HVA ER EGENTLIG VFK SIN KRYDDERFOTBALL ?

Dette spørsmålet plasserte treneren i det filosofiske hjørne

Når jeg sitter her i varmen på den greske øya Kreta, er det absolutt til å forstå at de greske filosofene brukte mye tid på å tenke. For med disse temperaturene er fysiske aktivitet mer eller mindre umulig. Og med 35 grader celsius, kom aldrende Skeie i det filosofiske moduset. Og jeg velger å dele mine tanker med dere «der ute».

Det er mange som mener mye om VFK og vår måte å spille på. Det blir fremsatt en del påstander som er direkte feil og misvisende. Jeg skal derfor i korte trekk fortelle hvordan vi spiller og tenker.

skeieblogg2

- Annonse -

 

 

1 » KLARERINGSFORBUD»
Dette er blitt brukt mot oss i tide og utide. For de som kan litt om norsk skriftlig, så betyr anførselstegnene («»), at det IKKE er totalforbud mot klarering. Enkelt og greit. Et mer passende begrep er kanskje heller klarerings vegring.

2 ANGREP ER DET BESTE FORSVAR
I det ligger det at når vi har ballen, kan IKKE motstanderen score, men vi kan. Kun derfor er vi opptatt av å «eie» ballen. I VFK «hungrer» spillerne etter å ville ha den. Hele tiden. Alltid.

3 MEST OPPTATT AV Å SCORE MÅL
Ja, det stemmer. Vårt hovedfokus i treningshverdagen er først og fremst på å score mål. Det er bla fordi det gir en offensiv holdning hos den enkelte, og også i hele laget. Å score mål er også gøy både for oss selv og for de som ser på oss. Og vi ønsker at folk som ser på oss, liker det de ser. Vi liker også å begeistre våre motstandere. Og vi gjør det ganske ofte. Derfor er vi ett av lagene som scorer mest i norsk toppfotball, år etter år. Derfor er vår spiss en av Norges mestscorende, år etter år. I VFK er det blitt slik at vi «hungrer» etter å score mål. Vi er rett og slett som blodhunder etter å få den ballen inn bak ryggen på motstanderens keeper. Vi elsker å se nettet utvide seg hos våre motstandere. Vi bare elsker det..

skeieblogg3

KYNISME, NAIVE OG ROMANTISKE.
Stadig vekk hører jeg at vi hadde rykket opp for lenge siden om vi hadde vært mer kyniske. Dette er selvfølgelig en helt hypotetisk påstand. Kan hende, men lite sannsynlig. Vi er kommet dit vi har kommet, og oppnådd det vi har gjort på grunn av vår måte å tenke/spille på. På den andre siden er det med KYNISME for meg som trener en negativ greie i fotballen som ikke vi i VFK ønsker å bli identifisert med. Joda, vi kan godt kalles kyniske, men da er det fordi ikke motstander får låne ballen. Det påstås også at vi er NAIVE og ROMANTISKE. Neida, det stemmer ikke. Som sagt så bare «hungrer» vi etter å «eie» den runde kula. Og vi strekker oss langt for å gjøre det. Veldig langt, ja alt for langt mener noen. Men det må de få lov til å mene. I VFK «trigges» vi bare enda mer nå noen gir oss en verbal kilevink.

skeieblogg4

VFK SKAL TA NORGE MED STORM
For noen år tilbake, var det mange som ikke visste noe som helst om Vindbjart FK. Nå vet de fleste i den norske fotballfamilien at VFK er laget som kommer fra Vennesla. Og vi er blitt kjent- og fått mye ros for måten vi spiller på. Harli moro sei mi då!

Vi har de senere årene vist for oss selv og omverden, at VFK sin KRYDDERFOTBALL, er både effektiv og attraktiv fotball. Vi scorer mest, utfordrer stadig vekk tippeliga lag, og lag fra 1 divisjon. Ja, vi vinner over topplag uten at vi endrer en millimeter på vår filosofi.

På toppen av dette, produserer vi stadig vekk/avgir spillere til toppnivå. Men vi kommer ALLTID tilbake. Og vi gjør det på VFK måten. Fordi vi «hungrer» etter å vinne fotballkamper på vår måte. Det betyr at vi en dag kommer til å ta hele fotballnorge med storm. Ikke bare Vennesla.. Vi er i gang, men har nettopp begynt. Vent å se sier jeg…

SPILLESTIL
Vi kan dele spillestil i to. Offensivt og defensivt. Den defensive delen er enkel. Det handler om å ødelegge for motstander, eller hindre mål. Den offensive er vanskeligere. Det handler om å skape noe. Ofte sammen. Eie ballen. Skape sjanser og mål. Av og til er vi ikke gode nok til dette, og da kan vi slippe inn flere mål mer enn vi scorer. Men dette er en sannhet med en bitte liten modifikasjon. For noen mål i mot kan også komme fordi vi ikke er gode nok defensivt som lag, og en og en.

Noen utenforstående har skrevet at VFK har Norges mest tydelige spillestil. Gøy! Veldig gøy at utenforstående synes det, og kan hende de har rett. For VFK er en god offensiv spillestil det samme som et godt forsvar. For da skal vi som nevnt ha ballen. For da kan ikke motstander score mål på oss. Hver dag gjennom hele året trener vi med tanke på offensiv spillestil. Det er ganske krevende og krever mange repetisjoner. For å lykkes med dette er det flere faktorer som må være på plass:

1 Trenerne må se et «bilde».
2 Trenerene må kunne formidle dette «bilde» til spillergruppa.
3 Spillerne må forstå «bilde»
4 spillerne må kunne utføre «bilde» og da krever VFK stilen:
– en god pasningsfot
– god løpskapasitet
– at man kan posisjonere seg i forhold til ballfører
– at man kan bevege seg i forhold til ballfører
– at vi er modige

Prinsippene i spillestilen ligger fast. Samtidig justeres og finpusses stilen hele tiden. Ja, vi hermer etter Barcelona i frispillingen. Og vi hermer godt. Lenger frem på banen hermer vi mer etter NA Eggen’s RBK. Og vi hermer rimelig godt der også. Vi hermer etter noen flere lag også. Og hele denne «røra» blir til sammen vår egen KRYDDERFOTBALL. Den hermer vi masse etter. Også om natta. Hele tiden. Alltid.

TRO, HÅP, ÆRLIGHET, VERDIGHET og KJÆRLIGHET

I VFK har vi både TRO og HÅP på at vi snart ender helt til topps på tabellen. Og det kan skje fortere enn vi selv aner. Men vi bare vet at det kommer til å skje. Hvordan kan vi vite det? Fordi vi har mer enn en gang vist verden at vi kan utfordre de beste. Vi har vist verden og overbevist oss selv. Vi formelig «oser» av naturlig selvtillit i VFK. Nettopp fordi vi har erfart som vi har erfart. Og vi VET det kommer til å skje igjen.

Men vi skal gjøre det p ærlig vis. Det er ikke tilfeldig at VFK er ett av lagene i Norge som har færrest gule kort etter halvspilt sesong (10). Det er ikke tilfeldig at spillerne får forbedret kontrakt når de presterer bra. Det handler om klubbens ÆRLIGHET og VERDIGHET. Det er ikke tilfeldig at vi rydder garderobe, kafé, buss, innbytterbenk, bane/hall etter bruk. Det handler om VERDIGHET. Det er ikke tilfeldig at spillerne og støtteapparat hjelper og støtter hverandre i tykt og tynt. Det er ikke tilfeldig at vi blir omtalt- og omtaler oss selv som Norges beste miljø. Det handler om
KJÆRLIGHET.

skeieblogg5

MODIGE OG UREDDE
Selv om denne påstanden ikke kan måles, så vil jeg påstå at VFK har de mest uredde/mest modige trenerne i Norge. Det smitter og betyr at vi også har de mest uredde/modige spillerne i Norge. Et synlig bevis på det, er måten vi spiller på. Uansett motstand. Denne modigheten/ureddheten, gir oss en soleklar fordel i forhold til våre motstandere. For når en observerer spillet til en rekke av våre konkurrenter, så er det rimelig enkelt å se at frykten for å tape/slippe inn mål, er større enn lysten til å vinne/score mål. Og den frykten vet vi tapper energi, masse energi. Til vår fordel..

PS: Når VFK er gode, er det INGEN i avdelingen som er bedre. Så da er det bare om og gjøre å være gode hele tiden. ALLTID!

 

 

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -