ETTER RUNDEN: 10 tanker om den 2. Tippeligarunden

127

ETTER RUNDEN: 10 tanker om den 2. Tippeligarunden

  1. Aalesund-fansen bør være bekymret. Etter totalydmykelsen på Lerkendal i første runde, var det tid for å reise kjerringa for tangotrøyene da Lillestrøm ble tatt imot i årets første hjemmekamp på Color Line Stadion søndag. Selv om de oransje spillemessig endelig så ut som et lag igjen (i motsetning til mot Rosenborg), er det likevel smått bekymringsverdig at det ikke skapes flere sjanser mot et Lillestrøm som blant annet var nødt til å skyve midtbanespiller Johan Andersson ned som stopper. At Harald Aabrekk i tillegg nesten virker litt fornøyd etter et noe heldig 1-1 resultat hjemme mot en motstander som bør slås, gjør det ikke akkurat noe bedre. Kort oppsummert; noe skurrer på Sunnmøre.

 

  1. Barrantes virker totalt umotivert. Denne kunne egentlig blitt bakt inn i den første, men den er likevel så markant at den blir stående som et eget punkt. Aalesunds midtbanestjerne virket mer ufokusert enn noen gang mot Lillestrøm. Halvhjertede skudd- og pasningssøk og et negativt kroppsspråk når han ikke får ballen der han vil ha den. Skulle vært utvist for slag mot Vilhjalmsson. Tar Barrantes rett og slett for mye plass i Aalesund?

 

  1. Sarpsborg 08 og Vålerenga er ikke til å spøke med. Begge lag viste i fredagskampen på Sarpsborg Stadion bunnsolid defensiv trygghet, i tillegg til tidvis gode offensive bevegelser. Dette er garantert to lag som blir vanskelig å slå i år.

 

  1. Tippeligaen trenger flere lokalderbyer. Det fikk vi på mange måter en bekreftelse på under det første Buskerud-derbyet på flere tiår mellom Strømsgodset og Mjøndalen. En fantastisk ramme rundt kampen, i tillegg til en meget god fotballkamp som hadde det meste. Slike oppgjør trenger vi flere av.

 

- Annonse -
  1. Odd fortsetter der de slapp. Skiens-laget viste søndag at den kruttsterke seieren i Molde ikke var noe blaff og fjorårets bronsemedaljør fortsatte med 2-0 hjemme mot Stabæk søndag. Ikke at Odd var spesielt gode spillemessig, men det er likevel meget sterkt å vinne på såkalte «dårlige dager». Kjennetegner topplag. Fagermos gutter blir å regne med også i år.

 

  1. Haugesund er skremmende dårlige. Etter å ha levert en godkjent bortekamp på Nadderud i 1. runde, var det Rosenborg som stod for tur i årets første hjemmekamp. Den ble alt annet enn noen suksess sett med hvite og blå øyne. Selv om Rosenborg tidvis viste imponerende takter offensivt, lakk Haugesund som en sil bakover. Den dårligste defensive organiseringen et Tippeliga-lag har vist på lang, lang tid – spesielt med tanke på at de spilte på hjemmebane. Det så rett og slett lekende lett ut når trønderne doblet på kant og nærmest fikk fritt spillerom inne i boksen. Her har Grindhaug rett og slett en jobb å gjøre.

 

  1. Alexander Søderlund ser bedre ut enn på lenge. Etter å ha vært skadet i store deler av fjorårssesongen har lysluggen endelig fått sving på sakene igjen. Fire scoringer på to kamper er intet annet enn imponerende – uansett hvor svak motstanden har vært.

 

  1. Start imponerer. Sørlendingene har i lang tid slitt med alvorlige økonomiske problemer og det var naturligvis ventet at det ville påvirke klubbens sportslige resultater i 2015. Likevel har Mons Ivar Mjeldes mannskap åpnet sesongen meget godt. En knallgod bortekamp på Åråsen ble fulgt opp med tre poeng hjemme mot Sandefjord. Det skal dog sies at de gule var litt heldige på søndag etter at matchvinnerscoringen først satt på overtid, men fire poeng på to kamper er uansett meget godkjent for den økonomisk skakkjørte klubben.

 

  1. Ingenting stemmer for Nord-Norge. Både Tromsø og Bodø/Glimt har fått et tøff start på sesongen og står begge med 0 poeng på to serierunder. Det mest urovekkende er at ingen av dem egentlig har vært i nærheten av å kunne få med seg noe mer heller i sine respektive kamper. Ruskete defensivt hos begge lag. Dårlig samhandling offensivt.

 

  1. Tomålshelt Hoff skulle vært utvist. Etter å ha snudd kampen for Start nærmest på egenhånd i sluttminuttene svartnet det for Espen Hoff i en duell med Kevin Larsen. Et solid spark mot Larsens edlere deler burde ha påført ham det røde kortet. Heldig som slapp unna der.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -