Akershus 4.div: Analyser/fakta 25.runde: Seriemester Gjelleråsen klar for NT-ligaen!

657

Gjelleråsen gjorde «jobben sin» ved å vinne 5-0 over Aurskog-Høland i nestsiste serierunde, og kunne dermed feire seriemesterskapet foran sine supportere. Nå er laget klar for Norsk Tipping-ligaen 2018. Gjelleråsen vant også 4.div ifjor, men da var det ikke mulig å rykke opp grunnet en omlegging av seriesystemet. Hele 104 (!) mål scoret og kun 30 baklengs på 25 seriekamper, er bare helt imponerende! Nå venter tabelljumbo Gjerdrum borte i siste kamp for den nybakte seriemesteren.

fotballnerd.no gratulerer trener Bent Inge Johnsen & Gjelleråsen som seriemester, kretsmester og opprykk til Norsk Tipping-ligaen

Kløfta vant også sin kamp 5-2 over Eidsvold TF 2 og havner på sølvplass. Aurskog-Høland tar bronseplassen på tabellen.

Remi Christoffer Rød var i storslag for Hauerseter da laget vant 9-0 (!) over Gjerdrum! Hele 6 goaler scoret han, bl.a. et ekte hatrick fra det 13.min til 21.min!

Ull/Kisa 2 fortsetter å «bøtte inn» mål og vant 8-2 borte mot Lørenskog 2, her var det 7 forskjellige målscorere!

Raumnes & Årnes inntok en fin 4.plass på tabellen etter sin 5-0 seier over Strømmen 2.

Fet tok en viktig seier borte mot Blaker for å unngå den 13.plassen på tabellen som kan gi nedrykk til 5.div hvis Funnefoss/Vormsund rykker ned til 4.div. Derfor passet det fint for Fet-laget at Lørenskog 2 gikk på et stortap hjemme for Ull/Kisa 2.

Eidsvold IF sikret plassen sin da laget vant 3-0 hjemme mot Skedsmo 2.

Kamper 25.serierunde:

7/10: Blaker – Fet 0-1

Birgir Gauti Jonsson ble matchvinner med sin scoring i det 68.min. Oppgjøret i juni endte 2-2 på Fetsund.

8/10: Lørenskog 2 – Ull/Kisa 2 2-8

Ny målrik kamp for Ull/Kisa 2, og det stoppet på 8-2 i Lørenskog! Oppgjøret i juni ble også målrikt, da endte det 5-3 til Ull/Kisa 2 på Jessheim.

vi fikk kampanalyse fra bortelagets spiller, Martin Søreide: – De første minuttene av kampen var ganske jevnspilt, og ingen av lagene fikk ordentlig til sitt spill. Etter 15.min omtrent fører Stenseth ballen fremover mot Lørenskog sin 16-meter, så prøver han på en gjennombruddspasning som en Lørenskog-spiller får blokkert. Heldigvis spratt den til meg, og jeg får satt den ganske enkelt i mål. Bare kort tid etterpå kommer Lørenskog opp på venstresiden vår, får et innlegg, og der er det en Lørenskog-spiller som er først på og det var 1-1. Vi får inn et mål til før pause ved Julian El-Gazi. Pauseresultatet var 2-1 til oss.

I andre omgang faller Lørenskog sammen, og det blir enveiskjøring mot Lørenskog sitt mål i store deler av omgangen. Etterhvert legger vi oss litt bakpå og lar Lørenskog spille bak, uten at de slipper til noen store sjanser, og vi vinner til slutt fortjent 8-2, avslutter Søreide til fotballnerd.no

8/10: Kløfta – Eidsvold TF 2 5-2

Adam Olsen scoret to av målene for Kløfta i 5-2 seieren. Kløfta må nøye seg med sølvplassen på tabellen siden Gjelleråsen vant sin kamp.

vi fikk en kampanalyse fra Kløftas nr. 6, Ole Fredrik Fjeldet Westheim: – Føler vi har kontroll egentlig hele kampen. Vi starter med å gå hardt ut og Adam Olsen scorer etter bare 3 min. Eidsvold legger seg veldig lavt og vi sliter litt med å spille oss gjennom dem, så det blir mye trilling av kule i forsvaret, men kommer til noen store sjanser på dødballer og innlegg fra kant. Føler ikke Eidsvold har så mye å bidra med annet en kontringer, som de også scorer på etter 34 minutter og har itillegg en stor sjanse like etter.

I andre omgang føler jeg vi får mer rom, ved at Eidsvold blir litt slitne virker det som, og har fullstendig kontroll på kampen. De skaper lite, mens vi har mange gode og store sjanser som vi burde ha scoret på. Scorer tidlig i andre omgang og får ro i laget (ved Sondre Haugen). Adam scorer igjen i det 56 minutt etter fint gjennomspill. Christoffer scorer på langskudd etter 73 min, før de setter en nydelig frispark i krysset i det 85 minutt. To minutter senere styrer Svalestad inn en corner som fastsetter resultatet 5-2, avslutter Westheim til fotballnerd.no

8/10: Eidsvold IF – Skedsmo 2 3-0

Eidsvold IF måtte vinne for å være sikker på videre spill i 4.div 2018, og laget vant 3-0 etter bl.a. to scoringer av Fredrik Alexander Johansen Kristiansen

8/10: Gjelleråsen – Aurskog-Høland 5-0

Festfotball på Li kunstgress da Gjelleråsen, for andre året på rad, vinner 4.div og er endelig klar for Norsk Tipping-ligaen 2018. Først scoret Fredrik Rudiløkken Larsen etter 34.min, og kun 5 min etter, scorer Mihkku Aslaksen Måsø 2-0, som ble pauseresultatet. Etter hvilen finner Joakim Hjelkerud nettmaskene fra straffemerket i det 53.min. Thomas Vandås Bjørklund scorer selvmål etter 66.min og dermed 4-0 til hjemmelaget. Kaptein Marius Pande avslutter med 5-0 i det 71.min. For en sesong dette har vært for Bent Inge Johnsens mannskap, som nå skal få teste seg i NT-ligaen (3.div) til stor spenning for alle fotballinteresserte i og rundt klubben.

Over 450 tilskuere tilstede for å feire Gjelleråsen. Foto: Geir-Tommy Roen-Hansen.

vi fikk en kampanalyse fra kapteinen hos seriemesteren, Marius Pande: – I dag var vi solide. Scorer 5 mål, slipper inn 0. Føler vi har god kontroll stort sett hele kampen, med unntak av noen få sjanser Høland kommer til. Målene våre kommer fra Larsen, Mihkku, Joakim (straffe), selvmål og til slutt meg. Kunne/burde ha blitt flere scoringer. Herlig ramme rundt kampen med sol og 450 på tribunen. Deilig å avgjøre før siste runde, så slipper vi spille med høye skuldre da, avslutter Pande til fotballnerd.no

Gjelleråsens trenere: f.v. Morten Ebbe Enersen og Bent Inge Johnsen. Foto: Geir-Tommy Roen-Hansen.

vi får også en analyse av kampen fra bortelagets spiller, Martin Vestreng: – AHFK starter kampen med lavt press mot et ballsikkert Gjelleråsen som har mye ball. AHFK lykkes ikke med de få overgangen de får. Etter rundt 30 min scorer Gjelleråsen det første målet, og tar styringer herifra. Andre omgang blir en sjarmetappe hvor Gjelleråsen styrer alt og får tilslutt 5 mål i kassa. Fult fortjent seier og det er bare å ønske Gjelleråsen lykke til i 3 div etter en god sesong, avslutter nr. 7 hos Aurskog-Høland, Martin Vestreng, til fotballnerd.no

Joakim Hjelkerud scorer på straffe, 3-0 til Gjelleråsen. Foto: Geir-Tommy Roen-Hansen

8/10: Hauerseter – Gjerdrum 9-0

Remi Christoffer Rød ble utvilsomt «Man Of The Match» med 6 goaler i 9-0 seieren over Gjerdrum. Han er nå oppi 15 mål, som gir han en delt 5.plass på toppscorerstatistikken. Hauerseter vant også oppgjøret i juni, da ble det 3-2 på Gjerdrum. Han ble det en goal på Rød.

8/10: Raumnes & Årnes – Strømmen 2 5-0

Hjemmelaget scoret «bare» fem goaler i møtet med Strømmen 2, men det kunne fort blitt åtte, ni mål siden hjemmelaget sløste med sjansene. Lasse Holum Hansen og Nicklas Dale Sramek scoret to mål hver, mens Jonathan Storvik Dixon scoret det femte for Årnes-laget. Meget imponerende av Raumnes & Årnes som er det nestbeste gjerrigste laget i divisjonen med kun 31 baklengs, et mål mer enn Gjelleråsen. Pauseresultatet var 4-0 på Årnes Kunstgras. Hjemmelaget fikk revansje for 1-0 tapet i Strømmen tilbake i juni. Her finner du kampreferat: Akershus 4.div: Raumnes & Årnes vant 5-0 over Strømmen 2, seieren burde vært større!

vi fikk et intervju av treneren i Raumnes & Årnes, Svein Harald Pettersen: –

Høviskeland: Hvordan vil du oppsummere de første 45 min? – Strømmen var veldig ustrukturerte i 1.omg, synes jeg. Det gjør lett for oss å finne masse rom og bakrom. Jeg er ikke fornøgd med 1.omg – var mye mer fornøgd med de siste 45 min. Vi scorer jo 4 mål i 1.omg, men selv synes jeg at det var en dårlig fotballkamp. Jeg synes Strømmen gjorde en mye bedre 2.omgang. Fikk mer struktur over laget sitt. Med litt mer nøyaktighet så kunne vi ha vunnet med 7-0, 8-0 eller mer.

Høviskeland: Og målsettingen er jo innfridd for lenge siden – den var å overleve i 4.div? – Det stemmer, den ble innfridd og nå er vi allerede på en 4.plass, langt mer enn det vi kunne håpe på.

Høviskeland: For øyeblikket og en runde før slutt, så er Raumnes & Årnes det nestbeste laget på å være gjerrigste laget i divisjonen med kun 31 baklengs på 25 kamper. Ja, det stemmer, er meget fornøgd at vi er så solide bakover igjennom denne sesongen.

Høviskeland: Gjelleråsen vant 5-0 idag og ble seriemestere og dermed opprykk til NT-ligaen, kommentar? – Fullt fortjent, Gjelleråsen er det beste laget i divisjonen og vil gjøre det bra i 3.div, ingen tvil om det, laget har en spillefilosofi som jeg liker meget godt og Gjelleråsen har en meget bra rekruttering, avslutter Pettersen til fotballnerd.no

vi får også en analyse fra 2-målsscorer, Niklas Dale Sramek: – En kamp hvor vi styrer fra start til slutt, det ble rett og slett junior vs herrefotball, vi får et tidlig mål som Dixon plasserer fint nede i hjørnet og derifra har vi egentlig full kontroll! Vi skårer ytterligere tre mål ved Lasse og meg×2, men ineffektivitet foran mål gjør at vi kun leder 4-0 til pause, ledelsen burde vært betydelig større.

I 2.omgang faller nivået, selv om vi er det førende laget produserer vi bare ett mål, for dårlig mtp sjansene som skapes. I kampen ruller vi til tider opp gode angrep og flere resulterer i mål. Det høres rart ut når en skårer fem mål at en er ineffektive, men det var absolutt tilfelle. I alt ble dette en god kamp til å øve oss på spillvarianter. Vi holder nullen igjen og det er oppløftende, vi tar tre nye poeng som sikrer oss en plass på tabellen som etter det vi håper holder til NM kval neste år, avslutter Dale Sramek til fotballnerd.no