Før runden: Premier League runde 3

166

Før runden: Premier League runde 3

Premier League er igang igjen, og kampene kommer på løpende bånd. Også denne helga har vi noen godbiter å se frem til, alt fra Manchester United mot Newcastle lørdag formiddag og helt til mandag kveld, hvor Arsenal møter Liverpool.

LØRDAG

Et klassisk oppgjør i Premier League er når Manchester United og Newcastle møtes, og lørdag formiddag møtes de. To klubber som har foretatt store endringer denne sesongen.  Hjemmelaget har åpnet sesongen tilsynelatende godt med tre seire på tre forsøk, de to ligakampene mot Tottenham og Aston Villa og den første playoffkampen til Champions League mot Club Brügge. Spillemessig har det langt fra vært godt, men fremgangen var der mot Brügge, selv om det er en kamp som vanskelig kan sammenliknes med en PL-kamp mot Newcastle.

United mangler kun Phil Jones, men forsvaret har sålangt sett solid ut.  Smalling og Blind har klart seg meget bra som midtstopperpar sålangt denne sesongen, mens Darmian og Shaw har imponert på hver sin back. Van Gaal uttalte på pressekonfereansen at det muligens er duket for Bastian Schweinsteiger fra start mot Newcastle. Spørsmålet er om han da kommer inn for Scneiderlin eller Carrick, som begge har startet alle kampene sålangt denne sesongen. Mest trolig vil Sergio Romero starte i mål igjen, og det er ventet spenning i forhold til om Januzaj får en ny sjanse fra start, eller om han erstattes av Young. Juan Mata og Wayne Rooney har høstet mye kritikk av eksperter og folk på sosiale medier de siste ukene, men det er vel lite sannsynlig at noen av de vrakes fra start. Memphis Depay imponerte stort mot Brügge, og vil trolig starte igjen.

- Annonse -

Newcastle har den lengste skadelista i Premier League for øyeblikket, på seks mann, likevel, så er det vel Moussa Sissoko som er det er mest spenning til. Franskmannen har vært et av få lyspunkter på Newcastle de siste årene, og han måtte ut til pause mot Swansea forrige lørdag. Darryl Janmaat må sone karantene for sitt røde kort mot Swansea, mens Marveaux, Dommett, Riviere,  Good og De Jong er alle ute med skade. Newcastle og Steve McClaren har hatt en trasig start på sesongen, og står med ett av seks mulige poeng. De mistet ledelsen de hadde hjemme mot Southampton og spilte 2-2, og tapte på Liberty Stadium mot Swansea.

Kampen sendes på TV2 Sport Premium klokka 13:45

TV2s hovedkamp klokka 16:00 denne lørdagen er ikke overraskende Leicesters møte med Tottenham. Leicester er et av fire lag med full pott sålangt denne sesongen, noe overraskende, mens Tottenham har hatt en svak start på sesongen med kun ett poeng.  Mange rynket på øyebrynene da Leicester hadde ansatt Claudio Ranieri som ny sjef, og italieneren har absolutt fått en god start på sin Leicester-karriere. Etter en fantastisk sluttspurt på forrige sesong holdt de seg i Premier League, og ting fortsetter å gå i riktig retning.

Ranieri kan stille med en nærmest skadefri tropp mot Tottenham. Kun Matthew James er langtidsskadet, mens den gamle keeperhelten Schwarzer er usikker.  Pochettino har heller ikke store skadeproblemer i sin tropp. Andros Townsend er eneste mann som er ute, og han er snart klar igjen, men rekker ikke kampen. Det trenger de etter en tøff start på sesongen. De startet med et 0-1-tap på Old Trafford. Ting så mye lysere ut hjemme mot Stoke, og en «trygg» 2-0-ledelse, helt til alt snudd de siste minuttene, og lagene gikk av banen med 2-2. Spursfansen forventer seier på King Power stadium.

Kampen senedes på TV2 Sport Premium klokka 16:00

Et annet London-lag skal også ut i aksjon klokka 16:00, da Crystal Palace tar imot Aston Villa. Begge lag står med tre poeng etter å ha slått Norwich og Bournemouth, og tapt mot Arsenal og United. Nå møter de hverandre til dyst. Crystal Palace mangler fire spillere til denne kampen. Spissene Chamakh og Campbell er ute, det samme er klubblegenden Julien Speroni, mens Appiah er langtidsskadd.  Tim Sherwood har også skadeproblemer i sin tropp. Okore, Rincon og Gardner er definitivt ute, mens man kan få et gjensyn med Jack Grealish og muligens Carles Gil, som derimot ikke har hatt allverdens av tillit hos Sherwood.

Kampen spilles klokka 16:00, sendes ikke direkte på norsk TV

Klokka 16:00 møtes også Norwich og Stoke. Begge lag fikk seg en opptur forrige runde etter å ha tapt åpningsrunden.  Norwich åpnet sesongen med å tape 1-3 hjemme mot Crystal Palace, men tok igjen og vant med samme siffer i Sunderland forrige helg. Alex Neill fikk dermed sin første seier som Premier League-manager. Stoke har blitt mer og mer et solid lag de siste sesongene under Mark Hughes, men har fått det tøft i sesongstarten. Det startet med tap hjemme mot Liverpool i første runde. Det så ut til at det samme skulle skje på White Hart Lane sist runde, men de klarte å snu 0-2 til 2-2, og fikk dermed sitt første poeng for sesongen.

Hjemmelaget mangler tre mann til dette oppgjøret. Mulumbu, Olsson og Lafferty er alle ute for denne kampen. Stoke har også sine mann på skadelista, og viktigst av dem alle er kaptein Ryan Shawcross. Han er definitivt ute, og det er usikkert når han er tilbake.  Peter Odemwingie er også ute. Wilson er usikker, mens Walters har slitt med sykdom og er usikker.

Kampen spilles klokka 16:00, sendes ikke direkte på norsk TV

Kontrastene kunne nesten ikke vært større på Sunderlands og Swanseas sesongstart. Presset på Dick Advocaat er der allerede etter to tap i sesongstarten, og Swansea i denne kampen er ingen drømmemotstander for å snu trenden. Waliserne har hatt en flott start med et sterkt poeng på Stamford Bridge mot Chelsea og en fin seier hjemme mot Newcastle forrige helg.

Skadeproblemer er tilstede også hos Sunderland. Adam Johnson er definitivt ute, samme med Jordi Gomez. Wes Brown kan være tilbake, mens Kaboul og Graham er høyst usikre til kampen. Swansea mangler Amat, mens den viktigere koreaneren Ki-Sung-Yeung er usikker etter trøkken han fikk mot Chelsea.

Kampen spilles klokka 16:00, sendes ikke direkte på norsk TV

Den siste kampen som spilles lørdag klokka 16 er West Hams hjemmemøte med Bournemouth. En svært viktig kamp for begge lag, som trenger en seier. West Ham startet sesongen forrykende mot Arsenal, og vant 2-0 på Emirates, men måtte se seg tapt hjemme mot Leicester neste runde. Nå får de en ny hjemmekamp mot nyopprykkede Bournemouth, som står uten poeng etter å ha tapt mot Aston Villa og Liverpool. Bortelaget står fortsatt uten både mål og poeng i Premier League, men etter lovende spill vil nok fansen fra sørkysten håpe på at det vil skje på Upton Park.

West Ham har først og fremst noe som likner på en spisskrise. Andy Carroll, Enner Valencia og Mauro Zarate er alle på skadelista. Joey O’Brien er usikker til kampen, det samme er stjerneskuddet Reece Oxford, som imponerte stort mot Arsenal. Bournemouth har tre mann på skadelista, hvor to av dem kanskje rekker lørdagens kamp. Atsu og McDonald kan bli klare, mens Arter er definitivt ut enda.

Kampen spilles klokka 16:00, sendes ikke direkte på norsk TV

SØNDAG

Søndagen sparkes igang klokka 14:30 med kamp på The Hawthorns, mellom to lag som må sies å ha skuffet i sesongstarten.  West Bromwich startet med å bli knust hjemme mot Manchester City, og fortsatte med et tafatt 0-0 borte mot Watford. Nok en gang får de storfint besøk på hjemmebane når regjerende mester Chelsea kommer på besøk. Chelsea har startet katastrofalt med kun ett poeng. Det fikk de hjemme mot Swansea, etter å ha rotet bort ledelsen to ganger, og forrige helg gikk de på 0-3 mot Manchester City de også.

West Brom har én skade, og det er deres keeper, Ben Foster, som fortsatt har en god stund igjen for å komme tilbake i buret for Tony Pulis’ lag. Chelsea mangler Victor Moses, og mest trolig også Oscar, selv om sistnevnte snart er tilbake. The Hawthorns er ikke Chelseas drømmearena, og de har ikke vunnet siden april 2011, og forrige sesong gikk Mourinhos menn på et 0-3-tap. Et slikt resultat søndag vil være krise for Chelsea, som allerede er fem poeng bak rivaler som Man City, Man United og Liverpool.

Kampen spilles klokka 14:30 på TV2 Sport Premium

Søndagen byr på flere godbiter, og Evertons hjemmemøte med Manchester City er en av kampene som er ventet mest spenning til denne runden. Everton har gjort noe så uvanlig som å starte sesongen godt. 2-2 hjemme mot Watford imponerte nok ingen, men 3-0 på St. Marys mot Southampton var vikrelig imponerende. De trenger den selvtilliten foran sesongens andre hjemmekamp, fordi Manchester City har på alle måter vært det mest overbevisende laget de to første rundene etter to 3-0-seire mot West Bromwich og Chelsea.

Everton har skadeproblemer, i alle fall på venstebacken der Leigthon Baines mangler, og vil være ute til november. Darren Gibson, Tony Hibbert og Steven Pienaar er også ute, mens Aiden McGeady er usikker.  Paolo Zabaleta mangler for City, mens Fernando og Delph er usikre på midtbanen.

Kampen spilles klokka 17:00 på TV2 Sport Premium 1

Samtidig spilles en annen kamp, nemlig oppgjøret mellom Watford og Southampton. Hjemmelaget står med to uavgjorte denne sesongen. Først et imponerende resultat på Goodison Park mot Everton, også en traust affære hjemme mot West Brom forrige helg. Fansen er nok brukbart fornøyd, men ønsker nok en seier i Premier League igjen. Southampton har hatt en vanskelig start på sesongen etter å ha imponert stort forrige sesong. De klarte 2-2 på St. James’ Park, men måtte seg slått hele 0-3 mot Everton på hjemmebane.  Southampton spilte torsdag Europa League playoff, hjemme mot danske Midtjylland, og klarte kun 1-1.

Watford mangler to spiller med skade, Ekstrand og Doyley. Southampton har en lengre skadelista som omfatter  Gordos, Forster, Bertrand, Ramirez og den spennede Jordy Clasie, som nærmer seg klar.

Kampen spilles klokka 17:00 på TV2 Sport Premium 2

MANDAG

Det spilles én kamp mandag, nemlig rundenes storkamp mellom Arsenal og Liverpool. Hjemmelaget har startet sesongen sånn halvveis. De tapte overraskende med et hjemmetap mot West Ham, før de snudde seg mot Crystal Palace og vant den vanskelige bortekampen. Nå møter de Liverpool hjemme i sesongens første virkelige test. Liverpool står med full pott etter seire mot Stoke og Bournemouth, men har spillemessig ikke imponert. Christian Benteke scoret i hjemmedebuten, som gir fansen håp om en god sesong.

Arsenal har som vanlig noen mann på skadelista. Jack Wilshere og Danny Welbeck er begge ute en stund til, mens Rosiscky er også ute en stund, noe mer uvisst når han er tilbake. For Liverpool er det mest interessante er om Jordan Henderson er kjapt tilbake etter smellen han fikk mot Bournemouth. Daniel Sturridge er også ute en stund til, mens Jon Flanagan er langtidsskadd. Joe Allen er det mindre informasjon om når er tilbake.

Vi ser frem til sesongens andre virkelige storkamp på Emirates. Monday night football blir ikke så veldig mye bedre enn dette!

Kampen sendes klokka 21:00 på TV2 Sport Premium

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -