Valencia – Real Madrid. Severdig, dramatisk og intenst oppgjør på Mestalla.

187

Søndagens store oppgjør i La Liga ble spilt på Mestalla mellom Valencia og Real Madrid. Benitez valgte å starte uten både James og Isco. I stedet fikk Kovacic en sjelden mulighet fra start. Ellers så var Ramos tilbake i startoppstillingen.

Real Madrid brukte ca 17 minutter på å komme i føringen i kampen. Inntil da hadde den vært relativt sjansefattig. Forspillet til målet starter med Benzema som gir til Bale, som med en elegant hæl flikk får gitt til Ronaldo, som legger til rette for Benzema som kan sette den i hjørnet. Etter scoringen blir det mer fart i kampen og ikke minst i Valencia. De skaper mange gode muligheter, og litt uflaks og udyktighet i avslutningene gjør at de ikke utlikner. Helt på slutten av omgangen er Andre Gomez på vei igjennom og blir felt av Pepe. Straffe! Det ser ut som en riktig avgjørelse. Parejo setter ballen trygt i mål og det står 1-1 til pause.

2. omgang startet med et friskt Valencia. En spiller jeg gjerne vil gi litt ekstra oppmerksomhet i dag er Andre Gomez. En av 2 portugisere på Valencia i dag. Han var veldig frisk og god. Skapte muligheter i fleng, og var alltid en trussel mot Ramos & Co. bak hos Real Madrid. Etter halvspilt annen omgang begynte det å skje litt. Først vil hele Madrid ha straffe i en situasjon mellom utrusende Jaume i Valencia og Ronaldo. Reprisen viser at det ikke er noen kontakt og det var riktig å ikke blåse der. Få sekunder senere får Kovacic direkte rødt etter en skikkelig stygg takling på Cancelo. Den var stygg og greit med rødt (se bilde). Kommentatorene mente også det, og protestene var relativt små. Real Madrid må da spille halve andre omgang med 10 mann. Rett etter denne situasjonen holder Navas på å rote det til for Real Madrid. For sen med ballen i beina smeller han ballen i en valencia-spiller og den går like over. Det kunne fort ha blitt 2-1 der.

For en avslutning på kampen vi får se. I det 82. minutt rager Bale høyest på en frispark fra kanten. Fantastisk heading av Bale via stolpen og inn. Rett fra avspark innlegg fra Valencia der ballen blir headet tilbake til en Alcacer på full fart innover. 2-2. I siste tillagte minutt kunne faktisk Valencia ha avgjort det. De får en kjempemulighet Negerdeo alene med Navas, men han redder mesterlig. Det ender 2-2. En kamp med mye drama og høy intensitet og mye bra spill.