Etter Mourinho

258

Torsdag kom nyheten om at Josè Mourinho hadde fått fyken av Roman Abramovich.

The Special One har vært særdeles spesiell denne sesongen. Det faktum at Chelsea, fjorårets suverene ligamester, ligger på en 16. plass etter 16 kamper, er helt hinsides all fatteevne. Chelsea cruiset forrige sesong. Mourinho kunne gå på vannet og spillerne presterte nesten hver eneste runde. Hazard var helt suveren og ble beskrevet av Mourinho som; «bedre enn Ronaldo». En vidunderlig sesong sett med Chelsea-øyne.
Men nå er det altså nesten halvspilt sesong i Premier League anno 2015/16, og Chelsea har vært nærmest sjokkerende dårlige. Mourinho har vært utsatt hele sesongen og etter tapene mot Bournemouth og Leicester var det ikke lenger tvil; den eksentriske portugiseren måtte gå.

Selv om dette kan se ut som den eneste fornuftige løsningen, er det et drag av vemodighet over Mourinho-sparkingen. Til tross for alt som har skjedd denne sesongen har Chelsea fansen stått ved portugiserens side, og Mourinho har erklært sin kjærlighet til klubben ved flere anledninger. Slik kjærlighet til en klubb er ganske sjelden vare i en fotballverden hvor man bytter managere oftere enn man bytter sokker. Premier League mister en av sine desidert største personligheter og til tross for sesongens kollaps, er Mourinho fortsatt en av verdens beste managere.

Men sånn er det altså. Mourinho er borte og Chelsea står overfor en god del utfordringer nå. Guus Hiddink ble nylig lansert som ny manager for de blå og stepper inn midt i julestria. Men det kan virke som dette bare er en midlertidig løsning. Ryktene sier at Hiddink får sitte ut sesongen, og idet vi runder av i mai vil Chelsea gå for Pep Guardiola (Bayern München) eller Diego Simeone (Atlètico Madrid) som en langtidsløsning. To meget dyktige managere, og de kan forvente stor konkurranse fra andre klubber. Manchester City, Manchester United, Juventus og Real Madrid følger godt med.

- Annonse -

Det er dog flere kandidater på markedet. Carlo Ancelotti er ledig, men det sås tvil rundt om han vil ta en ny runde på Stamford Bridge etter å ha blitt sparket av nettopp Chelsea i 2011. Antonio Conte har også seilt opp som aktuell.  Italieneren sies å være interessert i å gå tilbake til klubbfotballen etter EM i sommer.

Uansett hvem det blir til slutt, så vil vedkommende ha en stor jobb foran seg. Mourinho har satt sine spor i klubben og det blir ikke lett å overta en spillerstall strippet for selvtillit og med tydelige komplekser. Det mest sannsynlige er nok at Hiddink skal prøve å gjøre det beste ut av denne sesongen, før det kommer en totalrenovering i sommer. Ny filosofi, ny manager og nye spillere. Det er ingen enkel oppgave å få denne skuta på rett kjøl igjen og uten Champions League plass neste sesong blir jobben desto mer utfordrende.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -