen rekkevidde. 13 minutter før slutt spiller Asamoah en elendig tilbakepasning: Candreva er våken og stjeler ballen. Kanten chipper den videre, Icardi prøver å gå rundt Buffon, men er tvunget bort fra målet. Spissen gir seg ikke og slår med utsiden et lekkert innlegg som Ivan Perisic header inn.

Det er en kalddusj for Juventus og Allegri sender inn Pjaca i tillegg til Higuain, men i dag stemmer ingenting for dem og forsøk på en sen utligning er like rotete som forgjeves. Handanovic har det temmelig rolig på tampen og til og med Banegas utvisning (90. min.) hjelper ikke Juventus i sitt comebackforsøk i overtiden.
Publikum på San Siro kan feire en veldig fortjent seier som kan ha store ettervirkninger på hele ligaen.

Vendepunkt til Inter?

De Boer får endelig lov til å være fornøyd med kampen og resultat: “Vi spilte veldig bra og fortjente å vinne. Vi lå under, men denne gang mistet vi ikke hodet» – sa han i intervjuer – «Nå bør vi prestere like bra også mot ’mindre’ mostander. Gutta begynner å forstå prosjektet mitt, som jeg har alltid har troa på”.

Juve tilbake på jorden

Overtroen var derimot Juventus’ forbannelse på San Siro, rett fra lagoppstilling. Allegri forsvarer sine valg, men ikke sine spillere.
“Jeg synes det var greit å starte med Mandzukic» – bekrefter Juves trener – «Likevel var det veldig skuffende å tape en kamp vi ledet, selv om vi ikke var på vårt beste. Vi skulle ha gjort en bedre jobb med ballbesittelse etter 1-0”.
Et surt tap, men også en viktig lærepenge.
“Det gjør vondt, men vi skal lære av dette og jobbe hardt til å slå tilbake» – la Allegri til – «Vi må vinne slike kompliserte kamper. Mange sier vi er klasse over, men uten besluttsomhet vinner man ikke kamper”

BB: Icardi

En gammeldags måltyv som har også lært å bevege seg over hele angrepsfronten. Hvis han klarer å ditsje noen dårlige vaner utenfor banen kan han bli verdensklasse.
Icardi tar endelig ansvar gjennom kampen. Inter har kanskje funnet lederen de trenger.

BV: Pjanic

Usynlig som regista, overkjørt av Inters midtbanetrio. Han får hverken tid eller rom til å skape noe.
Bare en dårlig kamp eller en taktisk misforståelse?

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -