Avd. 1: Analyser/fakta 19.runde: Tobias Heintz scoret 5 mål da Sarpsborg 08 2 vant 8-1

791
Tobias Heintz (t.v.) scoret 5 mål for Sarpsborg 08 2 i 8-1 seieren over Odd 3. Foto: Frank W. Githmark, sarpsborg08.no

Sarpsborg 08 2 tok imot tabelljumbo Odd 3, og Tobias Heintz signerte 5 av målene i 8-1 seieren. Odd 3 har nå fått bokført 79 baklengsmål på sine 19 kamper, som gir et snitt på over 4 baklengs pr. kamp.

Ørn Horten ledet 2-0 i toppoppgjøret mot Moss FK, men Moss FK kom tilbake og berget et poeng i 2-2 oppgjøret.

Vestfossen tok en viktig borteseier da laget vant 3-1 mot Kråkerøy, og er nå over nedrykksstreken.

Holmen vant bunnoppgjøret mot Sprint-Jeløy 2-0. Oppsal fikk 2 spillere utvist i bortekampen mot Kvik Halden.

Resultater 19.serierunde:

2/9: Kråkerøy – Vestfossen 1-3

bortelaget tok en meget viktig seier for å komme seg bort fra nedrykksstriden. Kim Vesterheim Berntzen kommer med følgende kampanalyse: – Sterk og meget viktig borteseier for oss. Jevnspilt 1.omgang, hvor vi ligger kompakt og kjører kontringer. 2.omgang åpner vi med et brak, to kjappe scoringer signert Vegard Ulleberg og Martin Torgersen. Kråkerøy presser på, men vi er solide og trygge bakover. I det 70 min glipper det og Kråkerøy scorer et enkelt mål. Vi rir av stormen og scorer et flott mål i det 90.min (Anders Ødeverp) og avgjør kampen. Solid seier for oss, uten trener. Hichem Bekkaoui stiller opp som trener, samt materialforvaltere og leverer en solid jobb fra sidelinja. Vi ser frem imot nye poeng allerede neste helg!, avslutter Berntzen til fotballnerd.no

2/9: Ørn Horten – Moss 2-2

Hjemmelaget ledet 2-0 allerede etter 8 min, noe som var pauseresultatet. Men Moss FK kom tilbake og fikk med seg et poeng hjem da Ola Lønn Jenssen utlignet etter 83 min.

Toppscorer hos Ørn Horten, Lasse Bransdal, gir oss følgende analyse av toppoppgjøret: –  Vi starter kampen bra og leder 2-0 etter 8.min. Vi kunne fort ledet mer men en god keeper hindrer scoring. Resten av omgang er jevn. I 2.omgang går Moss ut i et kjempe tempo og presser på, vi legger om til 4-5-1 som viser seg å være en tabbe. Dette gjorde det kun lettere for Moss å slå lange baller mot en høy spiss. Moss får 2 scoringer fortjent og kunne fort fått flere scoringer, avslutter Bransdal til fotballnerd.no

2/9: Sprint-Jeløy – Holmen 0-2

bunnoppgjøret endte med 2-0 seier til Holmen etter scoringer av Kristian Istre (11.min) og Alexander Fosse (32.min). Holmen fikk sin spiller, Jan Hugo Vang Simonsen, utvist med direkte rødt kort etter 83 min.

Sprint-Jeløy har nå 10 poeng opp til sikker plass, mens Holmen har 7 poeng opp. Det gjenstår 7 serierunder og 21 poeng å kjempe om.

2/9: Drøbak-Frogn – Ullern 2-3

hjemmelaget havnet under nedrykksstreken etter 2-3 tapet mot Ullern. Shåresh Ahmadi ble matchvinner med sin scoring i det 81 min som gav 3-2 ledelse til Ullern. Ullern fikk sin spiller, Tallak Galba Oluwole Jerman Bright-Taylor utvist på overtid etter to gule kort i kampen. Hos Ullern fikk 3 spillere sin debut for laget: Johan Halvorsen Mork, Oscar Immerstein og Eirik Heltne.

2/9: Kvik Halden – Oppsal 4-1

Toppscorerne i Kvik Halden, fant nettmaskene igjen: Berglund signerte 2 av målene, mens Næsheim nettet en gang. Herman Blystad scoret det øvrige målet i 4-1 seieren over Oppsal.

Oppsal fikk 2 spillere utvist i kampen: Først Christer Johansen med direkte rødt kort etter 61 min, og deretter Wilhelm Osman Adra i det 90.min (2 gule)

vi fikk følgende kampanalyse fra hjemmelagets spiller og kaptein, Dardan Sæter-Mehmeti: – En solid kamp av oss. Vi har to gode spisser som scorer på bestilling. Vi slipper inn et enkelt mål, men bortsett fra det så har vi stort sett kontroll. Oppsal er mer opptatt av dommeren enn å spille fotball. De pådrar seg en del gule kort og to røde. Mot slutten av kampen blir gjestene tunge i beina og går litt opp i liminga. Vi er fornøyd med gjennomføringa og ser frem til kampen mot Moss neste helg, avslutter Sæter-Mehmeti til fotballnerd.no

2/9: Østsiden – Strømsgodset TF 2 5-1

Alban Shipshani fortsetter å score mål for sin nye klubb, Østsiden. To fulltreffere signert Alban i 5-1 seieren over Godset 2. Alban har nå 7 scoringer på 7 kamper for Østsiden etter overgangen fra Rilindja, der han scoret 96 mål på 69 kamper (!)

Godset 2 fikk forøvrig sin spiller, Adrian Rogulj, utvist i det 65 min etter to gule kort i kampen (i løpet av et minutt)

Østsiden sin spiller, Markus Engebretsen, gir oss følgende kampanalyse fra tribuneplass: – Stor sjanse Øssia 2 min av Enal Hasurdzic, pasning fra Alban Shipshani. Østsiden styrer første 10 og presser Godset lave. Østsiden scorer ved Fatos Berisha på en corner i det 20.min etter at ballen er frem og tilbake i feltet. Fatos Berisha scorer igjen etter 27 minutter, dribler av et par forsvarsspillere før han setter den hardt nede i hjørnet. Godset med en liten visitt i Østsidens 16 meter i det 37.min. Store sjanser: Øssia 8, Godset 0.

Øssia starter 2.omgang med to store sjanser. Etter det setter Alban Shipshani inn 3-0 på volley etter 49.min. Dino Mulac kommer alene med keeper og bommer etter 55.min. Godset kommer til sin første sjanse etter 60 min. Rødt kort til godset etter 65.min. Stor sjanse etter corner til Østsiden, headingen går like utenfor. Østsiden scorer etter nok en corner, Dino Mulac setter den i hjørnet etter ca 70 min, 4-0. Godset kontrer og skaffer seg straffe. 4-1 etter ca 85.min.

På overtid setter Øssia inn 5-1. Alban Shipshani spilles opp på blank kasse etter godt pasningsspill. Store sjanser 2.omg: Øssia 11, Godset 2.

Alt i alt en kamp hvor Øssia har stor kontroll på et Godset som starter kampen med å ligge lavt. Godset stilte med et meget ungt lag og var preget av at et par mann var ute på landslagsoppdrag, avslutter Engebretsen til fotballnerd.no

4/9: Sarpsborg 08 2 – Odd 3 8-1

Tobias Heintz ble kampens store spiller med sine 5 fulltreffere i 8-1 seieren over Odd 3. Sarpsborg 08 2 fikk revansje for 4-2 tapet i Skien i mai måned.