Eredivisie 4. runde: Feyenoord alene på topp etter at ADO og PSV avga poeng

Feyenoord har startet sesongen med fire strake seire. (Foto: Wikimedia Commons)

Æresdivisjonen har gjennomført sin fjerde serierunde. Feyenoord er nå eneste lag med full pott, mens Ajax løftet seg etter to fryktelig dårlige hjemmekamper. Vi merker oss også at Groningen kjempet seg til en uhyre sterkt poeng på Philips stadion.

Her er oppsummeringen av kampene:

Vitesse – Utrecht 1-1:
Ricky van Wolfswinkel har funnet igjen scoringsformen etter at han returnerte til Eredivisie, og han ga hjemmelaget ledelsen 1-0 etter 28 minutter med sitt tredje mål så langt i sesongen. Hjemmelaget burde ledet med mer enn 1-0 til pause, og i andre omgang ble de straffet da Utrecht kom sterkere. Sebastien Haller headet inn 1-1 midtveis ut i andre omgang og Utrecht var nærmest seier, selv om ingen av lagene skapte veldig mye de siste 20 minuttene. Utrecht står fortsatt uten seier og har bare to poeng.

Willem II – Roda 0-0:
Etter en meget sjansefattig førsteomgang tok kampen i Tilburg seg kraftig opp etter pause. Erik Falkenburg for hjemmelaget skjøt over alene med keeper tidlig i andre omgang. Deretter ble det en rekke sjanser til begge lag, men ingen mål.

Feyenoord – Excelsior 4-1:
Stanley Eibers sjokkerte hjemmepublikum på De Kuip i lokaloppgjøret med å sende gjestene i ledelsen 1-0 etter halvtimen spilt, men da våknet Feyenoord. Veteranen Dirk Kuyt, som misbrukte to store sjanser på 0-0, utlignet før pause og økte til 2-1 tidlig i andre omgang. Steven Berghuis og Jens Toornstra scoret så ytterliggere to mål for Feyenoord rett etter at de rødhvite tok ledelsen 2-1, og dermed ble det storseier i Rotterdam-derbyet. Feyenoord tok sin fjerde strake seier og er eneste lag med 12 poeng etter fire kamper.

Heerenveen – PEC Zwolle 1-0:
Begge lagene var uten seier på de tre første kampene, og første omgang ble et gjesp, foruten en glimrende reaksjonsredning av Heerenveen-keeper Erwin Mulder rett før pause. Svenske Sam Larsson har vært ute av startoppstillingen til Heerenveen så langt i sesongen på grunn av at han kan være på vei bort fra klubben, men han kom inn og ble matchvinner med et kanonskudd i krysset tidlig i andre omgang. Målet satte fyr på Heerenveen, og bare en mesterlig kamp av PEC-keeper Mickey van der Hart hindret en større seier.

Hakim Ziyech spilte meget godt i det som trolig blir hans siste Twente-kamp.

Twente – Sparta 3-1:
Hakim Ziyech spilte muligens sin siste kamp for Twente da han inspirerte dem til en viktig seier mot Sparta. Avisene i Nederland var søndag morgen full av skriverier om at marokaneren er på vei til Ajax eller Fenerbahce. Mot Sparta viste Ziyech hvorfor han er ønsket av større klubber med to veldig fine mål. Ziyech ga Twente en tidlig ledelse før Yaw Yeboah økte til 2-0 med et skudd i krysset i sluttminuttene av første omgang. Loris Brogn reduserte på straffe tidlig i andre omgang, men Ziyech økte raskt til 3-1 med et velplassert langskudd etter først å ha driblet av to mann. Marokaneren ble applaudert av banen da han ble byttet ut mot slutten. En viktig brikke forlater trolig Twente-skuta som egentlig ble sendt ned i Eerstedivisie tidligere i sommer, men berget seg etter flere rettsrunder.

PSV Eindhoven – Groningen 0-0:
Les om kampen her, inkludert intervju med Ruben Yttergård Jenssen.

ADO den Haag – Heracles 1-1:
Robin Gosens ga gjestene fra Almelo ledelsen 1-0 etter 18 minutter, før ADO utlignet ved Mike Havenaar ti minutter etterpå. Samme mann misbrukte et straffespark ti minutter før slutt. Han ble selv felt, men satte straffen på utsiden av stolpen. Dermed stoppet ADO den Haags sterke seiersrekke med tre seire på de tre første kampene.

Go Ahead Eagles – Ajax 0-3:
Etter bare ett poeng på to hjemmekamper mot svak motstand, hevet Ajax seg igjen til kampen mot nyopprykkede Go Ahead Eagles. Davy Klaassen scoret to ganger for amsterdammerne i første omgang, et langskudd og en straffe, mens Nemanja Gudelj satte inn 3-0 tidlig i andre omgang på et frispark. Leon De Kogel misbrukte et straffespark for hjemmelaget på stillingen 0-0.

AZ Alkmaar – NEC Nijmegen 2-0:
Dabney dos Santos (43. min.) og Alireza Jahanbakhsh (73. min.) scoret for AZ som sikret tre nye poeng. Den tidligere Lillestrøm-spissen Fred Friday, som startet kampen, hadde målgivende på 2-0-målet. Gjestene fikk Julian von Haacke utvist for to gule kort tidlig i andre omgang.