Brann-seier på Åråsen

124
BRANN LOGO

(Lillestrøm – Brann 1-3) Brann viste seg å være effektive og straffet Lillestrøm for feilene. Hjemmelaget skuffet særlig i angrepsspillet.

Etter en jevn åpning tok Brann første stikk i kampen. Petter Strands frispark gikk via muren forbi Marko Maric og i mål. Gjestene ledet etter tolv minutter.

Ti minutter senere utnyttet LSK sin første målsjanse. Simen Kind Mikalsen spilte ballen tilbake til sekstenmeteren fra venstre side. Navnebroren Simen Rafn bredsidet ballen i mål.

Utenom det var kampen jevn, men sjansefattig. Brann ble farlige etter to hjørnespark, mens Lillestrøm manglet gjennomslagskraft i angrepsspillet.

En gavepakke av Maric sendte Brann tilbake i føringen. LSK-keeperen glapp et lavt innlegg av Ruben Kristiansen ut av hendene. Ruben Yttergård Jenssen fikk en enkel jobb med å sette ballen i mål.

Maric var også involvert i omgangens siste nevneverdige henvendelse. Målvakten løp utenfor boksen for å klarere en ball, men bommet på skuddet. Ballen havnet hos bortelaget. Maric kastet seg i ballen og spilte den med hånden utenfor boksen. Selv om Brann-spillerne krevde rødt kort, viste Svein Oddvar Moen Maric det gule kortet.

I andre omgang tok det kun fem minutter før Brann økte ledelsen. Gilli Rolantson fikk marsjere på venstre kant fra egen halvdel til Lillestrøms dødlinje. Han trakk innover i boksen og skrudde ballen i lengste hjørne. Maric fikk hånden på skuddet, men maktet ikke å styre det utenfor stolpen.

To minutter senere ble Aleksander Melgalvis’ scoring annullert for offside. Utenom det skapte vertene lite, selv om de hadde ballen mest mot et nå defensivt bortelag som stort sett klarte å holde Lillestrøm unna egen sekstenmeter. Kun Kristoffer Ødemarksbakken etter et hjørnespark og Melgalvis, som bommet helt alene fra åtte meter, var nære en ny LSK-scoring.

Etter seieren ligger Brann på femteplassen, fem plasser foran Lillestrøm.