Carlisle United tok seg videre på straffer!

176

Det var på tide med omkamp i FA-cupens tredje runde, og Yeovil Town tok i mot Carlisle United på Huish Park til oppgjøre som skulle avgjøre hvilket av lagene som gikk videre til 4. runde og en kamp mot Premier League laget Everton. Begge lag ville videre mer enn noe annet for å måle seg opp mot en motstander fra høyeste liganivå, og skaffe seg litt ekstra penger i klubbkassen.

Etter 2-2 i den første kampen tok altså Yeovil i mot Carlisle til en ny kamp. Denne kampen betydde vinn eller forsvinn. Om det blir uavgjort også i omkamper i FA-cupen, så vet jo «alle» at kampene skal avgjøres med ekstraomganer og eventuelle straffespark om det fremdeles er uavgjort etter 120 minutter.

31 minutter var spilt på denne kjølige tirsdagskveden sør i England, da hjemmelaget tok ledelsen med Jack Compton. Yeovil i føringen og hadde med dette et solid overtak på motstanden fra nord. Yeovil kontrollerte inn ledelsen til pause, og noe måtte bortelaget gjøre om de skulle gi Yeovil Town en real kamp om muligheten for å delta i 4. runde.

Jack Compton scoret kveldens første mål. Desverre var ikke det nok for Yeovil Town.

I pausen gjorde Keith Curle 2 bytter i håp om at det kunne hjelpe Carlisle tilbake i kampen. Macauley Gillesphey og Jabo Ibehre kom inn for Alex Gilliead og kaptein Danny Grainger. Yeovil derimot, valgte å fortsette med de samme 11 som startet kampen også fra start i 2. omgang. Lagene lå på samme nivå i så og si hele omgangen og kampen bikket frem og tilbake ganske mye, men i det 78. minutt utlignet Carlisle med Anthony Sweeney. 1-1, og lagene var igjen like langt. 12 minutter senere (altså på overtid), hadde imidlertid Yeovil og ivorianske Zoko muligheten til å punktere kampen og sende Carlisle på hodet ut av cupen da de ble gidd et straffespark av dommer Tim Robinson. Zoko gikk frem for å ta det, men alt gikk galt, og ivorianeren satte straffesparket utenfor mål. Like etterpå blåste dommeren av kampen. Ekstraomganger!

I første ekstraomgang var det mye aggressivitet fra begge lagene, og i løpet av de 15 minuttene omgangen varte, klarte begge lag å pådra seg hver sitt røde kort. Etter 99 minutter fikk Yeovil stopper Alex Lacey direkte rødt kort, og etter 104 minutter pådro Carlisles Luke Joyce seg sitt andre gule i kampen og ble også sendt av banen.
Andre ekstraomgang var veldig tam og fint lite skjedde de siste 15. Det så rett og slett ut som om begge lag heller forberedte seg på straffesparkkonkurranse, enn å ofre alt de siste 15 å håpe på en avgjørelse.

De 8! første straffene ble skytt i mål, og det sto 4-4 (5-5 med målene etter ordinær tid). Så gikk midtbanespilleren Matthew Dolan opp for å ta Yeovils 5 straffe. Han gjorde seg klar, tok tilløp, og skjøt. Men ballen gikk ikke i mål. Carlisle keeper Mark Gillespie går rett vei og redder straffesparket til Dolan, og de blåkledde har nå muligheten til å avgjøre kampen og ta seg videre til en kamp mot Everton.
Forsvars-kjempen Mark Ellis går opp, og setter straffen sikkert bak Artur Krysiak og sender Carlisle videre. En heftig omkamp i FA-cupens 3. runde er avgjort, og slike kamper er vidunderlige å se på. Når du lag fra Englands 4. nivå kjemper med det de har for å kunne møte en av de store, får det alles fotballhjerte til å smelte.

Mark Gillespie ble den store helten da han reddet straffespark nr. 5 fra Yeovil.

Etter kampen sa Carlisle manager Keith Curle: «Jeg tror begge lags supportere trengte å få igjen pusten etter denne kampen. Denne kampen hadde absolutt alt. I perioder var det ikke mye som skjedde, mens i andre perioder fikk ett av lagene overtaket i noen minutter før det igjen snudde og det andre laget fikk overtaket. Det er slik kamper skal være.»

Keith Curle var førnøyd etter FA-cup seieren, og kan vise tommel opp etter gårsdagens kamp.