EURO 2016: Belgia – Den store skuffelsen?

447

EURO 2016: Belgia – Den store skuffelsen?

Belgia har fått skryt fra alle kanter de siste årene for sitt arbeid rundt utviklingen av nye fotballstjerner. Noe landslaget har dratt nytte av. De har klatret og klatret på FIFA rankingen de siste årene og blir nå regnet som et av de beste landslagene i verden. Det medfører også forventinger. Før VM i 2014 var det mange som trakk frem Belgia som en outsider som kunne gå langt. Det endte med kvartfinale tap for Argentina, men under sommerens mesterskap vil ikke det være nok. Nå forventer det belgiske folk å bli europamestre. Belgia har flere store navn i troppen og det er knyttet stor spenning til om dette landslaget er starten på en ny fotballstormakt de kommende årene.

Troppen:

Keepere:

Thibaut Courtois (Chelsea)

- Annonse -

Jean-François Gillet (KV Mechelen)

Simon Mignolet (Liverpool)

 

Forsvar:

Toby Alderweireld (Tottenham)

Laurent Ciman (Montreal Impact)

Jason Denayer (Galatasaray)

Nicolas Lombaerts (Zenit)

Jordan Lukaku (KV Oostende)

Thomas Meunier (Club Brugge)

Thomas Vermaelen (FC Barcelona)

Jan Vertonghen (Tottenham)

 

Midtbane:

Yannick Carrasco (Atlético Madrid)

Mousa Dembélé (Tottenham)

Kevin De Bruyne (Manchester City)

Marouane Fellaini (Manchester United)

Eden Hazard (Chelsea)

Dries Mertens (Napoli)

Radja Nainggolan (AS Roma)

Axel Witsel (Zenit)

 

Angrep:

Michy Batshuayi (Marseille)

Christian Benteke (Liverpool)

Romelu Lukaku (Everton)

Divock Origi (Liverpool)

 

Marc Wilmots har mye gull å velge mellom. Eden Hazard, Radja Nainggolan, Thibaut Courtois og Kevin De Bruyne er alle spillere som blir sett på som blant verdens beste I sine posisjoner. Det er likevel store spørsmåltegn med troppen til Belgia. Kaptein, Vincent Kompany, blir nemlig ikke med til mesterskapet på grunn av en skade. Selv om mange vil argumentere for at Kompany denne sesongen ikke har vært på nivået han har vært tidligere, er det ingen tvil om å ha en spiller som han i garderoben gir lage et løft. Han er den fødte ledertypen, noe man ikke kan si om mannen som skal bære kapteinsbindet under mesterskapet, Eden Hazard. Samtidig som Kompany er skadet, har også forsvarsspillerne Nicolas Lombaerts, Bjorn Engels og David Boyata meldt forfall på grunn av skader.

I kvalifiseringen spilte Belgia med fire stoppere. Nevte Lombaerts og Kompany utgjorde midtstopperparet, mens det mange mener var Premier Leagues beste stopperduo, Alderwield og Verthongen, spilte på hver sin back. Selv om Belgia ikke slapp inn mye mål(fem), så var dette en variant som hadde varierende suksess. Når det belgiske forsvaret møter på høyt tempo har tendensen vært at det byr på problemer for sisteskansen Courtois. Med Kompany og Lombaerts sitt fravær, vil nok stopperduoen bli Tottenham-duoen Alderwield og Verthongen. En stopperduo som er godt kjent fra en suksessfull sesong i Premier League. Hvordan Wilmots velger å sette opp resten av fireren bak er fortsatt litt usikkert. Et skadeskutt forsvar gir kanskje Jordan Lukaku muligheten til å vise at ikke bare broren Romelu kan spille fotball?

Hvis det er noe dette mannskapet kommer til å gjøre er det å score mål. Fremover har Belgia mye å by. Anført av stjernene Hazard og De Bruyne vil et hvert forsvar frykte Belgia. Romelu Lukaku hadde en god sesong med Everton, hvor han til slutt endte med 18 ligamål. Bak Lukaku kan Belgia sette innpå Liverpoolspillerne Benteke eller en ung og sulten Origi som begeistret mange under mesterskapet i Brasil i 2014. Bak dem er den offensive delen av midten som sagt anført av Hazard og De Bruyne, men både Mertens og Carrasco ønsker nok å vise seg frem for fotballpublikumet. Midtbanen er uten tvil Belgia sin største forse. Roma-stjernen Nainggolan vil stabilisere midtbanen sammen med Witzel, og på benken kan Wilmort sette inn favoritten sin Fellaini og Dembélé.

Selv om det lukter suksess av troppen til Belgia stiller vi likevel flere spørsmål. For det første hvordan vil Wilmort komponere forsvaret? Får han tid til å få satt en stabil firer før mesterskapet er i gang? Flere av Belgia sine stjerner har skuffende sesonger bak seg. Både Hazard og Courtois spilte under pari i en skuffende Chelsea sesong. Førstnevnte våknet likevel til de siste kampene, og har i treningskampene inn mot EM vist glimt av hvorfor mange beundrer kantspilleren. Benteke presterte ikke i Liverpool, mens Lukaku fortsatt har til gode for å få det til å løsne på landslaget. Samtidig er dette muligheten denne generasjonen med lovende belgiere har for å vinne et mesterskap. Sitter forsvaret, og om stjernene finner formen blir Belgia skummel, og kan da fort vinne. Troppen er i hvert fall god nok.

Veien til EM:

Belgia havnet i en rimelig overkommelig kvalifiseringsgruppe, og hadde ikke store problemer med å kvalifisere seg til mesterskapet. Andorra ble slått 6-0 i første kamp, før Belgia skuffet med å spiller uavgjort mot både Bosnia og Wales. Det ble deretter to seire før de gikk på sitt eneste tap i kvalifiseringen borte mot Wales. Resten av kampene vant derimot belgierne, og endte til slutt opp med 7-2-1 og 24-5, noe som var nok til å vinne gruppen foran Wales.

Vurdering av gruppen:

Mange pekte Gruppe E ut som dødens gruppe etter trekningen. Nå som mesterskapet er rett rundt hjørne er nok lyden en litt annen. Italia kommer skadeskutt til mesterskapet, Belgia sine stjerner kommer fra varierende sesonger, mens Irland har sine største stjerner på trenerbenken. Sverige har Zlatan Ibrahimovic, men ikke så mye mer. Ibrahimovic kommer derimot til mesterskap i storform, og kan fort finne på å bli den avgjørende faktoren i denne gruppen. Belgia skal på papiret være det beste laget, og vi tror også at de vil ende opp som puljevinner, men det skal ikke mange feilskjær til bak før Sverige anfør av Ibrahimovic kan by på problemer.

 

Oppsummering:

Belgia kommer til mesterskapet med en av de sterkeste troppene. De har et mannskap som kan score tre mål i hver kamp, men det spørs også om de er avhengig av at de gjør det for å kunne vinne kampene. Det er mye usikkerhet rundt forsvaret, samt formen til et par nøkkelspillere. Er formen på plassen til spillere som Hazard, De Bruyne og Lukaku kan det alene føre Belgia langt. Vi tror ikke forsvaret til Belgia samt en Courtois som viste svakhetstegn i klubbsesongen er godt nok til å vinne EM. Vi avskriver ikke Wilmort sine menn, men alle mesterskap har lag som skuffer og lag som overrasker. Vi blir ikke overrasket om Belgia blir den store skuffelsen i sommerens mesterskap.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -