Ada Hegerberg snakker ut i intervju

375

I et nytt intervju med Fredrik Skavlan på TV2 snakker Lyons juvel om sitt forhold til landslaget og konflikten.

Etter et mislykket EM i 2017 valgte hun å gi seg på landslaget. Hegerberg forteller om sine synspunkter rundt landslaget. Hun mener at hun ikke fikk påvirket laget slik hun ønsket. Det var rykter om at hun ville styre lag og laguttak, men at hennes intensjoner ikke strakk seg så langt. Hun prøvde å bidra med sin erfaring, men når det ikke strak til, og hun følte at hun ikke kunne være seg selv så gikk det for langt. Hun ville ikke fortsette på den måten.

Hegerberg sier i intervjuet at landslagsledelsen prøvde å dempe henne og ambisjonene. Det ble ikke slik hun ønsket, det førte til mye unødvendig styr som igjen førte til at hun gav opp landslaget. Hegerberg ville ha en åpen dialog med ledelsen, men fikk ikke gehør for hennes ord.

De norske damene har kvalifisert seg for sommerens VM uten Hegerbergs hjelp. Hun sier at hun har tatt et valg som hun står helt og fullt for. Derfor er et mulig comeback til sommeren IKKE aktuelt. Valget hun tok i 2017 har gitt henne resultater på klubbnivå og ikke minst i premieskapet. Som første kvinne vant hun den internasjonale Gullballen, og nå forrige helg ble hun kåret til den norske Gullballen for damene i 2018.

Hegerberg fikk spørsmål om hvorfor verdens beste spiller ikke spiller for sitt eget landslag? Svaret kom kontant: Det er absurd. Hun har aldri følt seg så norsk som nå. Gullballen betyr alt. Det er hun stolt av. Ærligheten skjærer igjennom når hun sier at det er trist at hun ikke spiller for landslaget sitt. Men der er hun klar på at hun tok en avgjørelse. Hun håper det norske folk ikke glemmer nasjonaliteten hennes selv om hun ikke er i landslagstroppen.

 

Kommentarer

kommentarer