Bundesliga 17 runde: Calhanoglu «dobbel» sikret Leverkusen-seier

Endelig er Bundesliga i gang etter vinterferien. Hvor alle lagene i toppen, av Bundesliga fortsetter å følge hverandre som skygger.

Her er en oppsummering av kampene

Fredag 20.01-2017

SC Freiburg – Bayern München 1-2

Bundesliga lederne Bayern München måtte virkelig jobbe for de tre poengene, i årets første Bundesliga kamp mot SC Freiburg.  Laget fra sør-tyskland havnet bakpå allerede etter fire minutter av kampen, etter scoring fra Janik Haberer. To scoringer fra Robert Lewandowski i det 35, 90+1, var nok til at gjestene tok alle tre poengene med seg hjem til München.

Robert Lewandowski ble igjen avgjørende for Bayern med scoring

Lørdag 21.01-2017

SV Darmstadt 98 – Borussia Mönchengladbach 0-0

Begge lag med nye trener i form av Torsten Frings (SV Darmstadt), og Dieter Hecking (Borussia Mönchengladbach), ville begge unngå tap i dere første kamp som trener for lagene. Det ble også et målløs oppgjør mellom lagene. Raffael kunne ha sendt Gladbach i føringen etter ti minutter. Darmstadt forbedret seg ytterligere i den andre omgangen, men ingen av lagene fikk hull på byllen.

FC Schalke 04 – FC Ingolstadt 04 1-0

Guido Burgstaller scoret i sin Bundesliga-debut for Schalke 04. Det var ingen av lagene som tok initiativet i starten av kampen. Begge lag slet med å skape målsjanser, og lenge var det en stillingskrig mellom lagene. I det 15 minuttet sendte Markus Suttner ballen i mål, men det ble avblåst for felling. Til slutt var det Burgstaller som avgjorde kampen på overtid av kampen.

Guido Burgstaller fikk en drømme -debut på sin Schalke karriere.

SV Werder Bremen – Borussia Dortmund 1-2

Borussia Dortmund åpnet 2017 med seier mot Werder Bremen som måtte spille med ti mann, etter at målvakten Jaroslav Drobny fikk rødt kort.  Det var uansett gjestene fra Dortmund, som fikk kampens første mål ved Andre Schürrle, men Bremen slo tilbake i andre omgang ved Fin Bartels. Dortmunds kvaliteter gjorde at gjestene kunne sette inn det avgjørende målet ved Lukasz Piszczek, etter flotte kombinasjoner mellom Ousmane Dembélé og Raphael Guerreiro.

FC Augsburg – TSG 1899 Hoffenheim 0-2

Sandro Wagner og Andrej Kramaric var de to som avgjorde kampen til fordel for Hoffenheim, som ennå ikke har tapt så langt denne sesongen. De har også «status som det eneste ubeseirede lag blant de fire store ligaene i Europa», Wagner satte inn 1-0 etter 47 minutter. I det 64 var det innbytter Andrej Kramaric som fastsatte resultatet til 0-2.

VfL Wolfsburg – Hamburger SV 1-0

I en kamp med få målsjanser, var det i det 80 minuttet avgjørelsen skulle komme i kampen mellom «Ulvene og HSV». Albin Ekdal fikk se det røde etter bare (33) av kampen. Det var nysigneringen Paul-Georges NTEP som fant veien gjennom HSV, som spilte med ti mann. Før en gammel-veteran var mannen som skulle avgjøre kampen Mario Gomez.

Paul-Georges NTEP fikk sin debut for Wolfsburg

RB Lepzig – Eintracht Frankfurt 3-0

RB Leipzig kom raskt tilbake etter de gikk på nederlaget mot Bayern München, før juleferien. Med en imponerende 3-0 seier på mot Eintracht Frankfurt på Red Bull Arena.

Klikk her for kamprapporten

Søndag 22.01-2017

Bayer 04 Leverkusen  Hertha Berlin 3-1

To mål fra Hakan Çalhanoğlu og et fra Ömer Toprak, holdt til at hjemmelaget vant over Hertha Berlin. Leverkusen kapteinen, og forsvarssjefen Ömar Toprak åpnet med å score allerede etter bare 12 minutter. Før Hakan satt inn sitt første mål ni minutter før pause fra straffemerket. Gjestene fra Hertha Berlin fikk inn et trøstemål på slutten av første omgangen kampen ved Valentin Stocker. Det var uansett Hakan Çalhanoğlu som fikk det siste ordet, og banket inn sitt andre for kvelden fra straffemerket. Dermed vant Bayer Leverkusen 3-1, og ligger på en åttendeplass i Bundesliga.

To mål fra Hakan Çalhanoğlu var nok til tre poeng, mot Hertha Berlin

1. FSV Mainz 05- 1. FC Köln  0-0

Uten Yunus Malli på 80 Bundesliga kamper og uten Jhon Cordoba. Var det et tafatt Mainz, som var svekket. Pablo de Blasis var en trussel gjennom kampen, men det var også Thomas Kessler når det kom til antall skudd på mål.  Japaneren Yoshinori Muto kunne ha avgjort kampen til fordel for Köln. Men ingen av lagene fikk noen mål i runden’s siste kamp.