Serie A 7. runde: Dommerhjelp, stille jobb og ubrukelige borte

233

Milan kommer tilbake fra 1-3 til 4-3 mot Sassuolo. Chievo, Lazio og Torino fortsetter å imponere. Crotone ser sjanseløs ut allerede.

MILAN – SASSUOLO 4-3

For en match på San Siro!
Milan tar en tidlig ledelse med Bonaventura, men et elendig tilbakespill fra Abate forårsaker Politanos umiddelbare utligning.
Sassuolo er desidert best og det er bare dommer Guida som hindrer en ny scoring da unggutten Adjapong snublet og sendte ballen i mål, men det ble annullert for hands. Ballen treffer vel armen, men etter spretten på beina.
I Premier League ble Koscielny sitt mål godkjent og touchen var mer flagrant.
Enda mer kontroversiell er avgjørelse å ikke blåse straffe på en klar takling av Donnarumma på Politano etter et nytt katastrofalt tilbakespill. Keeperen river motstanderen ned, men dommer vinker spillet videre.

Sassuolo får endelig et godkjent mål etter pause, da Acerbi finner seg alene i feltet etter et innlegg og et mislykket offsideforsøk. Midtstopperen er rolig og scorer mot sin eks-klubb på volley.
Milan går i stå og fikk det tredje baklengs noen minutter senere. Pellegrini og Defrel spiller seg gjennom et immobilt forsvar og midtbanespilleren køler ballen forbi Donnarumma.
Kampen ser avgjort ut, men Milan spiller seg tilbake og får en stor hjelp av dommeren igjen.
Niang går over ende i feltet og får en tvilsom og billig straffe. Bacca takker og San Siro lukter comebacken nå.
Den 18-årige innbytteren Manuel Locatelli finner da dagens mål med et kanonskudd fra distanse for sitt aller første Serie A mål.
Milan spiller nå med tillit og fullfører snuoperasjonen med Palettas dundrende heading.

Di Francesco anklager dommeren:
“Vi tapte på grunn av tilfeldigheter, men de var ikke ‘rene’ situasjoner – sa han – Kampen gikk som den gikk… Milan er en stor og mektig klubb, vi er små. Jeg vil ikke si mer om straffesituasjonen for jeg ikke vil få karantene, men dere så det som skjedde.
Jeg er stolt av gutta, som fortjente mye mer enn tapet etter en slik prestasjon”.

Montella, som ble utvist i slutten av første omgang, roser sine spillere.
“Vi viste vi har mot og vinnervilje. Det var en utrolig komplisert kamp å redde, men vi gjorde det – sa han – Vi spilte ikke spesielt god fotball, men vi vant med andre egenskaper, og litt flaks også”

Sassuolo får, igjen, mindre enn fortjent. Milan kan vel takke dommeren og en ny-funnet driv.

TORINO – FIORENTINA 2-1

Torino fortsetter å imponere, med en annen overbevisende seier over Fiorentina.
Iago Falque sender sine i føringen med et vakkert solo-løp. Gjestene prøver å svare, men Joe Hart redder på Kalinic fra null meter.
Kollegaen Tatarusanu er mindre flink på 2-0, da han ikke kommer ut og får baklengs på nærmeste stolpe i tillegg.
Babacars redusering er altfor lite for Fiorentina som ikke finner en vei ut av det kreative hullet de finner seg inn.

UDINESE – LAZIO 0-3

Apropos krise, Udinese har det like dårlig.
Lazio vinner med en bare ok kamp, men det er nok til å senke vertene og å få treneren Iachini sparket etterpå.
Immobile gir Lazio ledelsen i første omgang, selv om det var Udinese som skapte mest, men uten å tvinge frem en redning av Lazio sin siste skanse.
I andre omgang avgjør Keita og Immobile igjen kampen. Stipe Perica er den eneste i sort og hvitt som prøver noe, men han header to ganger rett på en våken Strakosha.

Ingen forventet at Lazio kunne starte så bra etter en vanskelig sommer. Inzaghi må ha ære for en god og stille jobb. Ikke så lett i en by som Roma og der fansen alltid er i krig med president Lotito.
Udinese, vel… Policyen om unge, ukjente utlendinger er risikabel og når det ikke fungerer, skjer det som vi har sett i det siste.
Den nye treneren Luigi Delneri har en tøff oppgave foran seg.

Udinese sparker Iachini: Delneri tar over

PESCARA – CHIEVO 0-2

Mauren Chievo møter gresshoppen Pescara, og akkurat som i fabelen, til slutt er det maurene som ler.
Pescara har hittil spilt morsom, offensiv fotball og fått mye ros, men også færre poeng enn de skulle. Derimot har Chievo sjelden, kanskje aldri, vist noe verdt en reprise, men effektiviteten deres er nesten ufattelig.
Kampen er ikke et unntak. Gjestene er farlige på corner og innlegg, mens Pescara kontrer bra, uten å finne nettmaskene, til de gradvis mister grepet på spillet.
Altså er Chievo nådeløse på deres kontringer på tampen. Birsa chipper for Meggiorini i bakrom, spissens mottakelse er silkemyk og han kan runde keeper og sette ballen inn i mål.
Litt senere er det Castro som leverer en målgivende til Inglese, som er, igjen, alene og bredsider kula i hjørnet.
Chievo klatrer opp på 5. plass. Ikke så verst for en klubb hvis mål er å berge plassen så snart som mulig.

SAMPDORIA – PALERMO 1-1

Samp håpet kanskje på litt mer enn å holde seg unna bunnstriden, men det ser ikke så lett ut nå etter en lovende start.
De tapte på Sardinia på tampen, og Fortuna gir noe tilbake til Blucerchiati mot Palermo.
Bruno Fernandes, igjen, redder poenget da han klinker til på volley fra 20 meter på overtid.
Uavgjort er faktisk en mager trøst, for er hjemmelag i full kontroll og det tar en storkamp av Posavec til å holde nullen.
Da kommer en ny forsvarstabbe (Skriniar, hvem annen?) som gir Nestorovski mulighet til å score et enkel og ufortjent mål på Aleesamis innlegg.
Samp fosser frem og finner en perle i siste øyeblikk. To tapte poeng likevel, og Giampaolo sin posisjon som trener er ikke bunnsolid.

BOLOGNA – GENOA 0-1

Igjen får vi se mange røde kort i en Genoa-kamp, men denne gang går de til deres fordel. Bologna-kaptein Gastaldello prater på seg to unødvendige gule på under ett minutt i slutten av første omgang.
Kampen blir jevn, men Genoa finner seiersmål ved El Cholito, Simeone jr. På tampen gir en altfor nøye dommer marsjordre også til Gentiletti og Dzemaili.

CAGLIARI – CROTONE 2-1

Cagliari er ubeseiret på hjemmebane og Crotone kommer på besøk. Tre poeng så garanterte ut.
Di Gennaro og Padoin scoret fra distanse, med litt hjelp av keeper Cordaz som ikke er patent i noen av situasjonene. Han redder likevel en del andre skudd og holder stillingen på respektable siffer.
Crotone prøver med litt presisjon og besluttsomhet. Den vanlige reduseringen kommer, på overtid. Stoian lemper et frispark inn fra midtbanelinja, keeper Rafael er totalt uoppmerksom og ballen overlister ham. Årets dummeste mål, men det er for sent. Crotone ligger sist med ett poeng og det ser ikke lyst ut for dem. Cagliari på Sardinia er så gode som de er absolutt ubrukelig borte. Det finnes mange svakere lag, men det går ikke an å fornye Serie A-kontrakten bare med hjemmekamper.