Tysk lekestue på Ullevaal

233
Thomas Müller gjorde som han ville mot Norge. FOTO: Willy Larsen

Det var få som øynet håp for Norge, da de i kveld skulle opp med regjerende verdensmester, Tyskland, og «Die Mannschaft var nådeløse i bortemøtet på Ullevaal. Etter ett kvarter krangla Thomas Müller inn kampens første mål, et typisk mål for den tyske storscoreren. Ti minutt senere kom Norges største sjanse. Joshua King fikk med seg ballen i full fart fremover. Premier League-proffen kunne spilt Veton Berisha til høyre, men gikk for skudd selv. Skuddet var knallhardt, men desverre for King gikk lærkula like over det tyske målet. Tyskland dominerte fullstendig den første omgangen og hadde nærmere 70 prosent ballinnehav, og det skulle resultere i en dobling i målprotokollen like før pause. Etter fantastiske kombinasjoner kom høyreback, Joshua Kimmich, seg fri inne i 16-meteren til Norge. Den unge backen avsluttet sikkert til høyre for Norges sisteskanse og fastsatte resultatet ved halvtid til 2-0.

Kimmich kom seg forbi Aleesami og dunka inn 2-0. FOTO: WIlly Larsen
Kimmich kom seg forbi Aleesami og dunka inn 2-0. FOTO: WIlly Larsen

Norge var mer med i starten av andre omgang, spesielt venstrebacken Haitam Aleesami var frisk og utfordret til stadighet den tyske høyresiden. Femten minutter ut i den andre omgangen våknet derimot det tyske maskineriet. Juventusspilleren, Sami Khedira, slo inn fra høyre og der kom Thomas Müller nok en gang på et godt løp. I en hodeduell med Norges Even Hovland fikk spissen stanget inn sin andre scoring for kvelden. Kampen under ett var en transportetappe for Tyskland som hadde fokus på å holde ballen i laget, samtidig som de mørnet det norske mannskapet.

Riktig keepervalg

Jarstein om oppturen etter at førstekeeperen ble skadet-media-1Mange ble overrasket da Ørjan Håskjold Nyland ble henvist til benken før møtet med Tyskland, men hans erstatter, Rune Almenning Jarstein, leverte en strålende kamp og i tillegg til flere gode redninger startet han spillet med presise langpasninger gang etter gang. Etter kampen var det ein skuffa Jarstein som møtte Discovery sin reporter:

- Annonse -

– Det gikk ok, men jeg slipper inn tre mål. Det irriterer meg at jeg ikke tok noen av de, fortalte landslagsmålvakten i intervjuet.

Les også: forhåndssaken før kamp og kva Høgmo sa etter kampen.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -