Cupsmellen avgjorde Mihajlovic sin skjebne

281

Den første sparkingen i Serie A i 2018 har ikke latt vente på seg.

Derbytapet mot Juventus kostet Sinisa Mihajlovic sin stilling i Torino. Sportslig leder Gianluca Petrachi ringte treneren rundt klokka ett i natt og ga han beskjed at han var ferdig i klubben.

Avgjørelsen er litt overraskende og kanskje forhastet, for Torino hadde jo spilt en grei kamp mot Juve opp til den omdiskuterte 0-2 mål.
Khedira og Acquah kjempet for ballen og tyskeren vant duellen. På ulovlig vis ifølge Mihajlovic. Juventus gikk og scoret på selveste angrep mens Torino raset mot dommeren. Til slutt bruktes VAR, men målet ble likevel godkjent.
En svært misfornøyd Mihajlovic da snakket og gestikulerte på seg utvisningen og dette var det siste han gjorde som Torino-trener.

Dalende høstform

Episoden i derbyet kan forresten ikke skyldes på en ganske forutsigbar cupsmell mot erkerivalene.
Toro har vært i middelmådig form for en lang stund allerede etter en pangstart i Serie A. Da kom det tynge 0-4 tap i derbyet igjen, i slutten av september, og laget mistet tillit. De kastet en del poeng bort med skuffende uavgjort mot bunnlagene som Verona, Crotone og Spal og har aldri sett like dyktige ut som i sommer.

- Annonse -

I Andrea Belottis skadefravær har Mihajlovic ikke funnet en brukbar B-plan og ting har blitt verre også defensivt.
Laget ligger på 10. plass i serien, med 10 uavgjort på 19 ligakamper. Temmelig dårlig uttelling for et lag som hadde europeiske ambisjoner. Et mål som fortsatt er innenfor rekkevidde men som ikke kan oppnås uten noen endringer.

Fortsatt populær i garderoben

Derfor bestemte president Urbano Cairo seg for å bytte trener. Spillerne ser ikke like overbeviste ut at Mihajlovic måtte sparkes.
En delegasjon, ledet av kaptein Belotti, pluss Ansaldi, Baselli og til og med Ljajic (som hadde selv et vanskelig forhold til trener), gikk og tok farvel med han på hotellet og bekreftet at det fortsatt var på hans side.
Mihajlovic er kjent, og respektert, for sine tøffe, men ærlige, måter. Noe som spillere har ofte satt pris på, mye mer enn lederne og eierne, på tross av krangler og sterke publiske kritikker.

Velkommen Walter

Walter Mazzarri skal trolig ta jobben over. Tidlig Napoli og Inter-trener ledet Watford til en  helt middelmådig 17. plass i Premier League i fjor og han har jo ikke utført mye siden sølvsesong med de lyseblå i 2012-13.
Torino-stallen kan vel fungere bra for Mazzarris 3-5-2, selv om angrepsrollene skal bli litt vanskeligere, for Iago Falque, Ljajic og Niang er mer egnet til kantspill enn til hengende spiss. En frisk Belotti kan derimot tenke seg som Torino sin Cavani.

Det er fortsatt uvisst verken Mazzarri er en midlertidig manager eller Cairo sitt valg som mannen som skal fullføre Torinos overgang fra evig outsider til ekte konkurrent for Europa League.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -