Champions League med mange storoppgjør

209

Tirsdag 14/2, på selveste Valentines day, starter Champions League opp igjen med cup-spill. 8-delsfinalene står for tur og første kamp spilles inneværende uke og neste uke. Det er duket for mange store oppgjør allerede i denne runden. Vi vil også se litt på hvilke lag vi tror kommer til kvartfinalen. Av de 16 lagene som er videre er Spania med 4 lag, Tyskland og England med 3 lag hver, Italia, Portugal og Frankrike med 2 lag hver. 

Tirsdag 14/2. Storkamp i Paris!

Den største kampen tirsdag er utvilsomt oppgjøret mellom PSG mot Barcelona. De har møttes i cup-spillet i CL tre ganger på 5 år, og det har endt med avansement for Barcelona alle gangene. Det er ikke til å komme unna at Barcelona er favoritter til avansement også denne sesongen, men det er ingen sensasjon om PSG skulle klare det. Det er et godt lag, men de må unnvære Thiago Motta og Thiago Silva har vært tvilsom, men de siste ryktene sier at han er kampklar. Barcelona har også noen på skadelista; Mascherano, Turan og Vidal, men Barcelona kommer til å stille med en midtbane som ikke har vært intakt på lenge, siden både Iniesta og Busquets er tilbake fra skader.

Samtidig tirsdag 14/2 spilles Benfica mot Borussia Dortmund. Benfica kom såvidt videre i en av de svakere gruppene i gruppespillet. Dortmund vant sin gruppe foran selveste Real Madrid. På bakgrunn av dette, så ser Dortmund ut som klare favoritter til å gå videre til kvartfinalen. På den andre side har ikke tyskerne gjort det like bra i årets hjemlige liga og er på 4. plass hele 15 poeng bak ledende Bayern.

- Annonse -

Onsdag 15/2 en ny kveld med store oppgjør.

Bayern Munchen mot Arsenal. Om PSG misliker Barcelona, så er vel det samme historien for Arsenal. De har aldri hatt noe godt tak på Bayern. Arsenal vant sin gruppe og «premien» var Bayern som tok andreplass i sin gruppe bak Atletico Madrid.

Real Madrid – Napoli. Det vil være en stor overraskelse om ikke Real Madrid går videre til kvartfinalen. Det skal være stor kvalitetsforskjell på disse lagene. Real Madrid er den klareste favoritten i denne ukes CL-spill.

Tirsdag 21/2

Bayer Leverkusen mot Atletico Madrid. Sterk innsats av Atletico i gruppespillet der de vant over Bayern. De har ikke vært like gode i La Liga så langt. En 4. plass så langt, og det er tett om 4. plassen og mulig CL-spill neste sesong. Leverkusen kom på 2. plass i en noe svakere gruppe, der Monaco vant. De har levert middelmådig så langt i ligaen og er nede på 9. plass. Det skal mye til om ikke Atletico går videre til kvartfinalen.

Manchester City mot Monaco. City leverte ikke noen stor innsats, men klarte 2. plassen i gruppespillet bak Barcelona. Monaco vant sin gruppe. Monaco leder den franske ligaen for PSG og er definitivt i god form. City har et bedre lag på papiret, men når sant skal sies så har ikke Guardiola fått nok ut av mannskapet sitt. City bør således klare dette, men det blir nok en jevn affære.

Onsdag 22/2

Porto mot Juventus. En god trekning for Juventus? Vi holder Juventus som favoritt, men Porto har vist veldig sterk form i det siste og blir ikke lette å slå. Det er mye kvalitet i Juve som vant sin gruppe foran Sevilla. Ikke like imponerende fra Portos side. 2. plassen i en gruppe vunnet av Leicester (nå nedrykkskandidat i PL).

Sevilla mot Leicester. Fjorårets overraskelse i hele fotballverden, Leicester, ser ut til å ha mistet det meste. Nå må de slite for å overleve i PL, det er nok det viktigste for klubben nå. Sevilla er i flytsonen og spiller veldig bra i La Liga. Dette ser ut til å bli det 4. spanske laget i kvartfinalen.

Mange interessante oppgjør og mye god fotball i vente. Nå blir det alltid overraskelser, men det er store muligheter for at Spania får alle sine fire med videre til kvartfinalen. Alle er favoritter i sine oppgjør. England kan i så måte risikere å ikke få med noen til kvartfinalen. Manchester City er det laget som ser ut til å ha størst mulighet til å gå videre. Arsenal og Leicester vil få det vanskelig mot hhv. Bayern og Sevilla. Fra Tyskland er det mest sannsynlig at vi får med Borussia og Bayern. Uansett våre spådommer, Champions League byr alltid på mye fin fotball og det er nå det virkelig begynner. Alle storlagene er igjen og vi har silt ut de som ikke er gode nok for det aller ypperste selskap.

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -