Leyton Orient med første seier siden «Boxing Day» – kun teoretisk sjanse for å unngå nedrykk

233

Leyton Orient vant bunnkampen mot Hartlepool 2-1 på mandagen, og fredag i forrige uke, klarte laget 2-2 borte mot Luton Town. Før kampen mot Luton Town sto laget med 6 strake tap.

Det er kun en teoretisk sjanse for å unngå nedrykk til nivå 5 og det gjenstår 3 kamper. 

Leyton Orient vinne de siste 3 kampene mot: Crewe (B), Colchester (H) og Blackpool (B)

- Annonse -

Newport «MÅ» tape sine siste 3 kamper: Accrington (H), Carlisle (B) og Notts County (H)

Hartlepool «MÅ» også tape sine 3 siste kamper: Barnet (H), Cheltenham (B) og Doncaster (H)

Det skal sies at Hartlepool KAN spille en uavgjort kamp av de tre gjenstående kampene og Newport kan spille to uavgjorte kamper, og i såfall ender Leyton Orient opp på 45 poeng, Hartlepool med 44 poeng og Newport også med 44 poeng.

Crewe har ingenting å spille for, mens Colchester og Blackpool spiller for å sikre seg en playoff-plass.

Notts County har heller ikke noe å spille for, mens Accrington og Carlisle også har en playoff-plass å kjempe for.

Når det gjelder Hartlepools motstandere, så har Barnet og Cheltenham ikke noe å spille for, mens topplaget Doncaster har kun 1.plassen å kjempe om ved å bli ligamester, men laget har allerede rykket opp sammen med Plymouth Argyle og Portsmouth.

Leyton Orients bortekamp mot Luton Town endte som sagt 2-2 i en kamp der Danny Hylton scoret 1-0 for hjemmelaget etter 33 min. Leyton Orient utlignet ved Liam Kelly i det 54.min, og tok ledelsen ved Tristan Abrahams etter 61 min. Men Luton Town kom tilbake og utlignet ved Isaac Vassel etter 73 spilte minutter. Samme dag spilte Hartlepool 1-1 hjemme mot Carlisle, mens Newport vant 1-0 hjemme mot Yeovil.

Leyton Orients supporters, foto: Leyton Orient Football Club, at Facebook

2.påskedag vant Leyton Orient sin hjemmekamp 2-1 over Hartlepool i en kamp der bortelaget først tok ledelsen ved Rhys Oates etter 8 min. Så utlignet Orient ved Victor Abeboyejo etter 18 min, og vinnermålet ble scoret av Tristan Abrahams etter 34 min. Bortelaget fikk sin spiller Liam Donnelly utvist i kampens siste minutt når han pådrar seg to gule kort på et minutt!!

Tristan Abrahams winning goal against Hartlepool. Foto: Leyton Orient football club, facebook
Leyton Orients lagoppstilling foran Hartlepool-kampen. Foto: Natalia Wyles, Stand Up For The Orient. Facebook

Idag, før de siste 3 kampene, har Hartlepool 43 poeng, Newport 42 poeng, mens Leyton Orient har 36 poeng. Hartlepool står med 19 minus i målprotokollen, Newport 23 minus, mens Orient har 33 minus.

leyton orient v hartlepool. Foto: Leyton Orient Football Club, facebook

Etter kampen mandagen, stormet supporterne banen med bannere og slagord mot eieren av klubben og det engelske fotballforbundet. Stormingen av banen var planlagt på forhånd og er et rop om hjelp med fokus på hvordan klubben blir drevet og at det må skje noe!

Publikum stormer banen etter kampslutt. Foto: Michelle Nelson, facebook

Det skal sies at ansatte og spillere ikke har fått lønn siden februar (!) og at flere spillere har ikke spilt grunnet de har «skader». Ingen som vil spille gratis, noe som er forståelig.

Det er flere innsamlingsaksjoner som er satt i gang og som har vært en stund.

Info vedr siste hjemmekamp for sesongen

Her et sitat fra en norsk supporter av Leyton Orient, datert 16.april: – Få uker etter Norges unionsoppløsning med Sverige, fant en annen historisk begivenhet sted, da på øyriket vester hist. Den 9. september 1905 spilte Clapton Orient sin første kamp i det engelske ligasystemet mot Leicester Fosse. Kampen endte med tap (1-2), men ble starten på en 112 år lang historie i The Football League. 2. påskedag kan denne tradisjonen bli brutt. Taper vi mot Hartlepool United i morgen, er nedrykket til National League et faktum. Trist er ikke et dekkende ord for å beskrive situasjonen, men vi får bare håpe at klubbens status er litt lysere når høstmørket setter inn.

Tristan Abrahams jubler etter vinnermålet mot Hartlepool. Foto: Leyton Orient Football Club, facebook

12.juni er deadline for at eieren av klubben skal betale 1 mill pund, slik at klubben kan overleve. Det er kjøpere som er interesserte, men eieren har ikke svart på henvendelsene.

Faren for at klubben settes under administrasjon, er stor grunnet likviditeten.

Avisartikkel fra Daily Telegraph 18.april 2017
Protestplakat, foto: Philip Crick, Leyton Orient Fans Trust (LOFT) facebook

 

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -