Bayern bekrefter at Ribery er ferdig i klubben

282
Franck Ribery får ikke forlenget kontrakten i Bayern. Bilde: André Zehetbauer, Wikimedia.

Franck Ribery forlater Bayern München etter sesongen. Klubben bekrefter franskmannens avskjed på sin hjemmeside.

Riberys kontrakt varer ut sesongen og kommer ikke til å bli fornyet. 36-åringen kom i 2007 til Bayern og kostet rundt 25 millioner euro. Dermed hadde han på dette tidspunktet vært den dyreste Bundesliga-spilleren noensinne.

Franskmannen har så langt spilt 271 kamper (85 mål) i Bundesliga for Bayern. Med klubben vant han blant annet åtte seriegull, fem cupgull og ett Champions League-trofé. Samtidig har Riberys tid i Bayern også vært preget av flere skader. Kun i 2011/12-sesongen spilte kantspilleren over tretti seriekamper i løpet av én sesong.

– Da jeg kom til Bayern gikk en drøm i oppfyllelse. Avskjeden kommer ikke til å bli lett, men vi må aldri glemme det vi har oppnådd sammen. Vi har vunnet så mye sammen – over 20 troféer, sier Ribery til Bayerns hjemmeside.

- Annonse -

I tillegg til Ribery kommer også Arjen Robben til å forlate klubben til sommeren. Begge spillere får en avskjedskamp i 2020.

– Franck og Arjen er fantastiske spillere. FC Bayern har begge mye å takke for og kommer til å gi dem en storslagen og emosjonell avskjed. Begge har satt sitt preg på klubbens mest suksessrike tiår med fantastisk fotball, sier Bayerns styreleder Karl-Heinz Rummenigge.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -