Eks-Liverpool veteran aktuell for Atalanta

417

Atalanta leter etter erfaring for sin første historiske deltagelse i Mesterliga. Profilen er eks-Liverpool midtstopper Martin Skrtel.
35åringen er klubbløs etter tre ok sesonger i Fenerbahçe. Han skal gjennomføre de vanlige medisinske testene i morgen eller i helg for å vurdere kontraktvarighet. Atalanta skal trolig tilby han en ettårskontrakt med opsjon på det andre.

I ni sesonger med The Reds spilte Skrtel 320 obligatoriske kamper og scoret 18 mål. Han vant bare en League Cup i 2011-12, da han også ble kåret som Liverpools Årets Spiller. For noen måneder siden trakk Skrtel seg fra landslaget etter 103 kamper. Han var Slovakias kaptein siden 2012 og han var med i VM-2010 og i EM-2016.

Aldershjem Serie A

Overgangen understreker en relativt ny tendens i italiensk fotball. En del toppklubber henter store navn som begynner å komme opp i årene. Berømte spillere flytter til Serie A for en sist, ofte velbelønnet, sluttspurt før de legger opp eller vender til en ekte «pensjonist-serie» i USA, Kina osv.
Veteranens sjarm har i de siste årene lurt nesten alle lag i ligaen. På 80- og 90-tallet var det bare småklubbene som prøvde lykken og signerte eldre stjerner.
Dessverre er sjansen til å investere i en ferdig spiller ganske stor. Få har fortsatt en god sesong igjen i dem men de fleste sliter med formen og ofte ender opp som ekte bomkjøp.
Lista er jo lang og kan spores tilbake noen tiår. Nemanja Vidic, Ashley Cole, Fernando Torres og Nicolas Anelka er bare blant de nyligste og mest beryktede flopper.

I fjor hentet Cagliari Darijo Srna og Ragnar Klavan (eks-Liverpool han også). Kroaten var kontant nok og spilte 26 brukbare kamper. Estlenderen var skadeplaget og var med bare 15 ganger.
Nå er det klart at Atalanta sannsynligvis ikke henter Skrtel som førstevalg i forsvarsrekka. Stallen mangler internasjonal rutine og slovakeren har masse av denne. Han kan da bli en viktig figur i garderoben og på trening selv om han ikke kommer til å spille i hver eneste kamp.

- Annonse -

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -