Akershus 4.div: Gjelleråsen vant 1-0 på Årnes men «sliter» å spille på gress

550
Markus Stokken Kaasa med ballen. Foto: Høviskeland, fotballnerd.no

Det måtte et straffespark til for å få nettkjenning – innbytter Tom Grandre scoret da klokka viste 60 min, og Gjelleråsen tok en viktig seier i kampen mot Kløfta og Aurskog-Høland om seriemesterskapet.

Gjelleråsen hadde før denne kampen ikke vunnet de siste 5 kampene på gress, ifølge lokalfotballen.blog

Hjemmelaget Raumnes & Årnes mangler keepere, og Stian Linderoth-Jensen tok keeperhanskene og gjorde en meget god kamp. Grunnen til mangel på keepere, er stort sett studieplasser andre steder i Norge som måtte prioriteres.

Hjemmelagets spiller, Dixon, får en stor sjanse etter 15 min alene med keeper, men keeper avklarer først, og Dixons andre forsøk, blir stoppet av en forsvarer og til corner.

Fredrik Rudiløkken Larsen og Fredrik Autio i kamp om ballen. Foto: Høviskeland, fotballnerd.no

2 minutter senere, er Gjelleråsen på farten ved Kaasa, som finner Rydèn, og sistnevnte legger inn foran mål men ingen er der til å sette foten på ballen.

33 min er spilt når det oppstår et møljespill foran Linderoth-Jensen og Fredrik Rudiløkken Larsen sine to forsøk blir først blokkert og deretter skudd utenfor.

Keeper Stian Linderoth-Jensen slår til corner. Foto: Høviskeland, fotballnerd.no

35 min viser uret når Fredrik Larsen får en ny sjanse, men header utenfor på en corner.

Pauseresultatet blir 0-0 og det er mye som ikke stemmer for serielederen. Hjemmelaget er godt på høyde med gjestene og var best de første 45 min.

5 min ut i 2.omg, får Rydèn en stor sjanse der han dribler seg innover innenfor 16-meteren og i duell med Linderoth-Jensen, får sistnevnte hendene på ballen og forsøket ender resultatløst.

Minutter etter er det Sramek hos hjemmelaget som får sendt avgårde et skudd som ender på baksiden av tverrliggeren.

Patrick Elvethun Hansen skyter over kort tid etter.

Så etter 58 min blir Rydèn felt innenfor 16-meteren og Gjelleråsen blir tildelt en straffe. Innbytter Tom Fredrik Grandre setter den i mål og gjestene leder 1-0 på Årnes.

Tom Fredrik Grandre scorer på straffe for Gjelleråsen på Årnes. Foto: Høviskeland, fotballnerd.no

64 min er spilt når Romundgard prøver å finne Kaasa, men han rekker ikke fram til ballen og det blir klarert.

Minuttet etter skyter Kaasa rett på keeper Linderoth-Jensen.

75 min er spilt, når Linderoth-Jensen må strekke seg i full lengde og slår ballen til corner, en glimrende redning.

Romundgard utfordrer Autio. Foto: Høviskeland, fotballnerd.no

3 min senere, blir en heading slått til corner av samme keeper. Gjelleråsen har bedre spill i 2.omgang, men det blir ingen flere mål. Hjemmelaget får en stor sjanse på slutten når Sramek får en stor sjanse til å utligne, men forsøket blir slått til corner av Billington.

Kampen ender 0-1 og gjestene tar med seg 3 viktige poeng på en dårlig dag.

fotballnerd.no fikke en prat med hjemmelagets trener, Svein Harald Pettersen, etter kampen: – Vi har blitt et bedre lag i høst og gir serielederen en god match. Men det er nesten vondt at vi ikke får et poeng i denne kampen. En jevnspilt kamp før scoringen. Vi hadde vel de største sjansene. Gjelleråsen vinner nok fortjent kampen sett totalt. Jeg la taktikken ut fra hvordan Gjelleråsen spiller og taktikken fungerte.

Det ble for slitne ben i 2.omgang. Gressbanen ser fin ut, men er vanskelig med mange humper. Målet var å holde nullen til pausen, og så overraske ved å sette inn våre to toppscorere med friske ben i starten av 2.omgangen. De siste 10 min av kampen er jeg ikke fornøgd med, sier Pettersen til fotballnerd.no

På spørsmål om hvilket lag blir seriemestere, svarer Pettersen: – Jeg håper og tror det blir Gjelleråsen, og grunnen er at de har den beste forutsetningen til å lykkes i 3.div. Gjelleråsen har hjemmekamper mot nettopp Kløfta og Aurskog-Høland, så mitt tips er Gjelleråsen, avslutter Pettersen.

fotballnerd.no fikk idag følgende kampanalyse av Gjelleråsens kaptein, Marius Pande: – Kampen mot Raumnes & Årnes var nok ikke den morsomste kampen å se på. Årnes bedre enn oss i 1.omgang, vi er best i 2. Igjen får vi ikke spillet til å sitte ordentlig på naturgress, selv om matta var ganske bra. Vi kommer til mye færre sjanser enn vi vanligvis gjør, noe Årnes selvfølgelig skal ha skryt for. De er et gjerrig lag og det ser man på tabellen også! Målet vårt kommer på straffe etter Ryden gjør en god jobb på kanten. Tom som kom inn til andreomgang og spilte en god omgang satt straffen sikkert. Uansett deilig med 3 poeng etter en mindre god kamp, avslutter Pande til fotballnerd.no

Raumnes & Årnes stilte med følgende lag: Linderoth-Jensen, Midling Larsen, Sramek, Autio, Petersen, Rognerud, Solhaug, P.E.Hansen, Pedersen, Ø.Hofsrud, Dixon. Reserver benyttet: M.E.Hansen, Holum Hansen, Aaserud, Sveinhaug, Sorchi,

Gjelleråsen: Billington, Fera, Hjelkerud, Pande, Sangnæs, Rydèn, Åkvåg, Romundgard, Larsen, Kaasa, Måsø. Reserver benyttet: Mathisen, Grandre, Dibula,

Gule kort Raumnes & Årnes: Mads Elvethun Hansen,

Gule kort Gjelleråsen: Kaasa, Grandre,