Gjorde det Juve-fansen ville og Napoli-fansen fryktet

162

Gonzalo Higuain avgjør “sin” kamp. Han hadde alle øyne på seg og han leverte det som Juventus-fansen ville og som Napoli supportere fryktet: Seiersmålet.

Gjesper i første omgang

Som så ofte skjer i toppoppgjør i Serie A starter begge lag forsiktig. I første omgang blir det mye fram og tilbake med ballbesittelse og de eneste halvsjansene kommer etter raske kontringer. Presisjon i pasningspill er betydelig lavere enn den skulle i en gullkamp.
Midt i en del tøffe taklinger, spiller Khedira ballen gjennom til Higuain som prøver å chippe ballen, men Chiriches blokkerer skuddet og det blir bare corner.

På tampen må Chiellini gi seg på grunn av en ny leggskade. Allegri bytter Cuadrado inn og flytter Lichtsteiner som høyremidtstopper i tremannslinja. Et dristig valg som skal straffe treneren.

I første omgang skjer det ikke mye foran målene; ingen tar ansvar og det foretrekkes å spille trygt.

- Annonse -

Spenning i andre omgang…

Alt forandrer seg etter pause, og det er et tilfelle som endelig løsner en blokkert kamp. Etter en corner slurver Ghoulam en lett klarering, ballen havner hos Bonucci som er alene ved straffemerket og klinker ballen i mål. Ledelsen er ikke ufortjent, men det føltes som det ikke kunne komme på noen annen måte.
Napoli våkner plutselig og fosser frem, hvor de finner litt mer rom på kantene. Juventus’ forsvar sliter og unngår større problem på to innlegg. Likevel kommer utligningen snart: Insigne slår en presis gjennompasning for Callejon, som sniker seg bak Lichtsteiner og breisider ballen i mål.
Juventus svikter og Napoli har en stor sjanse på kontring som Hamsik tar dårlig vare på.

…og så scorer HAN!

Slike feil tilgis ikke i toppfotball og Juve gjør ikke unntak. Higuain tar ballen foran 16-meter og slår et innlegg til Khedira. Ghoulam kjemper mot tyskeren og klarerer, retning Higuain.
El Pipita treffer med en eventyrlig volley; ballen beveger seg ikke i lufta og flyr lavt i lengste hjørnet, helt utagbar for Reina.
Det koker på Juventus Stadium, alle jubler, bortsett fra målscoreren selv. Higuain signalerer “ro” med begge hender mens medspillerne klemmer ham. Mote å ikke feire målene kan være irriterende, men, etter omstendighetene var Higuain klok nok til å unngå å skape pirrende situasjoner.
Juventus prøver nå å kontrollere spillet, men Napoli presser igjen og skaper litt uro i boksen på corner, selv om Buffon ikke trenger å gjøre en ekte redning.
På overtid skjer det nesten ingenting og kampen blåses av med en grei seier for Juve som  nå er sju poeng foran Napoli og fem foran Roma (som spiller søndag).

Juve vinner på 75%

Tre viktige poeng for Juve, men det er fortsatt en lang vei til perfeksjon ellet til overlegenheten de har vist frem de siste sesongene og som mange trodde de skulle oppnå i år.
Det må sies at skader og middelmådig form har påvirket Allegri sine valg i startelleveren og taktisk. Likevel er det lett å skjønne at Pjanic ikke fungerer som regista og spissduoen Higuain-Mandzukic er langt fra et akseptabelt nivå av samarbeid. Dessuten sliter forsvaret kraftig på dødballer.

Spillemessig har laget ikke funnet en god balanse: individuelle involveringer er altfor viktige mens midtbane ikke orker nok, spesielt når rytmen daler litt.
Juve kan være farligste, men de tar for mange pauser og har tendens til å “sovne” litt av og til.

Hva mangler Napoli?

Napoli har mer eller mindre samme problem og mangler Juves kvalitet og kynisme. Og en spiss.
Hamsik forsvinner igjen i en toppmatch, utilgivelig av kapteinen. Callejon er den eneste i angrep som holder nivået gjennom sesongen mens Mertens er ustabil og Insigne har bare ett trekk.

Forskjellen mellom lagene er ikke så stor, på teknisk vis, men det er det mentale som skiller dem.
Higuain scoret mot sin gamle klubb og dette kan ha store konsekvenser: sagaen kan endelig være over, for El Pipita har oppført seg på utmerket måte, og Napoli-fans og spillere kan “glemme” saken. Eller skal dramaet fornyes og ødelegge lagets moral.

Trenerne later som (nesten) ingenting

Allegri kommenterer kampen med aplomb:
“Dette er en viktig seier for vi har nå sju poengs forsprang på Napoli. Vi har slått et godt lag som spiller flott fotball – sa han i intervjuer – Andre omgang var bedre enn den første: vi presset høyt og viste at vi kan tåle en-mot-en situasjoner i forsvar”.

higuain_sarri
Higuain og Sarri klemmer hverandre før kampen

Sarri er forståelig skuffet.
“Det går an å tape på Juventus Stadium når man gjør to store tabber mot dem – innrømte han – Vi fortjente ikke å reise hjem med null poeng, men, som sagt, dette vil skje så lenge som vi gjør så mange feil”.
Med sju poeng bak Juventus er allerede gull ikke aktuelt lenger?
“Klubben har valgt å bygge en ung stall etter Higuains salg og det går nokså bra. Vi har aldri snakket om Scudetto, det gjør media, men vi er ikke Juves første rival; dette er ikke vår rolle ennå”.

I tillegg har han noen søte ord for Higuain, og mindre søte for Insigne, som ikke vare  fornøyd da treneren byttet ham ut.
“Jeg er glad i Higuain som i en sønn, selv om han gjorde meg sint i kveld – sa Sarri – Når han blir byttet ut, han må bare holde kjeft. Om han har noe å si, kan det vente til i morgen. Han stoppet og pustet tungt på tre strake angrep, det var klart at han var tom for krefter”.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -