Bundesliga: Bayern og Hertha med full pott, Bremen og Schalke sliter

186

3. serierunde av Bundesliga er ferdigspilt, og ikke helt uventet er det Bayern München som ligger øverst på tabellen. Noe mer overraskende er det nok at Hertha Berlin ligger på 2. plass med like mange poeng som Bayern. Nyopprykkede RB Leipzig er et annet lag som imponerer, det samme gjør Köln. Blant skuffelsene finner vi Werder Bremen, Schalke og Hamburg. De tre innehar de tre siste plassene med henholdsvis 0, 0 og 1 poeng. Her følger en kort oppsummering av samtlige kamper.

• Köln imponerer og henger med i toppen.

1. FC Köln har hatt en god start på sesongen, og i rundens første kamp ble Freiburg slått hele 3-0 hjemme på RheinEnergieStadion. Resultatet gjorde Köln til serieleder for første gang siden 1996, men laget måtte finne seg i å gi fra seg førsteplassen til Bayern München på lørdag. Köln ligger nå på en 4. plass med 7 poeng og like bra målforskjell som RB Leipzig på plassen over. Freiburg ligger på 12. plass med 3 poeng. Mer om kampen kan du lese her.

• Bayern München cruiser videre.

Bayern München har fått en meget god start på sesongen, og står med 9 poeng på 3 kamper. I tillegg ble russiske FC Rostov feid av banen med hele 5-0 i Champions League tirsdag kveld. Lørdag ettermiddag var delstatsnabo Ingolstadt på besøk på Allianz Arena, og til tross for at gjestene tok ledelsen tidlig i kampen snudde Bayern til seier. Rødtrøyene er dermed serieleder også etter at den 3. serierunden er ferdigspilt. Bortelaget står på sin side uten seier så langt, og ligger på 15. plass med kun 1 poeng. Mer om den kampen kan du lese her.

• Borussia Dortmund feide Darmstadt av banen.

Borussia Dortmund feide Darmstadt av banen.

Onsdag feide Borussia Dortmund Legia Warszawa av banen i Champions League, og lørdag kom Darmstadt på besøk til Signal Iduna Park. Til tross for at flere nøkkelspillere fikk hvile seg, viste Dortmund ingen nåde, og det endte med målfest for gultrøyene. Laget er nå oppe på 5. plass med 6 poeng. Darmstadt ligger på sin side på 14. plass med 3 poeng. Mer om kamoen kan du lese her.

• Eintracht Frankfurt med god sesongstart.

Forrige sesong slet Eintracht Frankfurt i nedrykksstriden og måtte gjennom playoff for å berge plassen i Bundesliga. Denne sesongen har imidlertid startet bedre, og laget ligger nå på 7. plass med 6 poeng. Lørdag kom Bayer Leverkusen på besøk til Commerzbank Arena, og etter en noe rolig førsteomgang ble det mer målrikt i andre. Alexander Meier åpnet målkontoen etter 53 minutter, mens Chicharito utlignet for Leverkusen med et godt plassert skudd i det 60. minutt. Denne dagen skulle likevel tilhøre Eintracht Frankfurt, og i det 79. minutt sendte Marco Fabián Frankfurt i ledelsen nok en gang. Leverkusen fikk en meget god mulighet til å få med seg 1 poeng da de fikk straffe helt mot slutten, men Chicharito bommet. Leverkusen har dermed hatt en noe skuffende sesongstart, og står med kun 3 poeng så langt.

• Nyopprykkede RB Leipzig imponerer, Hamburg skuffer.

Det var knyttet en del forventninger til Hamburg før denne sesongen etter at de hentet et par spennende spillere i sommer, men så langt har ikke nordtyskerne imponert noen. I stedet er det nyopprykkede, Red Bull-eide RasenBallsport Leipzig som imponerer og overrasker. Forrige helg tok de en overraskende seier mot Dortmund, og lørdag satte de 4 mål i Hamburg-målet. Svenske Emil  Forsberg åpnet målshowet med et straffespark, før Timo Werner satte to bak René Adler. Innbytter Davie Selke fikk æren av å avslutte målfesten på overtid med Leipzigs 4. scoring. RB Leipzig ligger dermed på 3. plass med 7 poeng, mens Hamburg ligger helt nede på 16. plass med kun 1 poeng.

• Hoffenheim fortsatt uten både seier og tap.

Wolfsburg tok imot Hoffenheim hjemme på Volkswagen Arena lørdag ettermiddag. Til tross for 20 skudd fra begge lag endte det 0-0. Blant annet hadde nyinnkjøpt Wolfsburg-spiss Mario Gomez flere gode muligheter, men han klarte ikke å ta vare på dem. Han står dermed fortsatt uten scoring i Bundesliga denne sesongen. Wolfsburg ligger dermed på en 8. plass med 5 poeng. Hoffenheim ligger på sin side på 10. plass etter 3 uavgjorte.

• Gladbach fortsetter sin sterke hjemmeform.

Borussia Mönchengladbach tapte hele 4-0 borte mot Manchester City i Champions League onsdag kveld, men lørdag kom et Werder Bremen i krise på besøk til Borussia-Park. Gladbach ledet hele 4-0 til pause, og til tross for et meget pent trøstemål fra Serge Gnabry endte det med Gladbach-seier. Die Fohlen har dermed vunnet sine 9 siste hjemmekamper. For Bremens del betyr tapet at trener Viktor Skripnik nå er ferdig som trener for laget. Bremen ligger på en desidert sisteplass i Bundesliga med 0 poeng og -10 i målforskjell, mens Gladbach ligger på 6. plass med 6 poeng. Mer om kampen kan du lese her.

• Mainz med sesongens første seier.

Mainz tok sesongens første seier.

Søndag ettermiddag tok Augsburg imot Mainz på WWK Arena, og det var bortelaget som kom best i gang da John Cordoba stanget dem i ledelsen etter kun 7 minutter. Ledelsen stod seg helt til det 73. minutt, da Augsburgs venstreback Kostas Stafylidis utlignet med et pent langskudd. Det resultatet skulle imidlertid ikke stå seg lenge. Yunus Malli stanget Mainz i ledelsen igjen kun 2 minutter senere, mens Yoshinori Muto avgjorde kampen med sin 3-1-scoring etter 80 minutter. Mainz’ José Rodriguez fikk en meget dårlig start på sin Mainz-karriere. Etter å ha blitt byttet inn i det 85. minutt taklet han Dominik Kohr stygt på overtid, og fikk direkte rødt kort. Mainz klatrer dermed opp på 9. plass med 4 poeng, mens Augsburg ligger på 13. plass med 3 poeng.

• Hertha imponerer, Schalke skuffer.

Før sesongen var det knyttet både horhåpninger og forventninger til Schalke, med både ny trener og sportsdirektør, samt flere spennende nysigneringer. Det blåtrøyene har levert til nå har imidlertid vært alt annet enn imponerende. Søndag ettermiddag ble de tidvis rundspilt av et meget godt Hertha-lag. Etter en sjansefattig førsteomgang tok Hertha mer og mer kontroll over kampen, og i det 64. minutt sendte Mitchell Weiser hovedstadsklubben i føringen. Ti minutter senere økte innbytter Valentin Stocker til 2-0 etter en god ballvinning av Per Ciljan Skjelbred på midtbanen. Hertha står dermed med full pott på 3 kamper, og det er kun målforskjell som skiller dem fra Bayern München på første. Skjelbred spilte 77 minutter av kampen, mens Jarstein stod hele kampen for Hertha. Schalke ligger på sin side nest sist med 0 poeng så langt. De har mye å jobbe med framover.

Den kommende uka er det midtukerunde i Bundesliga, med blant annet toppopgjør mellom Bayern München og Hertha Berlin.