Fet kamp av Glimt mot Europa

396
Sondre Brunstad Fet og Bodø/Glimt skal spille mot Tromsø. Foto; Bjørn Marstrøm Johannessen, Fotballnerd.no

Bodø/Glimt leverte en festforestilling og spilte en fet kamp mot FC Europa fra Gibraltar. Nordlendingene vant kampen 5-2. I hovedrollene var Sondre Brunstad Fet, Ola Solbakken og Erik Botheim.

Dominerte før pause
I første omgang var Bodø/Glimt det dominerende laget og skapte flere store sjanser. Kasper Junker fikk de første sjansene men dansken leverte ikke bursdagspresang til seg selv. Han misset to ganger alene med Europa FC-keeperen.

Misset gjorde ikke Brede Moe, som var tilbake etter langt skadefravær, da han fikk sjansen etter drøye kvarteret. Midtstopperen headet ballen i nettet etter corner og Glimt tok ledelsen 1-0.

Tre minutter senere utliknet Europa FC til 1-1. Skuddet fra 12 meter gikk inn bak en sjanseløs Nikita Haikin i Glimt-målet.

Snytt for scoring
Etter 22 minutters spill satte Glimt-ballen i nettet igjen, Et nydelig angrep med Ola Solbakken, Kasper Junker og Sondre Fet involvert endte dessverre med at dommeren vinket av for en tvilsom offside.

Etter en halvtimes spill fant Solbakken Junker igjen. Skuddet gikk utenfor. Dette var ikke danskens store dag foran kassen.

Ola Solbakken hadde en solid kamp for Glimt. Foto: Bjørn Marstrøm Johannessen, Fotballnerd.no

2-1 til Glimt kom etter 31 minutters spill. Ola Solbakken gjorde et nydelig raid. Han slo en nydelig stikker til Sondre Brunstad Fet som alene med keeper var iskald og sendte ballen i nettet.

Junker misset en ny sjanse et par minutter senere. Patrick Berg hadde også en fet sjanse men frisparket ble stoppet av Europa FC-keeperen.

Morten Ågnes Konradsen og Ulrik Saltnes hadde også to store sjanser før pause. Saltnes sin heading gikk i stolpen. Europa FC hadde også en stor sjanse til 2-2 like før pause. Ballen gikk i nettet men scoringen ble annullert for offside.

Botheims første Glimt-mål
Andre omgang fortsatte som den første. Glimt hadde ballen mye men skapte ikke de store sjansene i starten.

Etter 69 minutters spill kom andreomgangs første store sjanse. Solbakken hadde et flott innlegg til Erik Botheim. Han klarte dessverre for Glimt ikke å styre ballen i nettet.

Etter 73 minutters spill scoret Erik Botheim sitt første offisielle mål for Glimt. Han fikk et flott gjennomspill, rundet elegant keeper og sendte Glimt opp i 3-1 ledelse.

Vetlesen og Tounekti scoret også
Etter 75 minutters spill reduserte Europa FC til 3-2. Scoringen burde sannsynligvis ha vært vinket av for offside. Minuttet senere skjøt Erik Botheim i stolpen.

Hugo Vetlesen økte ledelsen til 4-2 med et flott skudd fra 14 meters hold. Erik Botheim hadde en flott flikk i forkant av scoringen.

Sebastian Tounekti fastsatte sluttresultatet til 5-2. En fullt fortjent seier til Glimt.