3. Liga: Tap for 1860 og Cottbus

155

Energie Cottbus har mistet førsteplassen i 3. Liga. Det nyopprykkede laget tapte bortekampen mot Würzburg 3-1. 1860 München tapte på overtid mot KFC Uerdingen, som på sin side sikret seg plassen på toppen.

TSV 1860 München – KFC Uerdingen 05 0-1

Den første omgangen mellom de to nyopprykkede lagene var ikke kjedelig til tross for at det ikke ble noen scoringer. Mens Uerdingen prøvde å ta kontroll over kampen, var det 1860 München som hadde sjansene. Særlig Adriano Grimaldi hadde tre gode muligheter å sende hjemmelaget i føringen, men utnyttet dem ikke. Uerdingens keeper René Vollath, som gjorde en stor feil før en av Grimaldis sjanser, hadde flaks rett før pausen. Et langt frispark hadde sisteskansen ingen kontroll på, men ballen traff kun tverrliggeren.

I andre omgang ble det sjeldent farlig foran målene. Jo lengre kampen gikk desto mer fornøyde så lagene ut til å være med poengdelingen. På overtid klarte Uerdingen likevel å avgjøre kampen. På en overgang ble Ali Ibrahimaj spilt gjennom av Lucas Musculus. Spissen avsluttet uten problemer og sikret bortelaget tre poeng. Med ni poeng er Uerdingen foreløpig på toppen av tabellen, mens 1860 kun har fire poeng etter fire kamper.

Würzburger Kickers – Energie Cottbus 3-1

De fram til da regjerende serielederne Cottbus mistet førsteplassen ved å tape mot Würzburg. Hjemmelaget begynte med å stå trygt i forsvaret, men tok over styringen etter rundt et kvarter. Cottbus fikk lite til i angrepsspillet i hele omgangen. Etter en halv time belønnet Würzburg seg selv. Orhan Ademi hamret Simon Skarlatidis’ innlegg volley i nettmaskene. Rett før pausen økte Skarlatidis ledelsen da han skjøt ballen i mål fra sekstenmeteren.

Etter pausen prøvde bortelaget mer uten å få en god mulighet. Likevel var det Würzburg som fortsatte å score: Dominic Baumann headet et innlegg av Kai Wagner forbi Avdo Spahic. Cottbus ga aldri opp men bød på mye rom, noe som forårsaket noen flere muligheter for vertene. Rett før slutten scoret Cottbus da Streli Mamba utnyttet Kevin Weidlichs fine assist. Würzburg sanket inn sesongens første poeng. Cottbus ligger fortsatt på øvre halvdel med sju poeng.