Ultras tilbake i aksjon i Italia

188

Italienske fanser havner i trøbbel igjen etter to bekymrende situasjoner.

Den mest urovekkende skjedde i helg i Avellino. Bilen til Verona-president Maurizio Setti, sportslig leder Maurizio Barresi og tidligere verdensmester Luca Toni ble angrepet av noen supportere (opp til 15 stykker) ved en rundkjøring.
En ølflaske traff vinduet, som gikk i stykker, mens andre sparket og slo karosseriet. Heldigvis klarte sjåføren å kjøre av stedet før ting ble enda verre.

Ifølge passasjerene var noen politimenn nære men de lot som ingenting.

Uvennskapet mellom Verona og lagene fra Sør-Italia er kjent sak, men hittil hadde de vært først og fremst en ordstrid. Stygg og ubehagelig, men fortsatt uten fysiske konsekvenser.
I Avellino benekter alle at angrepet var like voldelig som beskrevet og at politi ble stående.

- Annonse -

«Vi beklager, men…»

Myndighetene bekrefter at alt skjedde så raskt at de som var på stedet, noen meter unna, ikke kunne gjøre noe.
Ultras på sin del har kommet frem med en halvhjertet unnskyldning, men bare for flaskekastet. Resten av aggresjon blir regnet som et «fair» svar til Verona sine fanser oppførelse i fortid.
I tillegg anklaget ultras president Setti for å ha hatt et blågult skjerf på seg mens han kjørte rundt byen som gjest. Og de mener at fortellingen om saken var overdrevet og nedsettende med vilje.

7 Avellino-ultras skal bli straffet med «DASPO», en slags karantene som hindrer fanser å gå på stadion for en viss periode, ofte med plikt til å melde seg på politistasjon under kampen.
Det er også mulig at Avellino-fanser ikke skal få lov å reise til Cittadella for neste runde.

To palliative løsninger som egentlig ikke fungerer og som bare utsetter et større problem som ingen i landet er i stand til å takle.

Brennende lidenskap

Ultras er også like ufornuftige mot sin egen klubb.

I Pescara brant ned to biler i president Daniele Sebastianis gard. Det er uklart hvem slo ilden, men det er ganske sikkert de har noe med fotball å gjøre.
Klubben ligger på tabellbunn og nedrykk ser uunngåelig ut. Fansene hadde allerede fått sin misnøye kjent med diverse protester også med verbalt angrep mot presidenten, men det har nå vært mer personlig enn noensinne.

Sebastiani har bekreftet at han er villig til å trekke seg så snart som han får et rimelig tilbud for klubben.
Likevel sa han at han tror mesteparten av supporterne i Pescara er gode, lidenskapelige mennesker som bryr seg om klubben og at bilbrann var en forferdelig episode utført av «noen få galninger».

Redsel, sjokk og indignasjon varer et par dager, topps i fotball og da er det alt forminsket eller glemt for å ikke forstyrre tifo.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -