Avd. 6: Analyser/fakta 24.runde: Mjølner klar for PostNord-ligaen! Tromsø 2 rykker ned

594

Mjølner vant 1-0 over Fløya og dermed vant Narvik-laget avdeling 6 og rykker opp til PostNord-ligaen. Senja vant også sin kamp og havner på 2.plass, ligger nå 12 poeng foran Skjetten og Sortland.

fotballnerd.no gratulerer Mjølner med opprykket til PostNord-ligaen

Funnefoss/Vormsund og Skjervøy vant sine kamper og fortsatt 2 poeng som skiller lagene, på hver sin side av streken. Men LSK 2 og Fløya har også samme poengsum som Skjervøy, så her er ingenting avgjort for hvilket lag som følger Tromsø 2, Alta 2 og Salangen ned i 4.div.

Resultater 24.serierunde:

7/10: Lillestrøm 2 – Skjetten 2-3

hjemmelaget er nå involvert igjen i nedrykksstriden etter 2-3 tapet for Skjetten. Det er kun 2 poeng som skiller laget fra en nedrykksplassering. Skjetten vant også hjemme mot LSK 2 i juni, da ble det 2-0.

Ole-Christian Målskaar Moltzau scoret et av målene for Skjetten og har gitt oss en kampanalyse fra seieren: – Vi visste LSK2 skulle stille sterkt og hadde en plan om å ligge tett å kompakt men tørre å sette opp kombinasjoner. Vi visste at de A-lags gutta er ikke kjempe happy med å spille her så vi var på dem hele tiden og trøkka i dem å da begynner de å surve litt! Kampen starter bra for oss, vi trøkker i dueller, setter opp kombinasjoner og skaper mye nesten muligheter. Så helt på slutten av 1 omgang får vi frispark helt nede på egen halv del, den blir slått opp til Emil Eian som knuser LSK stopperne i duellen og  stusser gjennom Edvardsen som setter den enkelt!

I 2. omgang så fortsetter vi der vi slapp med trøkk, engasjement og løpsvilje men etter 4 minutter får LSK et fryktelig billig straffespark som settes i mål. Vi lar oss ikke stresse av det og kjører bare på videre, så etter ca 60 min får vi et innlegg inn i boks som Kordahl gjør en helvenning med LSK stopper i ryggen og dunker den inn på volley. Herlig skåring! LSK begynner å se litt tamme og slitne ut, samtidig som de begynner å surve og klage enda mer på at vi er for tøffe oppi dem. Vi fortsetter å tørre og spille samtidig som vi legger ned mange metere alle mann!

Etter ca 80 min vinner vi ballen på egen halv del etter et dårlig LSK innlegg, Robin Karlsen spiller opp på meg med Amundsen i rygg. Jeg får lagt igjen til Daily som spiller på 1 touch ut til Kordahl, jeg har da startet en ny bevegelse så Kordahl kan slå på 1 touch inn igjen til meg som går seirende ut av løpsduellen med Amundsen kommer mot keeper som ruser ut samtidig som LSK kommer med en spiller skjærende mot meg fra begge sider. Jeg får til slutt lobbet over Maric i målet og ser på linjemann at han vinker for skåring. De siste 10 minuttene så hadde vi egentlig full kontroll. Vi la oss lavt og jobbet som løver for å ta med oss 3 viktige poeng. På overtid fikk LSK en redusering på et innlegg men det var ingen tvil om at de 3 poengene fortjente vi!, avslutter Moltzau til fotballnerd.no

7/10: Skjervøy – Harstad 3-0

hjemmelaget måtte vinne for å holde Fu/Vo bak seg på tabellen og ledet 1-0 frem til det 87.min, da Erlend Pedersen økte til 2-0. 120 tilskuere hadde møtt frem får å støtte laget på Lerøy Stadion. Skjervøy fikk revansje for 7-2 tapet i Harstad tilbake i juni.

7/10: Salangen – Sortland 1-2

Salangen utlignet til 1-1 i det 80 min ved toppscorer Odd-Henning Skog, men måtte gå poengfattig av banen siden Adrian Ibrahim Øyan scoret seiersmålet for gjestene 4 min senere.

7/10: Mjølner – Fløya 1-0

topp mot bunn og Mjølner er klar for PostNord-ligaen 2018, mens Fløya er nå kun 2 poeng unna nedrykk. 150 tilskuere fikk se innbytter Ulrik Koht Johannessen bli matchvinner med sin scoring på overtid!

Fløyas kaptein, Andreas Arntzen, gir oss en kampanalyse: – Først og fremst er det vel på sin plass å gratulere Mjølner så mye med opprykk, solid prestasjon! Skulle selvfølgelig helst sett det skje på noen andres vakt, men over en lang sesong er det vel fortjent.

Når det gjelder kampen synes jeg vi stort sett spiller jevnt mot serievinnerne på en dårlig dag. Skuffet over at vi ikke leverer bedre i en så betydningsfull match, og selvfølgelig skuffet over å tape et viktig poeng i sluttminuttene.

Men denne kampen er vi ferdig med, nå ser vi framover mot ny, tøff og morsom utfordring på lørdag hjemme mot Skedsmo, avslutter Arntzen til fotballnerd.no

7/10: Funnefoss/Vormsund – Alta 2 3-0

hjemmelaget måtte vinne i håp om å overleve i NT-ligaen og innfridde mot nedrykksklare Alta 2. Avdelingens toppscorer, Kim-Andrè Brenna, scoret sitt 17.seriemål for sesongen på slutten av oppgjøret og dermed 3-0. Fu/Vo vant også i Alta i juni, da ble det 3-2 seier, også da scoret Brenna et av målene.

Kim-Andrè Brenna scoret et av målene i 3-0 seieren over Alta 2. Brenna er toppscorer i avdelingen med 17 mål. Arkivfoto: Høviskeland, fotballnerd (arkivfoto)

vi fikk følgende kampanalyse fra Kim-Andrè Brenna etter 3-0 seieren: – veldig viktig seier. Vi er i bra form om dagen og må sørge for å holde det gående de to siste kampene. Vi har full kontroll fra start til slutt og var egentlig aldri truet selv om vi egentlig ikke gjorde noen strålende kamp. Jeg har klokkertro på at vi klarer oss nå. Vi har tre lag foran oss med to poengs forsprang og en av de er jeg sikker på at vi tar igjen, avslutter Brenna til fotballnerd.no

7/10: Skedsmo – Lørenskog 2-4

Skedsmo tapte sin andre hjemmekamp for sesongen da Lørenskog tok alle 3 poengene med sin 4-2 seier. 6 forskjellige målscorere i kampen og 2-2 ved pause. Det endte 1-1 i juni.

vi får kampanalyse fra Lørenskogs spiller, Mathias Kvalheim: – Dette var en av de kampene vi har gledet oss mest til i år, et skikkelig lokaloppgjør. Planen vår var å gå rett i strupen på dem og ta kontroll over kampen. Akkurat det klarte vi i 33 minutter av 1. omg hvor vi ledet 0-2 etter scoringer av Alvaro Torres og Lowrens Rosinelli. 0-1 kommer på et fint angrep fra høyresiden hvor Skårn slår hardt inn langs bakken og ender opp bakerste stolpe der Torres står klar. 0-2 er av det finere slaget. Etter et oppspill og noen dueller utenfor 16-meteren til Skedsmo ender Lowrens opp med ballen hvor han dunker ballen inn på volley rett under tverrliggeren. Etter 0-2 begynner vi å gjøre ting vi ikke skal og vi blir ufokuserte. 1-2 kommer på et lurt gjennomspill på kort frispark hvor vi glipper mann på 16-meteren som får sjansen alene med keeper. 2-2 kommer like før pause med høyrekanten til Skedsmo etter gjennomspill fra venstre.

Veldig surt å gå inn i garderoben etter å ha rotet bort en 0-2 ledelse. Vi blir alle enige om å legge det fra oss og heve hodene til 2. omg.

De siste 45 er mye mer hawaii en de første. Ballen går langt fra begge lag og kampen får ikke helt satt seg. Det er fortsatt vi som har mest ball og etter litt over 70 min, så løsner det. Flott gjennomspill til Skårn som setter ballen sikkert i motsatt hjørne. Skedsmo velger deretter å fokusere på duellstyrke på topp og setter inn store spisser. De lykkes nesten på en corner på 2-3, men Ole Drevland varter opp med en matchvinner av en redning. De siste minuttene blir mye frem og tilbake, men kampen punkteres etter 80 min på dødball hvor Imad ender opp helt alene på bakerste stolpe og setter 2-4.

Vi er svært fornøyde med å slå Skedsmo, noe som også hjelper bra i jakten på 3.plassen i avdelingen, avslutter Kvalheim til fotballnerd.no

9/10: Senja – Tromsø 2 3-1

topp mot bunn og Tromsø 2 er å finne i 4.div fra neste år av. Senja må nøye seg med 2.plass på tabellen siden Mjølner gjorde jobben sin og er klar for PostNord-ligaen i 2018 (2.div).