Brann med sitt tredje strake bortetap i Drammen

109
Moses Mawa scoret det viktige 2-0 målet og var sterk bidragsyter til seieren over Brann. Foto: Bjørn Marstrøm Johannessen, Fotballnerd.no

(Strømsgodset – Brann 2 – 1) Allerede etter åtte minutter var stillingen 1 – 0 og tankene vandret i retning forrige gang Brann gjestet Marienlyst Stadion.

24. november 2019. Klokken er 19:22 og Strømsgodset har nettopp satt inn sitt sjette mål for kvelden. Brann er i oppløsing. Brann skulle ende med hele elleve innslupne mål på de to siste serierundene i fjorårets Eliteserie.

Årets sesong har til nå heller ikke vært all verden for Bergenserne. Forrige gang poengfangsten til Brann var lavere etter ti spilte serierunder var i nedrykk-sesongen 2014.

Bedre stemning i Godset-leiren

– En fin kamp fra vår del. Vi dominerer første omgang, mens andre omgang blir jevnere og Brann blir farligere. Heldigvis klarer vi å punktere kampen på slutten. Deilig å ta med seg 3 poeng fra denne kampen sier Johan Hove til Fotballnerd.no etter kampen.

Etter å ha prøvd å få en måkeunge som hadde inntatt Marienlyst Stadion til å forlate uten å lykkes med det, startet kampen med muligheter for begge lag. Men Godset trakk det lengste strået. Etter åtte minutter serverte Strømsgodset et flott angrep hvor Ipalibo Jack fant Mikkel Maigaard som fikk gå umarkert ned mot dødlinjen. Maigaard lempet ballen inn og traff en uheldig Taijo Teniste og ballen endte bak en Håkon Opdal på vei motsatt retning.

I det 27. minutt brant Moses Mawa en stor mulighet. Johan Hove slo inn fra venstre side. Da Mawa forsøkte å slå det ferdigscorede innlegget i det åpne målet med utsiden av foten, endte ballen i stedet på tribunen.

Men Mawa skulle gjøre opp for seg. Mens Brann-spillerne var mer interesserte i å protestere på frisparket som ble dømt i mot dem, satte Strømsgodset spillet raskt i gang igjen før Brann-forsvaret rakk å reagere. Salvesen ble stukket gjennom og fikk servert ballen bak Brann-forsvaret, til Mawa som nesten snublet ballen i mål. Brann skulle komme med flere angrep, men Strømsgodset-keeper Viljar Myhra hadde grei kontroll på det som kom.

Koomson med perlescoring

Likevel fikk Brann en vei inn i kampen igjen. Gilbert Koomson gjorde noen skuddfinter før han på lekkert vis skrudde ballen opp i krysset fra tyve meters hold. Etter flere angrep og en aktiv Lars Arne Nilsen på sidelinjen måtte de likevel se seg slått på bortebane for tredje gang på rad. Lars Jørgen Salvesen fik på overtid pirket ballen til Marcus Mølvadgaard inne i sekstenmeteren. Mens Brann-forsvaret vinket for offside, fikk Mølvadgaard tid til å dempe ballen og sette den i mål. 3 – 1, og ingen vei tilbake for Brann. Strømsgodset derimot kan ta med seg tre poeng og god selvtillit inn mot neste oppgave: Bodø/Glimt.