Drama til siste sekund mellom Belgia og Japan

160

Kveldskampen, Belgia mot Japan. Brasils motstander i kvartfinalen. Belgia som soleklare favoritter. De har spilt trygt og bra i gruppespillet og vant alle tre kampene. De er et lag meg mange store profiler, og meget godt besatt på alle plasser. Japan kom seg videre med et nødskrik, på færre gule kort enn Senegal.

Japan startet kampen relativt friskt. Yppet seg litt med et par halvsjanser, selv om Courtois i Belgias mål ikke ble satt på de store prøver. Belgia kom til noen muligheter, men ble for svake i avslutningsøyeblikket. De hadde et klart overtak gjennom første omgang, selv om Courtois holdt på å rote det til helt på tampen av omgangen.

Starten på andre omgang gav oss litt bakoversveis. Etter 48 minutter scorer Japan ved Haraguchi etter en liten feil av Vertonghen. Minuttet etter dundrer Hazard en ball i stanga. Tre minutter senere er Japan i angrep og Inui banker inn 2-0 på et skudd fra 20 meter helt inn til stolpen. Meget bra skudd.

Så våknet endelig Belgia – de skjønte at det var alvor. Etter flere store sjanser, bl.a. av Lukaku som burde ha scoret. Vertonghen scorer etter 69 minutter på en heading. Noe svakt plassert keeper. Etter 74 minutter er Fellaini fremme og header inn et innlegg fra Hazard og det er balanse i regnskapet. Da alle hadde belaget seg på ekstraomganger satt Courtois i gang en kontring. De Bruyne satte fart, spilte ut mot høyre på Meunier, Han slår inn mot straffefeltet og Lukaku hopper over ballen. Der kommer innbytter Chadli og bredsider inn 3-2 bare 5 sekunder for kampen var over. Chadli var forøvrig veldig frisk når han endelig kom på banen.

Det ble en svært underholdende andre omgang med mange store sjanser til begge lag, men aller flest til Belgia. Japan sjokkerte med å gå opp i 2-0, men det raknet litt på slutten når Belgia skrudde opp intensiteten.