Den fulle Bundesliga-dommeren

354

Weserstadion i Bremen. Bilde: Stefan64, Wikimedia.

Kampen mellom Werder Bremen og Hannover 96 den 8. november 1975 var egentlig ikke en kamp som skulle bli husket. Kampen endte uten scoringer og var i utgangspunkt ikke en nevneverdig kamp i Bundesligas historie – hadde det ikke vært for dommeren Wolf-Dieter Ahlenfelder.

Ahlenfelders dommerkarriere på Tysklands øverste nivå begynte i august 1975. Fram til 1988 dømte Ahlenfelder til sammen 106 kamper i Bundesliga. Til tross for det er det utvilsomt kampen i november 1975 den nå avdøde dommeren er mest kjent for.

Klokka 16.00 avsluttet Ahlenfelder kampens første omgang. Problemet med dette: Det hadde blitt spilt 32 (andre kilder mener 29) minutter. Linjedommeren klarte å overbevise Ahlenfelder om å fortsette kampen. Ahlenfelder blåste til slutt nitti sekunder for tidlig til pause.

- Annonse -

De som overværet kampen var overbeviste at dommeren var full. Ifølge vitner sjanglet Ahlenfelder på banen, gliste og lo uten grunn, kjeftet da spillerne bommet og viste tungen til en fotograf.

Fram til sin død i 2014 nektet Ahlenfelder for å ha vært full under kampen.

– En øl og en Malteser (tysk akevitt, red. anm.) til middag må være lov. Vi er menn og drikker ikke Fanta, sa Ahlenfelder etter kampen i 1975.

Uansett hva og hvor mye Ahlenfelder hadde drukket før kampen: Han sørget for en uforglemmelig anekdote i Bundesligas historie. Heller ikke i Bremen ble Ahlenfelders opptreden glemt med det første. Hvis man bestilte en «Ahlenfelder» i en bar rundt Weserstadion, ville man få servert en øl og en Malteser.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -