Bundesliga topp og flopp, runde 3

130
Jerome Roussillon har vært bra både på og utenfor banen. Bilde: Wikimedia.

Den tredje Bundesliga-runden i 2018/19-sesongen var preget av mange sene scoringer og av at mange innbyttere scoret. I tillegg i rundens topp og flopp: To franskmenn og en stygg takling som skapte reaksjoner.

Topp

Jerome Roussillon. Wolfsburgs venstreback er bra på banen, men viste også andre kvaliteter. Mot Hertha bommet han på mål etter tre minutter, men traff en kameramann i hodet. Kameramannen gikk i bakken, og Roussillon løp til ham for å se om han hadde det greit. Etter kampen spurte franskmannen hvordan det gikk og ga sin drakt til mannen som en unnskyldning.

Sen underholdning. Hele elleve mål denne helgen ble scoret etter det 85. minutt, og fem scoringer ble scoret på overtid. Sene scoringer fantes i sju av ni kamper og er et tydelig signal til tilskuerne at det lønner seg å bli plassen til kamper er over. Kun i kampene mellom Leipzig og Hannover og mellom Freiburg og Stuttgart ble det ingen veldig sene mål. Med tanke på elleve mål i disse to kampene trengte de kanskje heller ikke noe mer underholdning på slutten.

Innbytterne. Ikke bare ble det mange sene scoringer, det var også rekordmange innbyttere som scoret i Bundesliga denne runden. Til sammen scoret tretten jokere i denne runden. Den tidligere rekorden lå på ni innbyttere som scoret. Flere spillere har skapt hodebry for trenerne sine når det gjelder lagoppstillingen den neste kampen.

- Annonse -
Flopp

Jean-Kevin Augustin. Leipzigs spiss skulle egentlig spille for Frankrikes U21-landslag forrige uke. På grunn av for mange kamper og «slitne muskler» avlyste Augustin – og spilte i en treningskamp for Leipzig. Frankrikes forbund sendte saken til FIFA. Leipzig forsikret seg hos Den tyske fotballigaen at U-landslagsspillere ikke trenges å sendes til landslagene, noe som ikke samsvarer med FIFAs regler. Mot Hannover satt Augustin på tribunen – for å hindre at han ble sperret av FIFA og Hannover kunne protestere mot kampens resultat.

Karim Bellarabi. Den tidligere tyske landslagsspilleren ble byttet inn etter 71 minutter for Leverkusen mot Bayern og skulle øke bortelagets angrepsstyrke. Ikke ti minutter senere måtte Bellarabi forlate banen igjen. Innbytteren hadde sparket Rafinha i hælen og ble utvist. Rafinha ble skadet under taklingen, måtte byttes ut og vil være ute i flere uker.

Uli Hoeneß. Bellarabis unødvendige takling skapte reaksjoner hos Bayern, og særlig hos klubbens president Uli Hoeneß. Hoeneß betegnet Bellarabis angrep som «vold med overlegg. Forseelsen er helt sinnssyk.» Hoeneß’ forargelse er forståelig, men ordvalget går likevel for langt. Blant annet har Franfkurts sportssjef Fredi Bobic kritisert Hoeneß: «Dette sømmer seg ikke.»

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -