Formsterke Tottenham kjørte over Norwich

146

Harry Kane og Dele Alli sto for hovedrollene for Tottenham, som ble en overbevisende seier borte mot Norwich.

Med seier over Norwich kunne Tottenham, legge press på de andre toppklubbene i bortemøtet med Norwich. Gjestene fra London gikk ut i et voldsomt tempo, og la trykket mot Norwich-målet.

Dette betalte seg etter bare et halvt minutt spilt da Christian Eriksen sendte en avslutning mot Declan Rudd i Norwich-målet. Den engelske målvakten fikk hanskene på ballen, men returen dukket det opp en 19-åring med navnet dele Alli, som sendte London-klubben i ledelsen 0-1.

Scoringen rystet tydeligvis hjemmelaget, som ikke klarte å svare. Tottenham fortsatte med det høye presset. Etter en halv times spill klemnte toppscorer Harry Kane  til fra langt hold, og nok en gang var Dele Alli på farten. Denne gangen, ble han lagt ned i feltet, noe som medførte til straff for de besøkende. Fra 11 meter var Harry Kane sikkerheten selv, og sendte Tottenham foran 0-2. To minutter senere viste hjemmelaget seg frem for første gang i kampen, og ballen havnet også i nettet. Hvor det ble blåst av for korrekt offside.

Den andre omgang startet ganske annerledes. Norwich anført av ny signeringen Steven Naismith bestemte seg for å sette et høyt press, Tottenham kunne ikke spille gjennom. Dette førte til flere Norwich-sjanser. Den største kom etter 10 minutter ut i andre omgang da tidligere Spurs-spilleren Sebastian Bassong banket til. Som i første også ble avblåst for offside.

Dele Alli ble i pausen byttet ut, noe som ble merket i oppspillene til Tottenham som ikke var på det samme nivå som i første omgang. I de siste minuttene ble seieren sikret, men når Christian Eriksen vant ballen høyt i banen og sendte Harry Kane i dybden, hvor han bamket inn en 0-3 seier.